De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Sunset Cruise

Verenigde StatenTips voor je vakantie in Texas: 3 x watersport

Watersport in Texas… Een biertocht per kajak, met opblaasband over stroomversnellingen en per kano door een sprookjesland. Het is misschien niet de eerste excursie waar je aan denkt bij een vakantie in Texas, maar toch vind je er een aantal uitzonderlijke watersportactiviteiten. Zoals deze 3!

Kajakken naar een bierproeverij

Wie een kajaktocht wil combineren met sightseeing en bier is bij King William District Kayak Tour & Beer Tasting aan het goede adres. Zoals de naam al aangeeft, zijn de deelnemers aan de tocht over de San Antonio rivier niet allen geïnteresseerd in de bijzonderheden van het historisch interessante King William District, maar laten ze zich ook graag vervoeren door de bierproeverij in de Blue Star Brewery. De tochten – begeleid of onbegeleid – variëren van drie tot zeven kilometer en zijn goed geschikt voor families en beginnende kajakkers. En gevorderden komen volop aan hun trekken tijdens een tocht over wildere wateren!

  Kajakken in het donker in Austin

  De nachtelijke skyline bekijken vanuit een kajak is een onvergetelijke ervaring. Zelfs in het donker biedt Austin een bijzonder sportprogramma: een Glow Paddle tocht over het Lady Bird Lake. Kleurrijke onderwater-ledverlichting met veranderende kleuren leiden de weg en onderweg geniet je onder een schitterende sterrenhemel van het panoramische uitzicht op de skyline van de stad en over het meer.

  Kanovaren over Caddo Lake

  In het oosten van Texas ligt het 26.000 hectare grote Caddo Lake met een uitgebreid netwerk van rivieren, vijvers, beken en baaien. Hier genieten niet alleen vissers en natuurliefhebbers van de ongerepte natuur, maar ook iedereen die een ontspannen boottocht wil maken op het ondiepe water. Per kano kan het mystieke landschap met zijn torenhoge cipressen, de met mos begroeide bomen en weelderig groene waterplanten op het 80 kilometer lange waterwegennet heel goed worden ontdekt. Terwijl aan de oevers bevers, reigers en waterschildpadden zich regelmatig laten zien, kunnen met een beetje geluk ook alligators worden gespot.

   Tubing in New Braunfels

   Als Texanen van één activiteit houden, dan is het tubing. Lekker ontspannen op een rivier tijdens warme zomerdagen. Omarmd door twee rivieren, de Comal en de Guadalupe, is het Duitse immigrantendorp New Braunfels de place-to-be voor tubing. Van maart tot november kun je urenlang stroomafwaarts dobberen onder de heerlijke Texaanse zon. Maar houdt rekening met een nat pak! Op sommige plaatsen is het water wat wilder, dus een spontaan bad in de rivier kan niet altijd vermeden worden. Maar met een aangename 21 graden watertemperatuur is het een welkome afkoeling. De Comal-rivier stroomt ook door het waterpark Schlitterbahn, dat niet alleen herinnert aan het Duitse erfgoed van de stad, maar ook de avontuurlijken onder ons de langste tubing-baan ter wereld biedt. Een tochtje met de Raging River Tube Chute duurt 45 minuten en voert van de ene kant van het park naar het andere. Een dagkaart is verkrijgbaar voor 55 USD (ca. 50 EUR).

   Meer over