Hanseatic-inspiration in Noorwegen

DuitslandHapag-Lloyd Cruises gaat weer varen

Kijk je inmiddels alweer uit naar een avontuurlijke cruise? Goed nieuws, want Hapag-Lloyd Cruises wil vanaf eind juli weer gaan uitvaren. Dit gaat uiteraard gepaard met uitgebreide hygiëne en preventieve maatregelen. De maatschappij zal cruises vanuit Hamburg laten starten met het luxe schip EUROPA 2 en hun expeditieschip HANSEATIC-inspiration.

Richtlijnen tijdens de cruise

Het aantal passagiers wordt met 40% verminderd, met een passagiersaantal van 150-300 gasten aan boord. De basis voor de hervatting van cruiseactiviteiten zijn de richtlijnen van de relevante autoriteiten, die zijn opgesteld in samenwerking met rederijen van CLIA Deutschland en in samenwerking met experts. Het Hapag-Lloyd Cruises preventie- en veiligheidsconcept aan boord zal gebaseerd zijn op deze nieuwe richtlijnen. De belangrijkste maatregelen zijn samengevat in een tienpuntenplan, dat een veilige en comfortabele cruise aan boord mogelijk maakt en tevens voldoet aan de hoogste hygiënenormen.

Lees ook:

Cruise de zee over in de meest luxe suite ter wereld

EUROPA 2 Hamburg
  • De EUROPA 2 in Hamburg.

Tienpuntenplan van Hapag-Lloyd Cruises

Voordat de cruises beginnen, wordt de verplichte openbaarmaking van gezondheidsinformatie aan de gasten verstrekt en moet deze worden ondertekend. Ook zal het gebruik van warmtebeeldcamera's worden gebruikt bij het aan boord gaan en er zal een vergaand en gecontroleerd instapproces zijn om ervoor te zorgen dat uitgebreide preventiemaatregelen worden genomen en dat de afstand vanaf het begin wordt gehandhaafd. 

De bemanning zal ook een grondige gezondheidscontrole ondergaan. Ze voltooien een quarantaineperiode voordat ze met hun werkzaamheden beginnen en krijgen een PCR-test. Bemanningsleden laten hun temperatuur elke dag controleren voordat ze aan hun dienst beginnen. Er is onder toezicht een medisch team aan boord, nood- en noodplannen aanwezig, evenals een uitgebreid training- en veiligheidsprogramma voor de bemanning als onderdeel van het nieuwe gezondheids- en veiligheidsconcept. Het medisch team is uitgebreid en er is een Public Health Manager, verantwoordelijk voor de implementatie van preventieve en hygiënemaatregelen.
HANSEATIC-inspiration
  • De HANSEATIC-inspiration.

Ruimte aan boord

De kleine luxe- en expeditieschepen van de Hapag-Lloyd Cruises-vloot bieden veel ruimte en voldoen daarmee aan de regels met betrekking tot sociale afstand, met een minimale afstand van 1,5 meter in openbare ruimtes. Voor gebieden tijdens de cruise waar dit niet mogelijk is, zoals bij het in- en uitstappen of in de liften, krijgen gasten aan boord een verzorgingsset met gezichtsmaskers. Alle hutten zijn ruime buitenhutten, voornamelijk met balkons, die privéplekken aan boord bieden. Alle schepen zijn uitgerust met warmtebeeldcamera's en een mobiel laboratorium voor snelle detectie van virale ziekten, zoals COVID-19. Koud vernevelingsapparatuur zal worden gebruikt voor gebiedsbrede diepe reiniging van suites, hutten en openbare ruimtes. Daarnaast is het aantal dispensers voor desinfecterende middelen aan boord aanzienlijk vergroot. De nieuwe normen worden naadloos geïntegreerd in het leven aan boord, zodat het plezier van de gasten zo goed mogelijk wordt behouden.  Wil je meer informatie over de Hapag-Lloyd Cruises? Klik dan hier.

Meer over