De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Porto: traditionele boten.

Portugal15 x must see in Porto

In de Portugese havenstad Porto is onnoemelijk veel te doen. Hier vijftien tips die je absoluut niet mag missen tijdens je stedentrip naar deze fijne stad aan de Costa Verde.

15 leuke tips voor je bezoek aan Porto

1. Lekkere portjes proeven tijdens een speciale proeverij.

2. Breng een bezoek aan de Lello boekwinkel, een van de oudste en beroemdste ter wereld.

3. Bezoek de Bolhão markt, sinds 1850 een traditionele markt waar boeren hun producten verkopen.

4. Laat je voorlichten bij de Serralves Foundation, waar je in het museum en park de moderne geschiedenis, passie, kunst en onverschrokkenheid van Porto leert kennen.

5. Eet een Francesinha, een soort uit de kluiten gewassen tosti, overgoten met een rijke vleessaus. De naam betekent letterlijk 'kleine Fransoos’.

6. Beklim de Clérigos toren. De Torre dos Clérigos zit vast aan de kerk Igreja dos Clérigos en is vanaf een groot deel van de stad zichtbaar.

7. Natuurlijk maak een ritje met de tram, het iconische vervoersmiddel in Porto.

Rons tipRons tip
Komende zondag in de vijfde aflevering van RonReizen op RTL4 (zondag 16 mei) neemt mijn mede-presentator Bert Kuizenga ons mee naar Porto! Verder maakt hij een prachtige tocht door Cappadocië in Turkije. Ik ga wandelen in Wallonië en fietsen door Rotterdam. Gaat dat zien! 

Porto's must see! 

8. Maak een boottochtje met een Rabelo boot, dé traditionele Portugese houten boot waarmee eeuwenlang mensen en goederen op de Douro-rivier werden vervoerd.

9. Neem een kijkje in Casa de Música. Het iconische concertgebouw is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

10. Shoppen doe je in de Santa Catarinastraat, dé winkelstraat van Porto met alle grote merken, maar ook lokale winkeltjes geflankeerd door restaurants.

11. Niet te missen: het beursgebouw, ofwel het Palácio da Bolsa. Met rijk gedecoreerde kamers en zalen, met als beroemdste de beeldschone Arabische kamer. 

12. Een kopje koffie drink je in het Majestic café. Sinds 1921 was het prachtige art deco-interieur de trekpleister voor de beroemde inwoners van Porto. Nu is het de pleisterplaats van toeristen.

13. In het São Bento treinstation moet je zeker even een blik werpen op de muren die volledig bedekt zijn met de bekende Portugese tegels, azulejos.

14. Midden in het historische centrum ligt een van de oudste monumenten, de zestiende eeuwse kathedraal en aanpalende kloosters.

15. Hoog op een heuvel bevindt zich het Palácio de Cristal, ooit gebouwd als expositieruimte. Een must hier is een wandeling door de botanische tuin met prachtig uitzicht op de stad en de rivier. 

Majestic grand cafe
  • Majestic is waar je naast toeristen ook de locals zult treffen!
Meer over