De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Cruise Gerechten recepten RonReizen Norwegian Breakeway

Drie heerlijke gerechten uit de NCL-keukens

Aan boord van een cruiseschip kun je fantastisch eten. De specialiteitenrestaurants bieden gerechten van top-chefs waar je je vingers bij aflikt. Bij Norwegian Cruise Line is dat niet anders. Hier drie recepten van overheerlijke gerechten die je bij NCL aan boord kunt vinden, om zelf te maken!
Cruise Gerechten recepten RonReizen Norwegian Bliss
  • Norwegian Bliss.

Deze paddenstoelensoep vind je in het restaurant Le Bistro aan boord van een van de NCL-schepen. Via deze link wordt je in een video stap voor stap begeleid hoe je de soep maakt.

Ingrediënten:

2,5 el olijfolie

1 ui in blokjes gesneden

1 teentje knoflook

2 takjes verse tijm

1 gedroogd laurierblad

100 gr witte champignons

15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)

15 gr gedroogde morieljes paddenstoelen

80 ml witte wijn

180 ml kippenbouillon

150 ml opgeklopte slagroom

1,5 sjalot

50 gr Portobello paddenstoelen

20 gr Maitake paddenstoelen (Eikhaas paddenstoelen)

5-6 takjes verse dragon

5-6 takjes verse peterselie

50 gr boter Peper en zout naar smaak

Cruise Gerechten recepten RonReizen soep

    Instructies

    Stap 1: Leg vooraf alle droge paddenstoelen minimaal 1 uur in een kom met water. Doe de paddenstoelen door een vergiet en bewaar het water. Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes.

    Stap 2: Maak de verse paddenstoelen/ champignons schoon. Snijd de hoedjes van de kleine witte champignons in vieren en de portobello-paddenstoelen in kleine stukjes en houd de stelen apart. Snijd de maitake in dunne en gelijkmatige plakjes. Hak de tijm, peterselie en dragon fijn en snijd de sjalot fijn.

    Stap 3: Maak olijfolie in een soeppan warm op middelhoog vuur en fruit alleen de hoedjes van de witte champignons en maitake tot ze gelijkmatig bruin zijn. Voeg de ui toe en kook tot het glazig is. Voeg de knoflook, laurier en tijm toe en fruit het.

    Stap 4: Voeg de witte wijn toe en laat voor 50% inkoken. Voeg de steeltjes van de champignons toe.

    Stap 5: Voeg de bouillon en het bewaarde water waar de gedroogde paddenstoelen in hebben geweekt toe (ongeveer 200 ml). Laat de soep 10 minuten sudderen en roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout en verwijder het laurierblad.

    Stap 6: Voeg de slagroom toe en laat 5 minuten sudderen.

    Stap 7: Haal de pan van het vuur en mix de soep met de staafmixer tot de gewenste dikte. Voeg de koude boter toe en roer goed door.

    Stap 8: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en sauteer de vooraf gesneden gedroogde paddenstoelen. Voeg de halve sjalot, dragon en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

    Stap 9: Plaats een grote lepel met de gesauteerde gedroogde paddenstoelen midden op een soepbord en giet de soep ernaast.

    Cruise Gerechten recepten RonReizen Norwegian Encore
    • Norwegian Encore.

    Overheerlijke pasta

    Fijnproevers gaan deze pasta bolognese met verse pappardelle fantastisch vinden! Dit gerecht kun je normaal gesproken vinden op het menu van het restaurant Onda by Scarpetta aan boord van Norwegian Encore.

    Ingredienten:

    225 gr in stukjes gesneden rundvlees (schouder)

    115 gr in stukjes gesneden varkensbout

    115 gr in stukjes gesneden kalfsvlees (schouder)

    60 gr in stukjes gesneden Italian sausage

    2 teentjes knoflook

    1 takje verse rozemarijn

    1 takje verse tijm

    1/2 versnipperde ui

    115 gr in stukjes gesneden selderij

    115 gr in stukjes gesneden wortel

    40 gr boter

    1 gedroogd laurierblad

    4 el extra virgin olive oil

    115 gr gepelde San Marzano pruimtomaten

    45 gr tomatenpuree

    120 ml rode wijn

    0,5 liter kippenbouillion

    Zout en peper naar smaak toevoegen

    Verse pappardelle voor 2 personen

    Cruise Gerechten recepten RonReizen pasta

      Instructies

      Stap 1: Verhit een koekenpan en voeg de helft van de olie en de boter toe.

      Stap 2: Voeg de groenten en knoflook toe aan de pan en bak in 5-7 minuten op middelhoog vuur.

      Stap 3: Voeg de kruiden toe en kook in 3-4 minuten; zet opzij.

      Stap 4: Verhit de resterende olie in een aparte grote pan.

      Stap 5: Leg al het vlees op een schaal en breng licht op smaak met kruiden.

      Stap 6: Voeg toe aan de pan en roer af en toe om het vlees te garen, maar rooster het gelijkmatig; bak het tot het vlees bruin is.

      Stap 7: Voeg het vlees toe aan de groenten en rooster tot het aan de bodem van de pan kleeft; blijf roeren en schraap het van de bodem van de pan.

