Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl

ItaliëBijzonder logeren in Zuid-Tirol

Wie op zoek is naar een unieke overnachtingservaring in Zuid-Tirol, wordt uitgenodigd om de veelzijdige charme van de regio te ontdekken. Onder de prachtige accommodaties die de Noord-Italiaanse regio rijk is, lichten wij zeven bijzondere locaties uit voor een onvergetelijk verblijf, elk met zijn eigen unieke kenmerken en onderscheidende concepten.

Ontdek de magie van Zuid-Tirol en laat je betoveren door een verblijf op een van de volgende zeven buitengewone locaties, waar geschiedenis, natuur en moderne luxe samenkomen voor een onvergetelijke reiservaring.

Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl

  1. Duurzaam: Olm Nature Escape

  Olm Nature Escape, gelegen in de schilderachtige Ahrntal vallei, is meer dan alleen een verblijfplaats: hier versmelt moderne architectuur met het omringende landschap. Het splinternieuwe hotel, geopend december 2023, bevindt zich midden in de Alpen. Hoewel er in het berggebied meer duurzame hotels te vinden zijn, is Olm het eerste energieonafhankelijke Aparthotel. Een verblijf bij Olm brengt je terug naar de kern en laat zien dat een duurzame vakantie niet ten koste hoeft te gaan van luxe en comfort.

  Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl Olm Nature
  Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl Olm Nature
  Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl Olm Nature

  2. Houtarchitectuur: La Briosa

  Hout als bouwmateriaal heeft een lange traditie in Zuid-Tirol. In het hart van Bolzano nodigt La Briosa gasten uit om de warmte van houtarchitectuur te omarmen. De gecertificeerde houtkwaliteit biedt niet alleen een gezellige sfeer maar ook een diepgaande connectie met de natuurlijke omgeving. Hier gaat traditioneel vakmanschap hand in hand met innovatief gebruik van lokaal ‘moon wood’. Het gecertificeerde hout vormt niet alleen de basis van de constructie, maar is voelbaar in elk detail van het interieur.

  Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl La Briosa
   Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl La Briosa

    3. Geschiedenis en gastronomie: Flurin

    Het Flurin Tower-huis in Glurns ademt geschiedenis uit elke steen. Als een van de oudste gebouwen in de stad, is het meer dan een accommodatie; het is een reis terug in de tijd. Het verweven verhaal van Flurin von Turm, de rechter uit de veertiende eeuw, wordt levendig door gastronomisch genot. Gasten worden niet alleen uitgenodigd om te proeven van heerlijke gerechten, maar ook om de historische lagen van het gebouw te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van de sfeer en moderniteit. Het restaurant van Flurin, met zijn authentieke sfeer en gerechten geïnspireerd op lokale tradities, nodigt uit tot een culinaire ontdekkingsreis.

    Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl Flurin
    Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl Flurin

    4. Boomhut: Briol

    Boven het schilderachtige Eisacktal-dal strekt het Briol-gastenverblijf zich uit, vergezeld door de Isodor boomhut. Hier, hoog in de bomen, is de boomhut niet alleen een plek om te verblijven maar een verhaal op zich, doordrenkt met geschiedenis. Met 50 vierkante meter puur comfort biedt het een intieme terugtrekking voor stellen en gezinnen die willen genieten van de omringende natuur. Het ontwerp van de boomhut, met zijn zorgvuldig geselecteerde materialen en doordachte indeling, biedt niet alleen een nostalgische knipoog naar het verleden maar ook een eigentijdse twist aan de traditionele boomhut-ervaring.

    Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl Briol
    Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl Briol

    5. Berghut: Pralongiá

    Op het hoogste punt van het Pralongià-plateau, op 2157 meter boven zeeniveau, pronkt de Pralongià Alpine Hut. Hier is een magisch panoramisch uitzicht op de Dolomieten, als beloning voor degenen die dit hoogste punt bereiken. Je vervaart hierdoor een gevoel van sereniteit. De berghut met zijn traditionele architectuur en moderne design is na renovatie klaar om gasten onder te dompelen in de rust van de bergen terwijl ze genieten van het luxueuze comfort van de accommodatie. De kamers, met hun sfeervolle inrichting en adembenemende uitzichten, vormen een harmonieus toevluchtsoord waar gasten zich één voelen met de natuurlijke pracht om hen heen.

    Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl Pralongia

     6. Apfelhotel Torgglerhof

     Tussen de appelbomen, weiden en bergen van het Passeiertal, biedt het Apfelhotel Torgglerhof een mix van boerderij en hotel. Ver weg van conventies creëert dit hotel zijn eigen unieke categorie. Gasten worden ondergedompeld in het authentieke Torgglerhof leven, te midden van oude en hypermoderne architectuur.

     Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl Torgglerhof
     Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl Torgglerhof

     7. Kunst en geschiedenis: Arthotel Garni Lasserhaus

     In het historische centrum van Brixen komen moderne kunst en historische muren samen in Arthotel Garni Lasserhaus. Met negen kamers, waaronder ‘artist rooms’, biedt deze accommodatie een unieke combinatie van comfort en culturele verfijning. Het is niet alleen een plek om te overnachten, maar ook om kunst en geschiedenis te omarmen.

     Italië Zuid Tirol uniek overnachten RonReizen.nl Lasserhaus

     Info

     • Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. De regio heeft maar liefst 350 bergen van meer dan 3.000 meter hoogte, en nog eens 300 lagere toppen. Gecombineerd met de 300 dagen zon per jaar, is het een ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Door de rijke en roerige geschiedenis van Zuid-Tirol is er op cultureel vlak ook veel te bezoeken en te bewonderen. Ook op culinair gebied is er genoeg te ontdekken; fijnproevers vinden hier de beste Italiaanse wijnen, gastronomische routes en fantastische restaurants. 

      Meer weten? Ga dan naar deze website

     Meer over