De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Stedentrip Brugge

BelgiëGeheimtip Brugge: Herberg Vlissinghe

Meteen met de deur in huis: als je in Brugge bent, ga dan naar Herberg Vlissinghe. Een beregezellige, knusse, maar ook kwalitatief sterk grand café in deze Belgische sfeerstad.

In plaats van naar de drukke bezienswaardigheden van het Brugse centrum loop je nu ten noorden van de Markt. Hier bevonden zich in de middeleeuwse Gouden Eeuw het handelscentrum en verschillende koopmanshuizen.


De oudste kroeg

Je kunt er heerlijk wandelen tussen een reeks grachten, bruggen en straten zonder dat je drommen toeristen tegenkomt. In de Blekersstraat ontdekten mijn vrouw en ik de oudste kroeg van Brugge: Herberg Vlissinghe uit het jaar 1515.

Minimuseum

Aan de wand hangt nog een portret van de eerste eigenaars: ‘Oude Teunis en zijn wijf’ staat erbij. Sommigen beweren dat ze beiden honderd jaar werden en op dezelfde dag stierven.

Naast het feit dat ze er heerlijke borrelhapjes serveren, is ook het speciaalbier Julius echt een aanrader. De kroeg ziet eruit als een minimuseum en vooral de gelagkamer is een lust voor het oog.

Meer over