De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Vallorcine ski

FrankrijkBert Romani's geheimtip: Vallorcine, bij Mont Blanc en Chamonix

Elke week deelt RonReizen ski-fanaat en –expert Bert Romani zijn geheime tip in de Alpen. Dit keer is dat in Frankrijk: Vallorcine!

Dit keer geen diep dal met aan het eind een paar liftjes, maar de geheimtip voor de Mont Blanc. Vallorcine ligt namelijk op steenworp afstand van Chamonix, vlak voor de Zwitserse grens en heeft een eigen skigebied dat deel uitmaakt van Chamonix-Mont Blanc. Het ligt op een sneeuwzekere hoogte van 1264 meter. 

Vallorcine ski
  • Vallorcine ligt 'om de hoek' van Chamonix, maar heeft een eigen skigebied.

Je zit zo in Chamonix

Door te kiezen voor Vallorcine geniet je wel van de lusten, maar heb je niet de lasten. Je verblijft lekker handig in een van de ski-in-ski-out accommodaties zoals Résidence Vallorcine Mont Blanc in een prachtig rustig berglandschap, terwijl het massatoerisme in Chamonix de rust verstoort. Wil je toch deze metropool in de bergen bezoeken om lekker te winkelen, te boemelen of heerlijk te eten, dan zit je er zo. 

Vallorcine
  • Verblijf in een van de vele ski-in-ski-out accomodaties.

Poedersneeuw in Vallorcine

Vanuit Vallorcine brengt een gondeltje en een stoeltje je meteen naar het hoogste punt van het skigebied: Tete de Balme (2250m). Vanaf daar heb je volop variatie in rode en blauwe pistes. De liefhebber van off-piste kent Vallorcine maar wat goed, want die roemen de fantastische poedersneeuw die hier vaak nog tussen de bomen te vinden is, terwijl het hoog op de berg verwaaid of verspoord is. Je moet wel een aantal sleepliften voor lief nemen. De bekende Franse pannenkoekenliften doen hier helaas nog steeds dienst. 

Wil je nog een geheimtip van Bert? Klik dan hier!

Vallorcine ski hoog
  • Vanaf 2250 meter kun je on- en off-piste in het skigebied van Vallorcine.
Skigebied
  • Volop blauwe en rode pistes in Vallorcine.

Uitstapjes rond de Mont Blanc

Vallorcine heeft een eigen stationnetje en dat geeft je de kans om naar verschillende skigebieden te gaan in de buurt. Zo is een uitstapje naar het Zwitserse Marécottes een belevenis. De treinrit is prachtig en slingert door tunnels en langs wild stromende beken. Bij Marécottes wacht de skibus en voor je het weet sta je daar op de latten. 

Ook Argentière en Chamonix zijn met het spoor bereikbaar en kun je de auto dus lekker laten staan en de skigebieden daar uitchecken.

Ook in Zuid-Tirol vond Bert een bijzonder plekje, kijk maar hier

Station Valorcine
  • Het treinstationnetje van Vallorcine geeft je de mogelijkheid andere skigebieden te ontdekken.

Ontdek Chamonix

Chamonix is de bakermat van het alpinisme. Een stad in de bergen die zijn roem uiteraard heeft te danken aan de Mont Blanc, die hoog boven je uitsteekt in een wereld van sneeuw en ijs. Een bezoek aan Chamonix is de moeite waard, vooral aan het eind van de middag wanneer iedereen vanaf de skipistes de stad in gaat en flaneert langs de dure winkels en op de verwarmde terrassen nog napraat over de skiavonturen. Hier ontmoet de jetset elkaar, maar ook de bergsporters die je makkelijk herkent aan grote rugzakken, brede ski’s en klimuitrusting. Chamonix bruist en maakt op mij altijd indruk. Nergens in de Alpen is het hoogteverschil tussen de top van de berg en het dal zo groot als hier. 

Meer info over skiën in Frankrijk vind je hier

Chamonix
  • Heerlijk om vanuit Vallorcine 's avonds te gaan flaneren in het sfeervolle Chamonix.
Gevel
  • De gevel van het gidsenstation in Chamonix.
Meer over