Nederland Overijssel uitjes RonReizen.nl

NederlandWinterse uitjes naar overheerlijk Overijssel

Overijssel, overheerlijk, on-Nederlands. Zo afficheert de oostelijke provincie zichzelf, die gekenmerkt wordt door haar veelzijdigheid. Naast leuke dorpen en mooie (Hanze)steden vind je er prachtige natuur, historie, cultuur en kun je er leuke uitjes ondernemen. We zetten er voor deze winter een aantal op een rij!

Wie Overijssel gaat ontdekken, zal verrast worden. Een provincie waar je bijzondere plekjes kunt ontdekken die je niet zomaar verwacht in ons land. Neem Hollands Venetië: het waterrijke Giethoorn. Of een uniek kunstplaatsje in Twente: Ootmarsum. De Hanzesteden, vestingsteden die bruisen en waarbij de historie nog zichtbaar is. En dan zijn er heuse kastelen, bergen, wijngaarden, de grootste diversiteit aan natuur en nog véél meer. Doe met alle linkjes voor uitjes in de stukjes hieronder je voordeel voor de komende maanden!

Nederland Overijssel uitjes RonReizen.nl Giethoorn
  • Giethoorn, ook in herfst of winter prachtig!

IJswereld in Zwolle

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival dit jaar is: 'What a Wonderful World'. De beste ijskunstenaars uit de wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.000 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 550.000 kilo ijs en sneeuw. Daarmee maken zij een magische ijswereld met beelden tot wel 6 meter hoog. Een echte publiekstrekker - van 18 december t/m 6 maart 2022 - te combineren met een bezoek aan de gezellige, mooi verlichte Hanzestad Zwolle. 

Nederland Overijssel uitjes RonReizen.nl IJsbeelden
  • IJsbeelden in Zwolle.

Verlicht Overijssel

Van kerst en kunst in Ootmarsum tot de feestelijke fair Winterheerlijckheid. En van Lapland Wonderdroom met Noorderlichtspecial tot Twente Light, een magisch lichtspektakel. Want duizenden lichtobjecten verspreid over zeven sprookjeswerelden op Vliegveld Twente vertellen van 2 december t/m 28 februari 2022 het verhaal van jouw vrijheid, aan de hand van de 9-jarige Sara. Ze droomde weg bij een verhaal van haar opa over de oorlog en neemt je mee op reis. Bekijk ook de 8 mooiste winterevenementen in Overijssel. 

Nederland Overijssel uitjes RonReizen.nl Twente Light...
  • Twente Light.

Gevarieerd overnachten in Overijssel

Nergens in Nederland vind je zoveel bergen bij elkaar als bij de Sallandse Heuvelrug. En de hoogteverschillen nodigen uit tot mountainbiken, wandelen, hardlopen en zelfs langlaufen in de betere winterweken. Je heerlijk terugtrekken midden in de natuur in een knusse zelfvoorzienende cabin van Cabiner. Of bushcraften in het Vechtdal en zelf je maaltje koken tijdens een nature experience in een naturelodge. Liever het vertier van stad en landleven? Ga dan voor een gastvrije ervaring in authentieke B&B’s of hotels in hanzesfeer. Het kan allemaal in Overijssel, met deze selectie kies je je eigen avontuur.

Nederland Overijssel uitjes RonReizen.nl Klashorst
  • Winters verblijven op De Klashorst.

Info

  • Nederland Overijssel uitjes RonReizen.nl Zwolle
    Nog veel meer over de provincie Overijssel vind je op deze site
Meer over