Dubai skyline

De beste festivals en events in Dubai in 2020

Dubai staat bekend als thuishaven van Emirates en als tussenstation voor vele reizigers om een overstap te maken naar een verdere reisbestemming. Maar Dubai is meer dan dat. Zo zijn er het hele jaar door events en festivals in de dynamische stad georganiseerd en leent Dubai zich hierdoor perfect voor een tussenstop óf vakantiebestemming. Dit zijn de 4 evenementen die je gezien móét hebben.

Emirates Airline Dubai Jazz Festival

Na het daverende succes van afgelopen jaar, vindt ook in 2020 het Emirates Airline Dubai Jazz Festival plaats. Tijdens het driedaagse event treden spectaculaire artiesten op in het Dubai Media City Amphitheatre. Dit jaar genieten bezoekers op 26 februari 2020 van de zangkunsten van Lauryn Hill en Bruno Major, neemt de legendarisch Lionel Richie samen met fusion jazzband Spyro Gyra het podium over op 27 februari en sluiten One Republic en Sammy Miller and the Congregation het evenement af op 28 februari.

Lees ook:

Stedentrip naar wereldstad Dubai: 5 bezienswaardigheden

Dubai Food Festival

Op 26 februari 2020 begint het Dubai Food Festival waarbij bezoekers gedurende 18 dagen de lekkerste gerechten kunnen proeven die de internationale keuken in Dubai te bieden heeft. Tijdens dit festival is er voor ieder wat wils. Bezoek Dubai’s Beach Canteen en ontdek lokale gerechten langs de schitterende kust van Dubai, ontdek budgetvriendelijke opties in de stad of geniet van een culinaire ervaring op hoog niveau tijdens Dubai Restaurant Week, waarin een selectie van de beste restaurants driegangenmaaltijden aanbieden voor een aantrekkelijke prijs. Voor wie naast het genieten van een maaltijd ook wat meer wil leren over het bereiden van een gerecht, kan tijdens het Dubai Food Festival verschillende workshops en food tours volgen.

Dubai Food
  • De smaakpapillen worden niet teleurgesteld tijdens het Dubai Food Festival.

EXPO 2020

Maak een reis naar de toekomst tijdens Expo 2020 Dubai tussen 20 oktober 2020 en 10 april 2021. Tijdens de Expo worden wereldwijde, technologische innovaties getoond op allerlei gebieden, zoals duurzaamheid en mobiliteit. Bezoek bijvoorbeeld het paviljoen van Emirates, waar de toekomst van de commerciële luchtvaart getoond wordt. Hier kunnen bezoekers onder andere de straalmotor van de toekomst zien, die zorgt voor meer stuwkracht maar minder brandstof verbruikt. Proef gerechten uit alle hoeken van de wereld bij meer dan 200 eet- en drinkgelegenheden of ontdek artistieke creaties en workshops van enkele van de beste talenten van over de hele wereld. Een bezoek aan één van de vele live optredens, waaronder wereldberoemde sterren, komedianten, lokale talenten en opkomende artiesten, is ook een absolute must!

Expo 2020 Dubai
  • Tijdens Expo 2020 kun je alvast een kijkje in de toekomst nemen.

DP World Tour Championship 2020 

Ieder jaar eindigt de European Tour Race op het Jumeirah Golf Estates in Dubai. Tijdens het DP World Tour Championship strijden de beste 50 golfers om de Europese titel. Dit prestigieuze golfevenement is het hoogtepunt op de golfkalender van Dubai en vindt dit jaar plaats van 19 november tot 22 november. Omdat het toernooi plaatsvindt in het aangename winterseizoen van Dubai, hebben bezoekers geen last van de hitte en kunnen ze met volle aandacht genieten van top golfers uit het Europese segment.

Golf Dubai
  • Het (Perzische) golftoernooi van Dubai is één van de hoogtepunten op sportgebied.
Meer over