Kasteel Dragsholm RonReizen

DenemarkenGriezelen in Denemarken

Naast knusse en pittoreske dorpjes en stadjes zijn er in Denemarken plekken te vinden waar de rillingen van over je rug lopen. Denemarken is het land van de crimi’s, denk aan The Bridge en The Killing. De Denen houden dus wel van een beetje griezelen. Zeker als Halloween eraan komt! Hier wat griezelige locaties verspreid over het hele eilandenrijk die niet voor angsthazen zijn weggelegd!

Dragsholm Slot: duister verleden

Dragsholm Slot op het eiland Seeland in Odsherred heeft een duister verleden. Het is de thuisbasis van meer dan 100 geesten en poltergeisten. Het 13e-eeuwse kasteel diende vroeger als gevangenis voor nobele gevangenen, maar wordt tegenwoordig gebruikt als hotel. Gasten kunnen, zodra de avond valt, een privé-rondleiding over het terrein krijgen en met een beetje geluk een van de geesten ontmoeten.

Kasteel Dragsholm RonReizen
  • Kasteel Dragsholm

Heksenjacht

De bekendste Deense heks Maren Spliids woonde in Ribe, het oudste stadje van Scandinavië. In het nieuwe museum HEX wordt niet alleen haar persoonlijke verhaal verteld (ze werd in 1641 veroordeeld tot de brandstapel), maar er is ook veel info te vinden over de toen heersende cultuur in Europa van bijgeloof, vervolging en het lot van degene die de duivel zouden hebben gediend.

Hex Museum RonReizen
  • Hex Museum in Ribe

Onderwereld van The Cisterns

In de wijk Frederiksberg in Kopenhagen liggen onder het groene gras van park Søndermarken enorme waterreservoirs verscholen die vanaf de jaren 1860 als zodanig in gebruik waren met als functie de stad van 16 miljoen liter drinkwater te voorzien. Toen dat niet meer nodig was hebben ze decennialang de kans gekregen om een koude, vochtige en donkere onderwereld te creëren, waardoor ze nog het meest zijn gaan lijken op catacomben.

The Cisterns_Daniel Rasmussen
  • The Cisterns in Kopenhagen

Verlaten attractiepark Fyn Time Fyn

Fun Time Fyn is een sinistere plek. Dit verlaten attractiepark op het eiland Funen in Aarup was ooit bevolkt met spelende kinderen, maar de eigenaar ging in 2006 failliet en nu is het park volledig door de natuur opgeslokt. De glijbanen vergaan langzamerhand en algen bedekken de boten aan het meer. Het is de ideale plek voor spookverhalen!

Fyn Time Fyn_RonReizen
  • Attractiepark Fyn Time Fyn

Halloween in Tivoli

Gedurende een paar weken in oktober en november verandert het populaire familiepark Tivoli in Kopenhagen in een waar paradijs voor zombies, geesten en andere monsters. Overdag zijn meer dan 20.000 pompoenen te bewonderen!

Halloween in Tivoli_RonReizen
  • Halloween in Tivoli

Ontsnappen uit het Samsø Labyrint

Het grootste labyrint ter wereld ligt op het eiland Samsø. Het labyrinth is 60.000 vierkante meter, dat staat gelijk aan twaalf voetbalvelden! Dit enorme doolhof met grillige bomen bestaat uit talloze doodlopende paden en verwarrende wendingen die je op het verkeerde spoor brengen. Er zijn in totaal 186 T-splitsingen en dus genoeg mogelijkheden tot doodlopen...

Verlaten militaire basis Naturlejren Auderød_RonReizen
  • Verlaten militaire basis Naturlejren Auderød

Naturlejren Auderød: Een verlaten militaire basis

Het verlaten militaire trainingskamp Naturlejren Auderød sloot haar deuren in 2008. Ondanks de sluiting werd het behouden als een soort tijdscapsule waarin verstofte telefoonboeken en oude koffiemokken nog steeds op hun originele plekken staan. Het is één van de filmlocaties voor de Netflix serie The Rain met een overwoekerd leeg zwembad als trekpleister.


Meer over