Frankrijk skien wintersport RonReizen.nl ski's Alpen

FrankrijkDé ski-tips voor Frankrijk op een rij!

Iedereen staat te trappelen om weer op wintersport te gaan. Denk je aan skiën, dan denk je misschien ook aan de Franse Alpen en dat is niet voor niets met tal van fantastische skipistes voor alle niveaus. Door middel van een aantal coronamaatregelen kunnen sneeuwliefhebbers deze winter in alle veiligheid naar de Franse bergen waar ze met open armen zullen worden ontvangen. We zetten alles voor je op een rij en doe je voordeel met alle linkjes in de tips!

Laten we beginnen met die maatregelen, want dat is momenteel toch wel van het grootste belang om ongestoord en vrijuit te kunnen skiën. 

Vanaf 11 jaar dien een mondkapje te dragen in gondels, op drukke plekken in de buitenruimte en in de wachtrij bij de skiliften, waarbij ook 1,5 meter afstand in acht moet worden genomen. In de stoeltjeslift in de openlucht is het niet nodig om een mondkapje te dragen.

In Frankrijk geldt er géén 2G-regel om toegang te krijgen tot de horeca. 

Vooralsnog is het tonen van een ‘pass sanitaire’ (een geldige QR-code waarmee je aantoont dat je volledig gevaccineerd, negatief getest of genezen bent) niet verplicht in de skilift. Echter, indien de nationale besmettingsgraad in Frankrijk de 200 besmettingen per 100.000 inwoners passeert, kan deze maatregel alsnog worden genomen. Goed om te weten: momenteel beschouwt Frankrijk buitenlandse toeristen die één prik met het Janssen-vaccin hebben gehad als volledig gevaccineerd. Daarnaast is het momenteel ook niet verplicht voor buitenlandse toeristen van 65+ om een zogenaamde 'boosterprik' te halen.

Klik hier om de meest actuele info te krijgen en in de infographic hieronder zie je welke maatregelen er nog meer gelden.

Frankrijk skien wintersport RonReizen.nl Infographic
  Frankrijk skien wintersport RonReizen.nl skien
  • Ben jij er klaar voor?

  Skiën in Frankrijk

  En dan gaan we skiën. Maar waar? Hier vind je negen voorbeelden van  favoriete pistes waarvan je de openingsdata hier kunt vinden. Voor de  langlaufers onder ons is de keus nog niet zo makkelijk: wordt het Le Sancy, een van de grootste langlaufgebieden in het Centraal Massief, of toch Le Lac Blanc in de Vogezen dat zo fijn is voor gezinnen? 

  Frankrijk skien wintersport RonReizen.nl Langlaufen

  Voor jong en oud

  Over gezinsvakanties gesproken: voor tieners die wel in zijn voor iets nieuws, wordt het de Pyreneeën. Hier kun je heerlijk fatbiken in de sneeuw, geocachen of je wagen aan ‘skijøring’, oftewel je laten voorttrekken door een paard terwijl je op ski’s staat. Maar sla ook zeker niet het Juragebergte over dat ook wel als Klein Canada of Frans Scandinavië bekendstaat vanwege de dichte dennenbossen, uitgestrekte witte vlaktes en bevroren meren. Wie weet spot je wel een gems of een lynx als je geluk hebt!

  Frankrijk skien wintersport RonReizen.nl
  • Afdalen van de Valle Blanche bij Chamonix...

  Anders dan anders wintersporten

  Tot slot zijn er naast de klassieke wintersporten nog andere originele manieren waarop je de Franse bergen kunt beleven, denk aan bosbaden om energie op te doen, zelf sleehonden mennen, een heuse survivaltocht maken of, voor de echte koele kikkers, ijsduiken.

  Frankrijk skien wintersport RonReizen.nl sledehonden
  • Schitterend om een keer te doen: sledehonden mennen.

  Groen deze winter in Frankrijk 

  Oké, maar dan die groene voetprint... Hoe doen we dat? Er zijn verschillende manieren waarop je een duurzaam tintje kunt geven aan je vakantie in de sneeuw. Overweeg eens om te reizen met de trein: de ‘Thalys Sneeuw’ zet je rechtstreeks af in de Franse Alpen van 25 december 2021 tot 26 maart 2022. Daarnaast kun je kiezen voor een bestemming met het label ‘Flocon Vert’ (groene sneeuwvlok) dat garandeert dat het berggebied in kwestie zich inzet voor duurzaamheid. Wil je je impact op het milieu nog meer verminderen, selecteer dan je accommodatie en restaurants op het label ‘Clef Verte’ (groene sleutel). Dan weet je zeker dat er aandacht wordt besteed aan o.a. zuinig energie- en waterverbruik, afvalvermindering en -scheiding, lokale producten en korte ketens. Wil je nog meer tips voor een milieubewuste vakantie? Kijk dan hier!

  Frankrijk skien wintersport RonReizen.nl skier
  • Maak je skivakantie wel duurzaam!

  Kerst in Frankrijk

  Wil je met de feestdagen naar de Franse sneeuw? Een Franse kerst heeft iets extra’s: een decor van besneeuwde bergtoppen of sfeervolle kerstmarkten in de Elzas waar je specialiteiten als ‘bredele’ en ‘pain d’épice’ kunt proeven, waar je je kunt vergapen aan feeërieke decoratie en waar je handgemaakte kerststalfiguren genaamd ‘santons’ kunt kopen. In Frankrijk zijn kerst en ambachtslieden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze weten de mooiste kerstballen te blazen, kransen te vlechten en houtsnijwerken te vervaardigen. Of wil je dit jaar je familie en vrienden thuis verwennen met originele cadeautjes? Dan vind je hier verschillende webshops waar je allerlei leuke spullen uit alle streken van Frankrijk kunt vinden, van ethisch verantwoorde kleding tot milieuvriendelijk houten speelgoed.

  Frankrijk skien wintersport RonReizen.nl kerstmarkt Colmar
  • Colmar heeft een prachtige kerstmarkt.

  Handig om te weten en leuk deze winter

  Let op! Vanaf 1 november 2021 zijn winterbanden in Frankrijk in de wintermaanden verplicht. Deze verplichting gaat jaarlijks gelden van 1 november t/m 31 maart in de Franse berggebieden. Ga goed voorbereid op weg naar je wintersport of winterse bestemming en lees voor je vertrek deze praktische informatie over de Franse regelgeving voor winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden.

  Van 21 november t/m 9 januari baadt de Champs-Élysées weer in magisch licht dankzij de feestelijke kerstverlichting waarmee deze iconische straat dan wordt versierd. Weer een excuus om naar Parijs te gaan om deze hartverwarmende stad eens in de winter de ontdekken.

  Op 22 december komt eindelijk het tweede seizoen van ‘Emily in Paris’ uit op Netflix. Een fijne manier om weg te kunnen dromen bij Franse beelden terwijl je lekker warm onder een dekentje op de bank zit. Hier vind je nog meer Franse films en series om te bingewatchen.

  Frankrijk skien wintersport RonReizen.nl Champs-Elysee
  • De mooi verlichte Champs-Elysee.

  Info

  • Veel meer info over Frankrijk als vakantieland vind je hier
  Meer over