De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Fiets en Wandelbeurs themaland Duitsland

Duitsland themaland Fiets en Wandelbeurs 2020

Het fietsen en wandelen bij onze oosterburen staat dit jaar volop in de schijnwerpers tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. Duitsland is namelijk uitverkoren als themaland van deze 16e editie, die op 28, 29 februari en 1 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs.

Waarom Duitsland op Fiets en Wandelbeurs?

Duitsland is de ideale bestemming voor een actieve vakantie in de natuur. Want wist je dat maar liefst een derde van het landoppervlak beschermd natuurgebied is? 16 nationale parken, 105 natuurparken en 16 UNESCO-biosfeerreservaten liggen klaar om ontdekt te worden. Dat kan perfect op de meer dan 200.000 kilometer aan wandelroutes of op de meer dan 200 lange-afstandsfietsroutes. Bovendien is Duitsland zeer betaalbaar én dichtbij, waardoor je ook nog eens je ecologische voetafdruk beperkt. Duitsland is dan ook al meer dan 10 jaar de nummer één vakantiebestemming voor Nederlanders.

Fiets en Wandelbeurs themaland Duitsland RonReizen
  • Eindeloos wandelen langs de 'Jonge Donau'.

Eindeloos wandelen in Duitsland

Met populaire lange-afstandsroutes zoals de Rheinhöhen-Weg, Moselsteig, Harzer-Hexenstieg, Goldsteig of de Rennsteig door het Thüringer Woud kun je als echte wandelliefhebber niet om Duitsland heen. Ken je de route ‘Die Wilde Endert’ al? Deze 21 km lange route in Rijnland-Palts is door lezers van het Duitse Wandermagazin uitgeroepen tot mooiste dagtocht van Duitsland. In de categorie meerdaagse tochten is de eerste plaats voor de ‘ZweiTälerSteig’ in het Zwarte Woud. Goede bewegwijzering en uitstekende ‘wandelaarvriendelijke’ accommodaties langs de routes dragen bij aan het vakantieplezier.

Lees ook:

10 redenen voor wandelen op een Top Trail in Duitsland

Prachtige fietsroute langs de Jonge Donau
  • Duitsland heeft meer dan 200 prachtige fietsroutes.

Duitsland op twee wielen

Ook fietsers vinden aan de andere zijde van de grens een gevarieerd aanbod, dat steeds meer op de trend van e-bikes inspeelt. Met name de routes langs de rivieren zijn populair. De Weser-Radweg, Elberadweg en de Donauradweg zijn uitgegroeid tot een begrip, net als de Ostseeküsten-Radweg. Net over de grens kun je genieten van een fietsvakantie met optimale voorzieningen, zoals in het Ruhrgebied, het Münsterland en aan de Nederrijn. Op de Oranjefietsroute fiets je zelfs zo de grens over, van Apeldoorn naar Lingen of op het nieuwe traject van Apeldoorn naar Moers, dat dit jaar geopend is. Speciaal voor vakantiefietsers is het label Bett+Bike ontwikkeld. Bij accommodaties die dit label voeren, kun je altijd veilig de fiets stallen en is er reparatiemateriaal aanwezig.


Lees ook:

Culinair & sportief: fietsen voor lekkerbekken in Duitsland

Duitsland Koster Weltenburg RonReizen
  • Eén van de highlights: Koster Weltenburg.

Lezingen en presentaties over Duitsland

Op de Fiets en Wandelbeurs komen de vele aspecten van Duitsland als fiets- en wandelland uitgebreid naar voren. Ervaren reizigers nemen je in het lezingprogramma mee op hun tochten. Regio’s presenteren hun mooiste routes in het Duitslandpaviljoen. En wie wil bijkomen van alle indrukken, kan dat doen op het themalandterras, waar Duitse specialiteiten op het menu staan.


Lees ook:

Sophie tipt: 5 x leuk fietsen door de Ruhrmetropool