VS Florida Space Coast musea RonReizen.nl

Verenigde StatenFlorida's Space Coast: cultuur te over

Florida's Space Coast bestaat uit zo'n 120 kilometer aan stranden, binnenwateren, prachtige natuur en de bekende contouren van NASA’s Kennedy Space Center en het bezoekerscomplex. Ook zijn er talloze musea te vinden waar je geïnspireerd raakt door kunst, innovatie en het buitenaardse heldendom tijdens een trip terug in de tijd.
VS Florida Space Coast musea RonReizen.nl strand
 • De stranden van Florida zijn niet te versmaden, maar er valt nog veel meer te beleven.

In Brevard County, zoals het gebied heet, vind je tal van musea en andere bezienswaardigheden. Zoals het American Space Museum en de Space Walk of Fame in Titusville. Hier vind je ruimte-memorabilia gedoneerd door astronauten en techneuten die aan de talloze ruimtemissies hebben meegewerkt. Hier breng je gerust een dagdeel door met het bekijken van onderdelen van ruimteschepen, astronautenpakken en andere objecten van zowel bemande als onbemande ruimtevluchten. Bovendien is er in het naastgelegen park de Space Walk of Fame. 

VS Florida Space Coast musea RonReizen.nl NASA
 • Natuurlijk bezoek je zeker ook het Space Center Visitor Complex.
VS Florida Space Coast musea RonReizen.nl NASA

  45 historische toestellen

  De grootste collectie militaire vliegtuigen uit het verleden vind je in het Air Command Warbird Museum, ook in Titusville. Hier haal je als vliegtuigfanaat je hart op aan maar liefst 45 gerestaureerde oorlogsvliegtuigen uit tal van tijdperken. En maak je misschien zelfs kans om een vluchtje in een ervan mee te maken... Drie hangars vol met vliegtuigen, helikopters en militaire objecten, terwijl gepassioneerde vrijwilligers je er alles over kunnen vertellen.

  VS Florida Space Coast musea RonReizen.nl museum

  Burgerrechten en Wizard of Oz

  In Mims, iets ten noorden van Titusville, vind je het Harry T. and Harriette V. Moore Cultural Center and Museum. Hier is alles gericht op het tentoonstellen van het leven en werk van Florida's eerste activisten op het gebied van burgerrechten. 

  Iets totaal anders biedt het Wizard of Oz Museum in Cape Canaveral waar je alles leert over de beroemde typetjes, de boekenserie en andere nostalgia omtrent dit beroemde filmverhaal. 

  VS Florida Space Coast musea RonReizen.nl Wizard of Oz Museum

  Fraaie historische huizen in Florida

  Ook bijzonder: door de hele regio vind je allerlei beroemde historische huizen terg daterend tot 1875. Het John H. Sams Homestead in het Pine Island Conservation Area is het oudste en omgeven door geweldige wandelroutes door Florida's natuur. Field Manor was het eerste huis dat ooit werd gebouwd op Merritt Island en is een typisch voorbeeld van een boerderij uit 1880. Lawndale is een gerenoveerd Victoriaans huis vlakbij Cocoa Village dat laat zien hoe het leven eruit zag zo tegen 1900 en het Historic Rossetter House Museum & Gardens neemt de bezoeker mee terug in de tijd naar de geschiedenis van het Eau Gallie Arts District.

  VS Florida Space Coast musea RonReizen.nl natuur
  • Rond John H. Sams Homestead kun je prachtig wandelen in de natuur.

  De oceaan en surfen

  Wil je meer te weten komen over het ecosysteem van de Atlantische Oceaan het de Indian River-lagune leren daar alles over op het zogenaamde Barrier Island Sanctuary in de Archie Carr National Refuge. Wie de wereld van het surfen wil ontdekken, moet zeker even langs bij het Florida Surf Museum dat gevestigd is in de Ron Jon Surf Shop op Cocoa Beach.

  VS Florida Space Coast musea RonReizen.nl Indian River
  • De lagune van de Indian River.

  Info

  Meer over