De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Het beste moment voor een cruise naar Alaska

Verenigde StatenHet beste moment voor een cruise naar Alaska

Een recordaantal van 110.000 Nederlanders ondernam vorig jaar een cruisevakantie. En die trend blijft groeien, blijkt uit de laatste cijfers. Opvallend genoeg is Alaska een van de meest populaire nieuwe bestemmingen.

  Ook weer niet zo gek, want de herfst is het hoogseizoen om reizen naar Alaska te boeken voor het komende jaar. Voor iedereen die houdt van de natuur in haar meest pure vorm is het een bijna onmisbare bestemming. Zo biedt Regent Seven Seas Cruises naast cruises op het all-suite, all-balcony schip Seven Seas Mariner ook inspirerende excursies, waarbij gasten alles over dit bijzondere gebied te weten te komen.

  In de Mendenhall Glacier River Float ervaren passagiers bijvoorbeeld Alaska’s spectaculaire schoonheid, terwijl ze raften langs de Mendenhall rivier met prachtig uitzicht op de drijvende ijsschotsen en bergtoppen. In de Tongass Rainforest Nature Hike kunnen gasten diverse dier- en plantensoorten van het grootste, gematigde regenwoud en een van de meest belangrijke ecosystemen van de aarde zien.


   Beren en bieren spotten

   Of aan boord gaan van een Adventure Raft en over de oceaan scheren tot maar liefst 80 kilometer per uur. Tijdens de rit kunnen zeevogels, walvissen en zeeotters worden gespot langs de kustlijn van Kurzof Island. Observeer beren, herten en zeearenden in hun natuurlijke leefomgeving vanaf een verhoogde observatieplek in de afgelegen Spasski Rivier Vallei.

   En iets heel anders: grijp de kans om een grote selectie aan bieren en sterke dranken te proeven bij een brouwerij en een stokerij. Beide gebruiken gletsjerwater en lokale ingrediënten. Het schip legt aan bij verschillende havens, waaronder Anchorage, Icy Strait (Haoonah), Juneau, Ketchikan, Sitka, Skagway en Wrangell, maar ook de spectaculaire Hubbard Glacier wordt bezocht.


    Glazen rijtuigen

    Een nieuwe excursie in 2019, het Ultimate Rocky Mountaineer Land Program, is een vijf tot zes nachten durende ervaring die je meeneemt op een treinreis door de iconische dorpen en steden van het Pacific Northwest en langs de spectaculaire Canadian Rockies. Neem het indrukwekkende landschap compleet in je op vanuit het comfort van de op maat gemaakte glazen koepelrijtuigen, compleet met uitstekende service en vijfsterren diner.


     Seven Seas Mariner

     Seven Seas Mariner, ’s werelds eerste all-suite en all-balcony cruiseschip, heeft in 2018 een grote upgrade voltooid. Alle restaurants zijn herontworpen met vernieuwde kunst en decor, en alle openbare ruimtes zijn gerenoveerd. De kaartzaal, winkeltjes en het casino zijn ook compleet verbouwd.

     De Canyon Ranch Spa aan boord heeft een rustgevend, nieuw design met kiezelsteentegels en lichte houten accenten in de behandelkamers. Het aangrenzende fitness en aerobicscentrum is ook voorzien van gloednieuwe apparatuur. Alle suites zijn herontworpen en bevatten onder andere nieuwe Elite Slumber bedden en verbeterde privé balkons. Daarnaast hebben alle suites een inloopkast en een badkamer van royale afmeting met marmeren accenten en producten.


     Meer over