England's Coast filmdecor RonReizen kust

EngelandEngelse kust als filmdecor

De Engelse kustregio’s hebben voor tal van films en series gediend als decor en dit zorgt altijd weer voor betoverende beelden. Altijd al het decor van 'Shakespeare in Love' met eigen ogen willen zien? Of ben je benieuwd naar het decor van de nieuwe film met Kate Winslet: 'Ammonite'? Ze hebben allemaal één ding gemeen en dat is de Engelse Kust als decor.

The Dig al gezien? Deze schitterende film is één van de grote successen van Netflix dit voorjaar. Mede dankzij het prachtige spel van topacteurs als Carey Mulligan en Ralph Fiennes, maar ook vanwege het ruige landschap waarin het intrigerende verhaal zich afspeelt: de kust van Suffolk, ten noordoosten van Londen in de Engelse kustregio East Coast. Hier geven we je inspiratie zodat de Engelse kust jouw eigen droomdecor wordt voor een vakantie met verweg-allures, maar toch dichtbij. 

England's Coast filmdecor RonReizen Ralph Fiennes in The Dig.
 • Ralph Fiennes in de Netflix-film The Dig.

Charmant, vriendelijk en stijlvol

De Engelse kust is al lange tijd een populaire locatie voor de mooiste films en het tot leven wekken van verhalen. De kustlandschappen zijn karakteristiek, eigenzinnig en fotogeniek. Van de vorstelijke kastelen in Northumberland tot de pittoreske havenstadjes aan de zuidkust. Met charmante vissersdorpjes, vriendelijke pubs en stijlvolle restaurants aan zee, is de Engelse kust een must visit-bestemming wanneer het weer veilig is om te reizen.

England's Coast filmdecor RonReizen Snape Maltings - The Dig

  Kate Winslet en de South Coast

  Ook topactrices Kate Winslet en Saoirse Ronan zijn bekend met de Engelse kust. In de film 'Ammonite' speelt Winslet de noest werkende paleontoloog Mary Anning en Ronan haar onwelkome gast. Het verhaal is gefilmd in Lyme Regis in Dorset, aan de Engelse South Coast. Dit stijlvolle en charmante plaatsje tussen Exeter en Bournemouth staat bekend als vindplaats van fossielen uit de geologische Jurassic-periode en wordt ook wel bestempeld als de Jurassic Coast. Tegenwoordig staat het ook bekend als paradijs voor shoppers en foodies, met de leukste winkels, fijnste cottages en restaurants in overvloed.

  England's Coast filmdecor RonReizen Lyme Regis
  • Lyme Regis aan de Jurrasic Coast.

  The Dig: de weidse kuststreek van Suffolk

  De regisseur van The Dig heeft volop gebruik gemaakt van de weidse brakwatergebieden aan de kust van Suffolk, the estuary lands. “Een uniek landschap dat in alles de essentie van Engeland ademt”, aldus filmmaker Simon Stone. Een prachtige plek om hier te bezoeken is het Deben Peninsula. Dit schiereiland hoort bij een gebied dat officieel is uitgeroepen tot een Area of Outstanding Natural Beauty en over die kwalificatie is geen twijfel mogelijk: je komt ogen tekort. Bijkomen van alle indrukken kan aan de nabijgelegen stranden van Thorpeness en van Aldeburgh. Of spot vogels in het natuurgebied van Shingle Street. Er valt hier nog veel meer interessants te bezoeken, zoals muziekcentrum Snape Maltings, aan de rand van een natuurreservaat waarin het fantastisch mooi wandelen is.

  Engeland's Coast filmdecors RonReizen Sutton grafheuvels
  • De Angelsaksische grafheuvels uit The Dig vind je in Sutton.

  Gwyneth Paltrow, Monty Python en Coldplay

  De lijst met mooie plekken aan de Engelse kust die dienst deden als filmdecor is eindeloos. Zo werd aan de stranden van Norfolk gefilmd voor 'Shakespeare in Love' met Gwyneth Paltrow en is oorlogsklassieker 'The Eagle has Landed' met Michael Caine gefilmd aan de kust van Cornwall. Het populaire naturistenstrand Studland aan de South Coast vlak bij Bournemouth is te zien in de openingsbeelden van 'Monty Python’s Flying Circus' (waar Michael Palin uit de zee komt zetten) en Coldplay vond deze omgeving perfect voor de videoclip van Yellow.

  England's Coast filmdecor RonReizen Holkham Beach
  • Holkham Beach dat werd gebruikt voor Shakespeare in Love en The Eagle has landed.

  Info England's Coast

  • England’s Coast is een initiatief van National Coastal Tourism Academy (NCTA). Op het interactieve Englandscoast.com kunnen bezoekers zelf hun reisprogramma samenstellen uit de enorme lijst aan mogelijkheden die overzichtelijk op de interactieve kaart staan weergegeven. Boek een knusse B&B, boetiekhotel of slaap onder de sterren op een kampeerplek. Proef de knapperigste fish‘n’chips of ga naar een van de beste visrestaurants ter wereld. Ga hiken, golfen of surfen. Zoek de rust en spot vogels en zeehonden. Ter inspiratie staan er informatieve filmpjes en voorbeeldroutes online, met alle must-sees – kastelen, landhuizen, spectaculaire tuinen, nationale parken, bruisende havenstadjes en verborgen baaitjes – klaar om te boeken.

   Voor meer informatie over England’s Coast zie www.englandscoast.com/nl 

  Meer over