De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Keulen

Deze 5 citytrips zijn ideaal in de winter

Door een stad slenteren doe je natuurlijk het liefst in de lente of nazomer; niet te heet, niet te koud. Maar dat betekent echt niet dat je deze winter thuis moet blijven. Deze 5 steden lenen zich uitermate goed voor een citytrip in de winter!

1. Dubai

In januari is het in Dubai nog 24 graden. Dat is een stuk beter te doen dan in de 42 graden van augustus. Dubai heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld als toeristische bestemming. Downtown Dubai wordt als het centrum van het moderne deel van de stad gezien. Deze wijk is het symbool van waar men in Dubai toe in staat is, met Burj Khalifa als opvallend hart. Dit imposante gebouw móet je een keer met eigen ogen hebben gezien. Tijdens kerst en de jaarwisseling zie je in Dubai overal gigantische kerstbomen en er wordt flink uitgepakt met vuurwerk. Na kerst kun je je flink uitleven tijdens het Dubai Shopping Festival waar je lekker kunt shoppen voor een scherpe prijs. Wil je een keer de woestijn in? Ga dan met een 4x4 auto op pad voor een gave Desert Safari.

Lees ook:

Stedentrip naar wereldstad Dubai: 5 bezienswaardigheden

  • Dubai is de grootste en dichtstbevolkte stad in de Verenigde Arabische Emiraten en de hoofdstad van het Emiraat Dubai.

2. Reykjavik - IJsland

Kleed je warm aan en ontdek hoe sfeervol Reykjavik juist in de winter is. Het is de meest noordelijk gelegen hoofdstad van Europa en hoort bij één van de schoonste en veiligste steden ter wereld: de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Al sinds 1786 ligt Reykjavik tussen de stomende heetwaterbronnen van IJsland; Reykjavik betekent dan ook: ‘rokende baai’. Nu is Reykjavik uitgegroeid tot een levendige kleine stad die door mensen van over de hele wereld wordt bezocht. Wandel in de winter door het sfeervol verlichte centrum van Reykjavik en duik in één van de vele gezellige cafés voor een IJslands glas Brennivín. In de stad zijn nog vele originele winkels te vinden met IJslandse lekkernijen en Scandinavisch design. Meer behoefte aan ontspanning? Dan kom je ongetwijfeld uit bij in één van de heetwaterbronnen vlak bij Reykjavik. Lekker even opwarmen...

Lees ook:

IJsland: geheime plekjes naast de bezienswaardigheden

Reykjavik
  • Het hele jaar door worden excursies aangeboden vanuit Reykjavik om walvissen te spotten.

3. Santa Cruz - Tenerife

Strakblauwe lucht, kleurrijke architectuur en zonnige straten versierd met street art . Het is het winterse straatbeeld van de Canarische hoofdstad Santa Cruz. Hou je niet van de kou? Dan is Santa Cruz met temperaturen van ruim 20 graden een perfect toevluchtsoord. Santa Cruz is een bruisende stad met veel culturele activiteiten en historische architectuur. Proef de klassieke, Canarische keuken en de heerlijkste tapas in tapasbuurt Soho of shop in de charmante boetiekjes in dé winkelstraat van Santa Cruz: Calle de Castillo. En zorg dat je erbij bent tijdens het grootste Canarische evenement van het jaar: de Tenerife Carnaval. Van 27 februari tot en met 10 maart paraderen honderden kleurrijk verklede mensen onder vrolijke muziek door de straten van Santa Cruz. Het is een ervaring die je niet wilt missen.

Lees ook:

Tenerife is populairste zonbestemming in de winter

Santa Cruz
  • Vandaag de dag is Santa Cruz een bedrijvige en kosmopolitische bijenkorf vol activiteit, interessante bezienswaardigheden en schitterende architectuur.

4. Keulen - Duitsland

De temperatuur zal niet veel verschillen met die in je eigen woonplaats, dus een weekendje Duitsland is sowieso een goed idee. De tweeduizend jaar oude stad Keulen staat bekend om zijn gastvrijheid en grote variëteit in cultuur, activiteiten, geschiedenis en bezienswaardigheden. De echte chocoladeliefhebbers kunnen het Schokolademuseum bezoeken. Heb je geen hoogtevrees, dan kun je de oude Dom van Keulen beklimmen. Wie liever de stad vanaf het water bekijkt, kan ook een rondvaart over de Rijn boeken. Op 11 november gaat in Keulen het Cologne festival van start. Duizenden mensen gaan tijdens dit festival in kostuum de straat op. Er wordt volop gefeest, gezongen en gedanst in de straten en openbare gebouwen van Keulen. Het worden ook wel de knotsgekke carnavalsdagen genoemd. Het festival zal voor vele verrassende momenten van je trip zorgen. Maak Keulen mee tijdens de meest knotsgekke dagen van het jaar.

5. New York

Oké, het is er in de winter belachelijk koud, maar dat levert eigenlijk alleen maar voordelen op. De stad zit namelijk vol leuke 'opwarmtentjes' die je één voor één kunt ontdekken. Als het er sneeuwt, sneeuwt het er goed en verandert de stad in een prachtige levende snowglobe. Ga shoppen omdat het in de winkels lekker warm is, bind de ijzers onder op de schaatsbaan bij Rockefeller Center of in central park. En vergeet New Year’s Eve op Times Square niet, één van de tofste plekken om de jaarwisseling te vieren. Onderbroekenlol heb je in januari tijdens de No Pants Subway Ride en de stad is een gekkenhuis in februari tijdens de Superbowl.

Lees ook:

8 ultieme tips voor een citytrip New York

New York
  • Je kan New York op verschillende manieren ontdekken: maak eens een helikoptervlucht of een rondvaart.