De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
5 x vriendelijk volk: in deze landen word je warm onthaald

5 x vriendelijk volk: in deze landen word je warm onthaald

Helaas, Nederland komt niet in dit rijtje voor. Daar zijn we net even te direct voor. In andere landen is de bezoeker echter altijd koning. Wie warm draait voor een warm onthaal, kan het beste koers zetten richting deze landen. Want hier is de bevolking het vriendelijkst.
Vriendelijk Thailand

  1. Thailand

  Linda Geerdink en Koos van Plateringen waren op RonReizen TV unaniem in hun oordeel: Thailand is geweldig! Kijk de afleveringen er maar op na. Lekker eten, makkelijk te bereizen en een bevolking die ó zo vriendelijk is. Maar wat wil je, Thailand betekent, letterlijk vertaald, ‘vrij land’ en wordt in de volksmond ook wel land van de glimlach genoemd. Daar heeft zelfs de enorme toestroom aan toeristen geen verandering in gebracht. 

  Vriendelijk Griekenland

   2. Griekenland

   Uit een gastvrijheidsonderzoek van Zoover blijkt dat we Griekenland graag tippen om zijn vriendelijke bevolking. De infrastructuur op menig Grieks eiland zou de gemiddelde Nederlander al gauw tot waanzin drijven, maar de Grieken blijven er gelaten onder. Daar zullen het aangename klimaat en de veelzijdige natuur ongetwijfeld iets mee te maken hebben. Schuif aan bij het willekeurige restaurant en je wordt getrakteerd op een ouzo van het huis. De maaltijd kan slechter beginnen. Yamas!


   Lees ook

   5 x goddelijk eten op Lesbos

   Vriendelijk Hawaii

    3. Hawaii

    Op Hawaii houden ze er een authentieke manier van verwelkomen op na: de ‘Lei greeting’. Een traditie waarbij een bezoeker van het land op een warm onthaal wordt getrakteerd. Een ketting van Lei, een geurige Hawaiiaanse bloem, wordt daarbij over de schouders van de reiziger gedrapeerd en staat symbool voor gastvrijheid, liefde en respect. En dan moet de reis dus nog beginnen!

    Vriendelijk Ierland

     4. Ierland

     “Fancy a pint?” Kijk niet vreemd op als je in Ierland door een wildvreemde een kakelvers tapbiertje krijgt aangeboden. Die gastvrijheid betaal je terug in hartelijke gesprekken en een goed getimede lach. Tijdens St. Patrick’s Day gaat bij de Ieren overigens de verdubbelaar erop. Hoewel de oorsprong van deze feestdag niets met drank te maken heeft, nuttigen de Ieren dan graag de drank van hop en mout. Je kunt ze geen groter plezier doen door dan een pintje mee te doen.


     Lees ook

     Citytrip Dublin: de gezelligste stad van Europa

     Vriendelijk Nieuw-Zeeland

      5. Nieuw-Zeeland

      Veel verder kun je niet vliegen. Maar als je er eenmaal bent, was het elke seconde in dat krappe vliegtuig waard. Nieuw-Zeeland heeft al-les. Wonderschone natuur, een seizoen dat vier keer per dag verandert, good food, maar bovenal een uiterst vriendelijke bevolking. Wellicht dat men daar blij is eindelijk iemand te zien, want het is één van de dunstbevolkte landen op aarde. Ook ideaal om alleen te bereizen.

      Meer over