Duitsland kleine steden RonReizen.nl

DuitslandVerborgen pareltjes in Duitsland

Berlijn, München, Keulen, Hamburg... grote Duitse steden, wie kent ze niet. Maar hoe zit het met de kleinere verborgen juweeltjes, ver van de grote metropolen? Het grote land stikt er van. Holidu zocht het voor ons uit aan de hand van zoekopdrachten in Google. Hier de top 5.

Om te ontsnappen aan de grijze gebouwen en de vaak hoge prijzen in de grote steden, zijn de minder bekende maar niet minder mooie kleine steden en dorpen in Duitsland ideaal. Welke kleine stad of welk dorp is de meest populaire bestemming?

Duitsland kleine steden RonReizen.nl Königsberg

  Tegernsee: historie, natuur en wellness

  Tegernsee ligt in het zuiden van Duitsland, in Beieren, en is koploper in deze top 20. Hoogtepunt van het dorp is het gelijknamige meer Tegernsee en ook het Kasteel Tegernsee is niet te missen. Het kasteel stond tot de 19e eeuw bekend als een klooster. Het dorp, dat iets meer dan 3.500 inwoners telt, biedt een romantische flair met een bergpanorama direct aan het meer. Je proeft hier de typische Beierse cultuur en architectuur en het heeft veel geschiedenis te bieden. Je kunt hier in ieder seizoen talrijke wandel- en mountainbikeroutes vinden. Ben je meer van een relax-vakantie? Dan ben je ook voor wellness hier aan het juiste adres.

  Zoekvolume: 110.480

  Duitsland kleine steden RonReizen.nl

  Berchtesgaden: sportief in de natuur

  Berchtesgaden neemt de tweede plaats in. De zoekterm 'activiteiten Berchtesgaden' kwam het meeste voor. De kleine stad is zeer populair bij vakantiegangers en sportievelingen. Je kan het beste te voet op verkenning gaan. In de mijn van Berchtesgaden wordt nog steeds zout gewonnen en in Bad Reichenhall verwerkt. Maar ook de fantastische natuur maakt de regio tot een aantrekkelijke bestemming - bergen, meren en rivieren zover het oog reikt.

  Zoekvolume: 91.380

  Duitsland kleine steden RonReizen.nl Berchtesgarden

  Cochem: architectonische trekpleister

  Een andere veelgezochte plaats in Duitsland is Cochem in Rijnland-Palts. Ondanks het feit dat de district stad slechts 5.000 inwoners telt, heeft de plaats het ver geschopt in deze top 20. Dat heeft het waarschijnlijk te danken aan de indrukwekkende Reichsburg, die direct aan de rivier de Moezel ligt. Maar ook het stadje met zijn kleurrijke huisjes en de voor de regio typische vakwerk-bouwstijl is bezienswaardig en een trekpleister.

  Zoekvolume: 91.380

  Duitsland kleine steden RonReizen.nl Cochem

  Kühlungsborn: alles met water

  De stad Kühlungsborn haalde de 4e plaats. Duitsers zochten online meer dan 74.000 keer per maand naar de badplaats. De directe ligging aan de Oostzee en de uitgestrekte strandpromenade beloven ultieme vakantiegevoelens voor bezoekers. Saai wordt het zeker niet met alle buitenactiviteiten. Van lange strandwandelingen aan zee tot fietstochten, watersport of maak een vaartochtje.

  Zoekvolume: 74.590

  Duitsland kleine steden RonReizen.nl Kuhlungsborn

  Heiligenhafen: natuur en watersport 

  Heiligenhafen is op de vijfde plaats in deze top 20 beland en is daarmee op de tweede plaats beland als we alleen naar de Oostzee kijken. Uitgestrekte stranden met duingras, lange promenades die uitnodigen tot een wandeling en een historische oude binnenstad waar het goed toeven is, maken Heiligenhafen tot een van de meest gewilde kleine Duitse steden. Daarnaast is het natuurgebied Graswarder populair bij toeristen. Heiligenhafen biedt watersporters ook een breed scala aan verschillende activiteiten, zoals windsurfen, stand-up paddling of zeilen.

  Zoekvolume: 60.890


  Duitsland kleine steden RonReizen.nl Heiligenhafen

   Verder in de top top 10

   6: Meersburg - zoekvolume: 60.820

   7: Kusel - zoekvolume: 60.530

   8: Bad Schandau - zoekvolume: 49.820 

   9: Oberwiesenthal - zoekvolume: 49.760 

   10: Königsberg - zoekvolume: 49.520

   De gehele top 20 populairste kleine Duitse steden vind je hier:

   https://www.holidu.nl/vakantiehuizen/duitsland#kleine-steden

   Duitsland kleine steden RonReizen.nl Oberwiesentyhal
   • Oberwiesenthal

   Info

   • De top 20 is samengesteld door het boekingsportaal voor vakantiehuizen (www.holidu.nl) op basis van gegevens van het Bundesamt für Statistik over de Duitse steden. Alleen steden, gemeenten en dorpen met minder dan 10.000 inwoners werden in aanmerking genomen. Voor elk van de in de studie opgenomen steden en gemeenten werden gegevens verzameld over het aantal gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten in de afgelopen 12 maanden voor de termen 'stad' en 'bezienswaardigheden [stad]' door Duitsers op de zoekmachine Google. Dit maakte het mogelijk te sorteren naar zoekvolume. Het is bedoeld om de zoektrends van Duitsers in kaart te brengen en zo de interesses op het gebied van reisvoorkeuren vast te stellen. De gegevens werden verzameld in februari 2023.

   Meer over