New York

Verenigde StatenVijf culinaire routes door New York

Dat je ‘werelds’ kunt eten in New York is bekend, ook omdat in The city that never sleeps zo ongeveer vanuit alle windstreken op aarde ‘burgers’ zijn neergestreken. En dus is een culinaire wandelroute door de vijf grote stadsdelen een smakelijke appetizer. Zet je tanden in The Big Apple

Pasta in The Bronx

Follow Me New York City Adventures organiseert culinaire wandeltochten in The Bronx waarin de lekkerste snacks centraal staan. Zo proef je tijdens de Arthur Avenue Adventure Tour allerlei typen vlees, kaas, zeevruchten en gebak. Gelijktijdig leer je meer over de Italiaanse immigratie en de impact op New York City. Ontdek en proef de historie van immigranten die in Amerika aankwamen met verschillende geloven, tradities en talen in de Food and Faith Adventure tour. Je bezoekt ook  een kerk in The Bronx. Andere aanrader: ga m foodliefhebber Susan Birnbaum mee op een SusanSez NYC Walkabouts-tour om de buurt als een local te ervaren. Susan's Little Italy op Arthur Avenue tour neemt je mee naar haar favoriete plekken voor verse pasta, mozzarella en cannoli.

Markt in The Bronx
  • In The Bronx staan de lekkerste snacks centraal.

Michelinsterrenhapjes in Manhattan

Dineer in ware luxe tijdens de City Chic Experiences’ Signature Culinary Experience. Trakteer je smaakpapillen bij elke stop bij deze toonaangevende Michelin-ster restaurants in Manhattan. Of leer het authentieke street food van New York City te waarderen tijdens de Turnstile Tours’ Food Cart Tour. Geniet van hapjes van de beste food trucks terwijl je ondertussen meer te weten komt over Midtown Manhattan of het financiële district bij Wallstreet. 


Lees ook:

8 ultieme tips voor een citytrip New York

Streetfood
  • In Manhattan ga je voor authentieke streetfood.

Latijns-Amerikaanse gerechten in Queens

Met drie Culinary Walks in Queens is er voor ieder wat wils op een Culinary Backstreets-tour. Queens is het culinaire centrum van de Latijns-Amerikaanse gemeenschap in New York, waar je regionale specialiteiten treft die liefdvol voor je worden bereid. Denk aan een Sichuan-banket in Flushing, foodtrucks in Corona, de Queens Night Market of een Thaise supermarkt in Elmhurst. Tijdens een Food On Foot Tours geniet je van Queens meest uiteenlopende keuze aan keukens. Naast die food hotspots geeft de gids ook een tour van beroemde tv-, film- en sportbezienswaardigheden.

Restaurant in Queens
  • Voor ieder wat wils in Queens!

Wereldgerechten in Staten Island

Altijd een goede aanrader om lekkere trek te krijgen: de oversteek van Manhatten naar Staten Island, langs het Vrijheidsbeeld. Cititrek biedt verschillende Staten Island-tours, waaronder twee culinaire. De Taste of Diversity Tour of Victory Boulevard neemt je mee door Tompkinsville waar je Albanese, Sri Lankaanse, Ecuadoraanse, Caribische en Afrikaanse winkels en restaurants ontdekt. De Pub Crawl Tour of St. George by the Ferry biedt rondleidingen in een brouwerij, met hapjes, wijn en kleine gerechtjes in St. George, vlak bij de veerboot. Deze tour sluit je perfect af met een gratis vaart op de Staten Island Ferry.

Staten Island Ferry
  • Maak ook eens de oversteek naar Staten Island.

Ambachtelijke chocola in Brooklyn

Tijdens de A Slice of Brooklyn Pizza Tour leer je de beste pizzaplekken kennen. Een bus passeert iconische bezienswaardigheden als de Brooklyn Bridge en stopt zelfs bij populaire filmlocaties. Voor onze zoete vrienden is de Chocolate Bus Tour of Brooklyn, waar je ambachtelijke chocolatiers bezoekt in minder bekende wijken Red Hook, Cobble Hill en Gowanus, een smakelijke tip. Of bezoek vier populaire restaurants in Williamsburg en geniet van een viergangenmenu op de Avital Tours’ Williamsburg Food Tour.


Lees ook:

Van een kenner: tips voor Brooklyn

Meer over