De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Stand up paddle met het gezin

Buitensporten: probeer ze deze zomer uit!

Tijdens de quarantaineperiode hebben veel mensen de tijd gehad om nieuwe hobby’s eigen te maken, vaardigheden te ontwikkelen en zich op allerlei nieuwe manieren te vermaken. Tijdens de zomer zijn we vaker buiten en daarom is het een mooi moment om actief bezig te zijn in de buitenlucht. Hier lees je welke avontuurlijke sporten je nu kunt beoefenen.
Stand up paddling
  • Stand up paddling.

Online cursussen voor het bakken van bananenbrood of het perfectioneren van zuurdesem, het leren van nieuwe muziekinstrumenten en het beluisteren van podcasts; het waren enkele van de meest populaire keuzes onder de Nederlanders. Als gevolg hiervan werden veel van deze nieuwe hobby´s effectieve manieren om de gemeenschap te helpen om te gaan met de piek van de pandemie, terwijl ze beperkt bleven tot hun afgezonderde ruimtes.

Lees ook:

Corona survival guide: 10 x zo verveel je je niet

Surfen
  • Voor de echte adrenalinekick trotseer je de golven op de surfplank.

Selectie buitensporten

Maar waarom zouden we met de aanwezigheid van de zomer niet van de gelegenheid gebruik maken om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe beroepen te ontwikkelen, deze keer buitenshuis? Indie Campers, een toonaangevend camperverhuurbedrijf in Europa, stelt voor om deze zomer een aantal buitensporten te ontdekken (of te herontdekken), met enkele avontuurlijke activiteiten.

1. Stand Up Paddle. Om het evenwicht tussen lichaam en geest te trainen, kan deze sport zowel op zee als in de meren worden beoefend. Het is een heel goed excuus voor een weekendje weg met het gezin naar dat magische meer of die lagune, waar je al heel lang naartoe wilt. 

2. Surfen. Voor degenen die echte adrenaline willen voelen is er niets beters dan evenwicht te vinden op de top van een golf. Aangezien het misschien wel de meest populaire sport is die op deze lijst staat, is het volgens de experts nooit te laat om te gaan surfen. Aan de westkust zijn er surfscholen en golven voor iedereen!

Trekking in Nederland
  • Trekking kan ook prima in Nederland.

3. Trekking. Als water niet je ding is, is er veel te doen op het land. Inderdaad, het is niet moeilijk om een pad, een klif of een regio in Nederland te vinden dat je nog niet kent. Het zal moeilijk zijn om te kiezen waar te beginnen! Fundamenteel: permanente hydratatie voor, tijdens en na de wandeling.

4. Plogging. Het is altijd een goed moment om nieuwe sporten te ontdekken en - de kers op de taart - je lichaam, geest en het milieu te helpen, allemaal tegelijkertijd. Plogging is een sportactiviteit dat in de buitenlucht plaatsvindt terwijl je onderweg afval opraapt. Het initiatief is ontstaan in Zweden en heeft vandaag de dag groepen van beoefenaars en enthousiastelingen over de hele wereld, ook in Nederland.
Plogging
  • Met plogging help je jouw lichaam én het milieu.

Nieuwe sporten ontdekken

Talloze studies en onderzoeken tonen aan hoe belangrijk het is om nieuwe sporten uit te proberen omdat het je geest en lichaam prikkelt en dat voor een sterke hersenstimulatie zorgt. Met dit in gedachten is het het wellicht een idee om hier te kijken voor een roadtrip in eigen land en je te laten inspireren door nieuwe vormen van sport!

Meer over