Wat te doen op vakantie in de Dominicaanse republiek

Dominicaanse Republiek5 x doen in de Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse Republiek zul je in de komende winter de zon en warmte zeker treffen. De eindeloze zomer heeft bijna de herfst in ons land overgeslagen. Maar toch: als de lange donkere dagen er zijn en de kou haar intrede heeft gedaan, kunnen we toch al snel weer smachten naar warmte en zon. Hier vijf leuke dingen om te doen in de Dominicaanse Republiek.
Santo Domingo
  • De hoofdstad Santo Domingo is cultureel werelderfgoed.

1. Santo Domingo

Dit culturele werelderfgoed Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Naast de pracht en praal uit de koloniale periode, vind je er veel lekkere restaurants, leuke cafés, tal van musea en veel meer. In het koloniale stadsdeel vind je op vele plekken gedurende de week muzikale uitvoeringen van folkloristische zang en dans.

La Romana
  • La Romana is een paradijs op aarde.

2. La Romana 

Bezoek zeker La Romana, een heerlijke badplaats met gastronomische toppers. De prachtige blauwe zee nodigt uit voor allerlei watersporten, terwijl je er zeker ook top kunt duiken en snorkelen. En voor de golfers liggen er een paar schitterende banen in de nabijheid.

De Chavon rivier
  • De Chavón rivier was geliefd bij piraten om er hun schatten te verstoppen.

3. Chavón rivier

Maak een boottochtje op de Chavón rivier. Voor wie Apocalypse Now heeft gezien: deze rivier vormde het decor voor tal van scènes uit deze legendarische film. Laat je verbazen door de bijzondere vegetatie. De rivier, die uitmondt in de Caribische zee, was geliefd bij piraten om er hun schatten te verstoppen. Eindig je tocht in het stadje Altos de Chavón dat nog geheel in mediterrane stijl uit de 16de eeuw is en is genesteld op de top van een plateau.

Sigaren en rum
  • Twee van de tien beste rums ter wereld komen uit de Dominicaanse Republiek

4. Sigaren en rum

Bezoek je de Dominicaanse Republiek dan ontkom je niet aan twee dingen: sigaren en rum. Geen slechte combi trouwens. Om met het eerste te beginnen: 200 miljoen stuks worden er ieder jaar met de hand gedraaid! De meeste sigarenfabrieken vind je in Santiago de los Caballeros, de hoofdstad van de landbouwregio Cibao. Bezoek er zeker een. Wat de drank betreft: twee van de tien beste rums ter wereld komen uit de Dominicaanse Republiek. Er zijn vijftien stokerijen. Ga ook zeker hier kijken! 

Eten in de Dominicaanse Republiek
  • De zee speelt een belangrijke rol in de restaurants.

5. Eten! 

De oorspronkelijke bewoners, de Taïgo indianen leefden een sober leven met een dito dieet. Met de komst van de Afrikaanse slaven naar het eiland, veranderde dat dramatisch. De keuken is dan ook een lekkere mengeling van Indiaanse, Spaanse en Afrikaanse produkten. Natuurlijk, de zee speelt een belangrijke rol en tal van vissen, garnalen, krabben, inktvis en langoustine vind je in de restaurants terug. Een bekend gerecht is de arroz con habichuelas dat bestaat uit rijst, gegarneerd met rode bonen en kip. Het goedkoopste gerecht is de pica pollo, kip dus. Kijk of je bandera kunt krijgen, een traditionele maaltijd van vlees, rijst, bonen, bakbananen en sla met avocado. Of de chivo guisado, vlees van een geitenbokje gemarineerd met uien, paprika’s, look, oregano en… rum.

Meer over