Een overzicht: corona tot nu!

NederlandEen overzicht: corona tot nu!

Nu de Amerikaanse president Trump alle vluchten van Europa naar de VS heeft verboden voor dertig dagen, is de corona-gekte compleet. Hier een (beknopt) overzicht van reisnieuws dat met het virus te maken heeft.

Om het 'buitenlandse' virus buiten de deur te houden heeft Trump besloten om vanaf vrijdag 13 maart gedurende dertig dagen geen niet-Amerikanen meer tot het land toe te laten. Alle vluchten vanuit Europa zijn geschrapt. In de VS zelf zijn meer dan 1000 mensen besmet en zijn 38 doden geteld. Overigens: goederenverkeer mag wel...

Dat staat dan weer haaks op de bewering van Vliegtickets.nl dat zegt dat er een stijging te zien is in de boekingen naar Noord-Amerika. Klik hier om alles over dat onderzoek te lezen! 

5 dollar Corona - RonReizen

  Corona en reizen in Europa

  Vertegenwoordigers van horeca-gelegenheden, gondels en liftbedrijven in Zuid-Tirol hebben besloten voortijdig het winterseizoen af te breken en later open te gaan voor het voorjaarsseizoen. Als gevolg, zullen de ondernemingen het werk neerleggen vanaf 11 maart 2020 tot in ieder geval 3 april 2020.

  Lees ook: 

  Het coronavirus: is het nog wel verstandig om te reizen?

  Skilift Zuid-Tirol - RonReizen
  • In Zuid-Tirol zullen de liften stilstaan...

  Gratis omboeken

  Twijfel over de vakantiebestemming? Logisch, met de onzekerheid van het corona virus weten veel mensen niet meer waar ze nog veilig naartoe kunnen. Veel reisaanbieders reageren hierop door een gunstige  omruilgarantie te bieden. TUI had al een omruilgarantie tot 28 dagen vóór vertrek, maar dit is gewijzigd naar 22 dagen. Ook Corendon kent nu een gratis omruilgarantie waarbij omboeken mogelijk is tot uiterlijk 3 weken voor de vertrek. Ook bij Sunweb is dat het geval. Ook Eliza was here heeft deze extra garantie. De laatste twee zijn geldig t/m 15 maart 2020, maar wellicht wordt deze actie nog verlengd. Check wel de voorwaarden van de aanbieders zorgvuldig! 

  TUI vliegtuig - RonReizen

  Corona en cruisen

  Norwegian Cruise Line (NCL) moedigt reizigers aan hun volgende vakantie te plannen met het nieuwe Peace of Mind-beleid. Hiermee krijgen reizigers die een cruise tot 30 september 2020 boeken de mogelijkheid om hun reis tot 48 uur voor vertrek te annuleren. In ruil hiervoor ontvangen zij een 100% cruise credit, gebaseerd op de waarde van de geannuleerde cruise, dat zij op een ander moment kunnen inwisselen voor cruises tot 31 december 2022. Dit aanbod geldt voor alle nieuwe gasten en gasten die al een cruise hebben geboekt vanaf 10 maart 2020.

  Costa Cruises, een Italiaanse organisatie die ook nog eens onder Italiaanse vlag vaart, heeft de routes van haar schepen die Italiaanse havens aandoen tot 3 april herzien. Cruises die momenteel aan de gang zijn, doen alleen Italiaanse havens aan zodat gasten kunnen uitstappen en terugkeren naar huis, zonder excursies of nieuwe inschepingen. Aan boord van Costa-schepen is het ontsmettingsniveau verhoogd om gasten en bemanningsleden te verzekeren van maximale hygiëne en veiligheid. 

  Norwegian Cruise Line - RonReizen

  Annuleringen door corona

  Ook in ons land blijken de gevolgen steeds groter te worden. Zo worden de hotels in ons land steeds vaker geconfronteerd met annuleringen en schrijven veel minder boekingen, tot wel 30 procent. Bij de afzeggingen betreft het vooral werkbezoeken.

  Hotel sign - RonReizen

   Vliegen en corona

   KLM biedt reizigers die t/m 31 maart 2020 een vlucht boeken, de mogelijkheid gratis een andere datum of bestemming te kiezen. Dit geldt ook voor vluchten die worden uitgevoerd door Air France en Delta Air Lines. Ook Emirates heeft haar boekingsbeleid versoepeld en desinfecteert de toestellen grondiger dan voorheen. 

   Ryanair laat Italië binnenkort links liggen. De Ierse maatschappij schrapt vanaf zaterdag tot en met 8 april alle vluchten van en naar het land vanwege het virus.

   KLM vliegtuigen - RonReizen

   Corona en reizen naar Noord-Amerika

   Volgens camperspecialist Travelhome ondervinden zij geen enkele hinder van de huidige malaise in de reisindustrie veroorzaakt door het coronavirus. De touroperator koerst af op het beste boekingsjaar ooit in haar 34-jarig bestaan, met de hoogste groeicijfers voor de bestemmingen Canada en Amerika. Binnen Europa doen met name IJsland en Noorwegen het goed. Wel gaat de organisatie nu kijken naar de boekingen die door Trump's acties in gevaar zijn gekomen. 

   Camper Amerika - RonReizen

   Corona en reizen naar Zuid-Amerika

   Hoewel ook Zuid-Amerika niet ontkomt aan het virus, is het aantal besmettingen relatief laag. Een kort overzicht: 

   * Bolivia: twee gevallen tot nu toe. Gezondheidschecks zijn er op vliegvelden en bi grensovergangen. 

   * Colombia: negen gevallen. Reizigers die uit risicogebieden als China, Italie en Frankrijk komen moeten gedwongen veertien dagen in quarantaine.

   * Chili: 23 besmettingsgevallen. Reizigers uit Spanje en Italië moeten veertien dagen in quarantaine en inkomende bezoekers moeten een gezondheidsformulier invullen. 

   * Peru: Dertien corona-gevallen. Ook hier moeten reizigers uit risicogebieden in quarantaine. 

   * Ecuador: 17 bevestigde gevallen. Reizigers moeten een snelle gezondheidscheck ondergaan bij aankomst voordat ze doorreizen naar de Galapagos-eilanden.

   Galapagos eilanden - RonReizen
   • Galapagos eilanden...

   Check voor updates

   Kijk voor alle laatste updates rondom reizen gedurende het coronavirus op onder andere de sites van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het RIVM, de ANVR, Independer (hier vind je een overzicht van hoe verzekeraars met de kwestie omgaan) en de Rijksoverheid voor de stand van zaken in ons land. 

   Meer over