      Stap 8: Voeg de wijn toe en laat inkoken.

      Stap 9: Voeg de tomatenpuree toe, rooster goed en voeg dan de gepelde pruimtomaten toe.

      Stap 10: Kook op laag vuur tot het gaar is en voeg dan beetje bij beetje de kippenbouillon toe en laat het zachtjes sudderen voor 1 uur.

      Stap 11: Breng de saus op de juiste dikte.

      Stap 12: Kook ondertussen de verse pappardelle zoals het op de verpakking is aangegeven.

      Stap 13: Zodra de pappardelle klaar is, serveer gelijk in het midden op een bord en giet de saus er overheen.

      Cruise Gerechten recepten RonReizen Norwegian Jade
      • Norwegian Jade.

      Hèt toetje! 

      Natuurlijk kan een driegangendiner niet zonder dessert en daarom deelt NCL graag deze OMG Cheesecake, zodat je samen kunt genieten van de heerlijke smaak van butterscotch en vanille.

      Ingrediënten/ benodigdheden voor de cheesecake:

      Twee ringen van 7,5 diameter voor de cheesecake-vorm

      35 gr Graham crackers

      15 gr kristalsuiker (voor de bodem)

      60 gr kristalsuiker (voor de cheesecake mix)

      15 gr gesmolten boter

      140 gr roomkaas

      0,5 gr zout

      3 eieren

      1 eigeel

      15 ml verse slagroom

      1 theelepel vanille extract

      Cruise Gerechten recepten RonReizen cheesecake

        Instructies cheesecake

        Stap 1: Vet de ring in met een dunne laag en zet opzij. Combineer de kruimels van de Graham crackers met de suiker en gesmolten boter. Meng het goed door elkaar met de hand, totdat het eruit ziet als nat zand. Druk de mix van Graham-korst gelijkmatig in de bodem van de ringen.

        Stap 2: Mix de roomkaas, suiker en zout met een mixer op gemiddelde snelheid door elkaar.

        Stap 3: Klop de eieren en het eigeel samen en voeg de eieren in vier delen toe aan het roomkaasmengsel. Meng na elke toevoeging tot het volledig is opgenomen.

        Stap 4: Voeg de slagroom en vanille toe en mix tot alles volledig is gemengd.

        Stap 5: Giet het mengsel in de cakering tot het halfvol is.

        Stap 6: Bak ongeveer 1 uur in een heetwaterbad op 160 ° C tot het midden van de cakes hard is geworden. Begin ondertussen met de sauzen.

        Cruise Gerechten recepten RonReizen Norwegian Escape
        • Norwegian Escape.

        Ingrediënten voor de karamel butterscotch saus

        100 gr bruine suiker

        50 gr bloem

        1 snufje zout

        500 ml melk + scheutje melk

        2 eigeel

        30 gr boter

        1 el honing

        1 theelepel vanille extract

        Instructies karamel butterscotch saus

        Stap 1: Meng de bruine suiker, de bloem en het zout met elkaar en voeg een kleine hoeveelheid melk toe om een pasta te maken. Klop het eigeel en de honing door elkaar en klop het dan samen tot de bloemmix.

        Stap 2: Doe de melk in een steelpan en breng aan de kook. Doe wat warme melk bij de bloemmix en roer het goed door.

        Stap 3: Voeg nu de bloemmix bij de melk en roer constant totdat er een gladde massa ontstaat.

        Stap 4: Haal van het vuur en roer de boter en de vanille erdoor.

        Ingrediënten voor de vanille saus

        250 ml volle melk

        250 ml verse slagroom

        120 gram kristalsuiker

        2 eigeel

        1 vanillestokje

        Instructies vanille saus

        Stap 1: Meng de melk, slagroom en de helft van de suiker in een steelpan en breng aan de kook, al roerend om de suiker op te lossen. Schraap dan de vanille uit het vanillestokje en voeg toe aan het mengsel.

        Stap 2: Mix het eigeel en de andere helft van de suiker in een kom met een garde.

        Stap 3: Voeg geleidelijk wat van het warme mengsel door het eimengsel en blijf voortdurend roeren.

        Stap 4: Voeg dan het eimengsel toe aan het warme mengsel in de pan en kook verder tot het mengsel dikker wordt.

        Stap 5: Giet de saus in een metalen bakje, dek af met plasticfolie en plaats het in de koelkast.

        Cruise Gerechten recepten RonReizen Norwegian Getaway
        • Norwegian Getaway.

        Info NCL

        • Cruise Gerechten recepten RonReizen Norwegian Breakaway

          Norwegian Cruise Line breekt al meer dan 54 jaar alle grenzen op het gebied van traditioneel cruisen. De rederij voerde Freestyle Cruising in waarmee ze gasten aan boord veel vrijheid en flexibiliteit bieden. Zo zijn er geen vaste tijden voor het diner en entertainment en zijn er geen kledingvoorschriften. Vandaag de dag bestaat de vloot uit 17 hedendaagse schepen die naar bijna 300 van ’s werelds mooiste bestemmingen varen, waaronder Great Stirrup Cay, het privé-eiland in de Bahama’s en Harvest-Caye in Belize.

        Meer over