Tenerife

Tenerife: populaire zonbestemming (ook in winter)

Tenerife is een van de populairste zonbestemmingen. En dan vooral in de winter!. Wat maakt het Canarische eiland zo populair in dat jaargetijde? We zetten drie highlights op een rij.

1. Lekker dichtbij

Zin in de zon, maar is het winter? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om naar Dubai of Aruba te gaan. Maar de Canarische Eilanden zijn veel dichterbij. In vier uur vliegen ben je al op Tenerife, het grootste eiland. En dan heb je altijd de zekerheid van een aangename temperatuur; tussen november en maart is het gemiddeld al snel een graad of 20 op Tenerife. Ligbed klaar? Zonnen maar!

Tenerife
  • In Tenerife ben je altijd verzekerd van een aangename temperatuur.

2. Lekker vulkanisch

Na een paar dagen zonnebaden wil je ook wat doen. Dan kun je het Teide Nationaal Park bezoeken. De (dode) vulkaan Teide is dé blikvanger van Tenerife (en het icoon van de hele eilandengroep), want je ziet deze 3.718 meter hoge berg bijna overal op het eiland. In het park kun je genieten van het surrealistische vulkanische landschap rondom de berg. Je kunt er mooie wandelingen maken en er zijn veel uitzichtpunten.


Lees ook:

Canarische Eilanden: fietsen op La Palma deel 1 Vulkanenroute

Teide Nationaal Park, Tenerife
  • De vulkaan Teide (3.718 meter hoog) zie je bijna overal op het eiland.

3. Lekker lokaal

Tenerife biedt een keur aan stranden en baaien. Het meest pure strand is dat van Garachico, aan de relatief ongerepte noordkust van het eiland. Hier vind je weinig hotels en appartementen, want het strand is vooral populair bij locals. De zee beukt er woest op de rotsachtige kust. Maar psst, vertel het niet verder aan anderen, want voor je het weet komt iedereen hier kijken.

Garachio
  • Het strand van Garachico is vooral populair bij de locals.

Info

  • Meer weten? Bezoek dan deze website. En kijk aanstaande zaterdag (4 juni 2022, 14.00 uur, RTL4) naar de herhaling van ons reisprogramma op tv naar de trip die Ron maakte op dit Canarische Eiland. 
Meer over