RonReizen

NederlandVirtueel kathedralen en basilieken bezoeken

Het is nog even wachten, maar wij dromen al over een volgende trip. Welke stad we ook bezoeken, we slaan eigenlijk nooit de gebedshuizen over. Het zijn vaak historisch belangrijke plaatsen en bovenal prachtige gebouwen. RonReizen heeft een lijstje gemaakt van 6 basilieken, kathedralen of kerken die je vanuit huis virtueel kunt bezoeken.

St. Patrick's Cathedral - New York City

Saint Patrick's Cathedral is een rooms-katholieke kathedraal gelegen aan Fifth Avenue ter hoogte van de 50th Street van Manhattan in New York. De twee spitse torens zijn ruim 100 meter hoog. Al zou je dat niet zeggen tussen de wolkenkrabbers. Het het oudste katholieke gebouw van de stad New York. De beide torens, aan de voorzijde van het gebouw, waren in 1888 gereed en waren korte tijd de hoogste bouwwerken in de stad.
Bekijk hier hoe de kathedraal er van binnen uitziet.

Lees ook: 

Alvast plannen maken voor een citytrip naar The Big Apple?
Daniëlle geeft haar 8 beste tips.

Franciscus basiliek - Assisi

Assisi ligt in de Italiaanse regio Umbrië. Het is de stad van de 13de-eeuwse heiligen Franciscus en Clara van Assisi. Het is een bekende bedevaartsplaats. Gebouwd op een heuvel biedt Assisi een imposant uitzicht over het dal van Spoleto. Het belangrijkste bouwwerk in deze prachtige en pittoreske stad is de Sint-Franciscusbasiliek. Deze kerk werd in de 13e eeuw gebouwd op het graf van de heilige Franciscus. Zij bestaat uit crypte, benedenkerk en bovenkerk. De kerk werd in 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Fotograferen is verboden, maar via deze virtuele tour kan je genieten van dit gebouw en de prachtige fresco's.

RonReizen
  • De St. Franciscus basiliek in Assisi bij zonsondergang.

Bristol Cathedral - Bristol

De kathedraal van Bristol, officieel de kathedraal van de Heilige en Ongedeelde Drie-eenheid, is een anglicaanse kathedraal. Het domineert de skyline van deze Zuid-Engelse kustplaats aan de Avon-rivier. De geschiedenis van de kathedraal gaat 9 eeuwen terug. De bouw begint in 1140. In dat jaar werd de abdij van Sint-Augustinus gesticht. De kerk van de abdij werd gebouwd in romaanse stijl. In 1220 werd een kapel gebouwd aan de noordzijde. Dit gebouw bestaat nog steeds. In 1542 kreeg de kerk de status van kathedraal. Start hier de virtuele tour en bekijk onder andere de fraaie gravuren op de muren.

Westminster Abbey - Londen

Westminster Abbey is een kerk in Londen. De bouw startte in 1050 en  werd ingewijd in 1065. In dit beroemde gebouw worden alle kroningen, vorstelijke huwelijken en begrafenissen  voltrokken. Het meest recente huwelijk dat hier werd voltrokken is dat van prins William en Kate Middleton. Het gebouw is zeker de moeite waard om te bezoeken. De architectuur is prachtig en de geschiedenis is met al de kroningen en begrafenissen imponerend. Neem je tijd en bekijk hier dit meesterwerk.

Lees ook: 

Meer Londen zien?
Bekijk hier Raymonds foto's van Londen in een dag.

Canterbury Cathedral - Canterbury

Canterbury bestaat al eeuwen, zelfs al in de pre-Romeinse tijd. Sinds de 6de eeuw is het het kerkelijk centrum van Engeland. De kathedraal van Canterbury neemt een dominante plek in binnen de Romeinse stadsmuren. Het is Engelands beroemste kathedraal en de zetel van de aartsbisschop van Canterbury, de machtigste van de Angelicaanse Kerk. De geschiedenis van de kathedraal gaat terug tot het jaar 597. In dat jaar bracht Sint-Augustinus, gestuurd door paus Gregorius I, het christelijke geloof naar het Angelsaksische Engeland. St. Augustinus stichtte een kerk en werd de eerste aartsbisschop. In 1170 werd aartsbisschop Thomas Becket in de kathedraal vermoord en vanaf die tijd groeide Canterbury uit tot een belangrijk bedevaartsoord. Ga virtueel op pelgrimstoch..

Meer weten over Canterbury?
Lees de roadtrip door subtropisch Zuid-Engeland 

Notre-Dame - Parijs

De bouw van de Notre-Dame startte in 1163.De kathedraal onderging vanaf 1845 een 23 jaar durende restauratie om de beschadigingen van de Franse Revolutie te herstellen. De torens van de kathedraal waren tot voor kort op zaterdag en zondag avond te beklimmen. Door de brand van 15 april 2019 is de kathedraal tot nader order gesloten. Het dak en de centrale torenspits stortten in. De rest van het gebouw kon nog worden gered. Totdat de restauratie is voltooid kunnen we niet anders dan foto's bekijken en dit historische gezicht van Parijs virtueel bezoeken.

RonReizen
Meer over