Portugal RonReizen.nl Porto Santo

PortugalMadeira en Porto Santo: gouden combinatie

Madeira en buureiland Porto Santo: een betere combinatie is niet denkbaar. Geniet van het culturele eiland Madeira en ontdek de rust en schoonheid van Porto Santo. Doe er je voordeel mee, ook dit najaar!

Op het Portugese eiland Madeira vind je prachtige bloemen en planten en een indrukwekkende kustlijn met kliffen, rotsen en keien. Het is een fantastische locatie om te hiken en wandelen en de gastronomie is van hoge kwaliteit. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geweldige vakantie, behalve één: stranden. Voor heerlijke natuurlijke goudgele zandstranden waar je graag je handdoek op wilt leggen moet je op buureiland Porto Santo zijn. Combineer daarom een bezoek aan het bloemeneiland Madeira met het gouden eiland Porto Santo.

Portugal RonReizen.nl Porto Santo strand
  • Het kilometers lange strand van Porto Santo.

Zon en heerlijke temperatuur

Porto Santo is zeer geschikt voor een actieve zonvakantie. Ook hier vind je prachtige natuur en geweldige vergezichten, maar het hoogtepunt is voor velen het negen kilometer lange zandstrand. Het is de ideale bestemming om bijvoorbeeld ’s ochtends te hiken, kayakken of te fietsen en ’s middags op het strand te liggen. Veel regen valt er niet en met een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 24 graden is het er bijna het hele jaar goed toeven. 

Portugal RonReizen.nl Porto Santo
  • Dankzij het milde klimaat kun je er het hele jaar goed toeven.

Het helende zand van het strand

Er heerst een relaxte sfeer op het eiland. Lukt het vandaag niet? Dan komt het morgen wel. Maar eerlijk gezegd heb je op het eiland ook weinig om je zorgen over te maken. Het zand van Porto Santo is heel fijn van structuur en voelt heerlijk aan. Door deze speciale structuur houdt het meer warmte vast en voelt het 10 centimeter onder het oppervlak nog warm aan. De mineralen uit het zand van Porto Santo trekken in je huid, waardoor het zelfs een helende werking heeft bij gewrichtsklachten, spierziekten en huidaandoeningen. Er worden ook therapieën aangeboden, waarbij je wordt ingegraven in het speciale, helende zand. 

Portugal RonReizen.nl Porto Santo
  • Let op: het zand van Porto Santo heeft een helende werking!

De mooiste uitzichten 

Het hoogste punt van Porto Santo, op 507 meter, is de Pico de Facho. Vanuit het uitzichtpunt kijk je uit op de Machico-vallei, de bergtoppen in het midden van het eiland, de Verlaten Eilanden en Ponta de São Lourenco. In het verleden werden er vanaf dit punt enorme vreugdevuren ontstoken om de bevolking te waarschuwen voor naderende vijandige schepen. Nu is het de plek waar je één van de mooiste uitzichten van Porto Santo kunt bewonderen. Hoewel Pico de Facho het hoogste punt is, is het zeker niet het enige uitzichtpunt die de moeite waard is.

Portugal RonReizen.nl Porto Santo
  • Ontdek zeker ook het binnenland.

Een ijsje eten en cultuur proeven

De meest bekende badplaats van Porto Santo ligt aan de zuidoostkant en heet Vila Baleira. Hier vind je de enige ijssalon van het eiland, Lambecas. Inwoners van Porto Santo halen dan ook geen ijsje, maar een ‘Lambeca’. Ook heeft het eiland één museum, wat tevens in Vila Baleira te bezoeken is. In het Columbus Museum zou Christopher Columbus mogelijk ooit geleefd hebben. Je vindt er vele kaarten en overzichten van zijn reizen.

Portugal RonReizen.nl Porto Santo golf
  • Aan de noordkant van het eiland ligt een fraaie door golflegende Seve Ballesteros ontworpen course.

Tien minuten vliegen, twee uur varen

Porto Santo ligt op zo'n 50 kilometer van Madeira. Je bereikt het met een boottocht van zo’n twee uur of een vliegreis van tien minuten. Het 9 kilometer lange strand is uniek in de regio: goudgeel zand strekt zich uit tot aan de Oceaan. Dit is de reden dat Porto Santo de bijnaam 'gouden eiland' heeft. Naast de goudgele stranden heeft Porto Santo een ruig binnenland. Het is de ideale bestemming om activiteiten zoals hiken, fietsen en kayakken te ondernemen. 

Portugal RonReizen.nl Madeira
  • Maar vergeet het prachtige bloemeneiland Madeira niet!

Bloemeneiland Madeira

Madeira zelf, dat wordt beschouwd als beste eilandbestemming ter wereld (World Travel Awards), is een klein Portugees paradijs in het midden van de Atlantische Oceaan. Dankzij de indrukwekkende landschappen van bergen, valleien en kliffen is het vulkanisch eiland populair bij wandelaars en natuurgenieters. Zo huisvest het eiland het grootste laurierbos ter wereld en groeien er bontgekleurde exotische bloemen in het wild, waardoor Madeira ook wel het bloemeneiland genoemd wordt. Het milde klimaat - met het hele jaar door aangename temperaturen tussen de 17 en 25 °C - is perfect voor allerlei activiteiten in de openlucht. De archipel wordt gevormd door een reeks eilanden, waarvan Madeira en Porto Santo de belangrijkste en enige bewoonde zijn. 

Info

Meer over