Fietsen in Nedersaksen

DuitslandPrachtige wandel- en fietsroutes in Nedersaksen

Je bent gek op de natuur en omdat je die ongerepte schoonheid het liefst fietsend of wandelend wilt ontdekken, zetten wij een paar prachtige routes in Duitsland op een rij. In Nedersaksen om precies te zijn.

In Nedersaksen denken ze met ons mee, want op Nederlandstalige fiets- en wandelkaarten wemelt het van inspiratietips: meerdaagse tochten en dagtrips.

Wandel- en fietsroutes Nedersaksen

Op die overzichtskaarten tref je beschrijvingen van routes, verspreid over Nedersaksen, inclusief de lengte en hoogtemeters. Het aanbod is net zo gevarieerd als de voorkeuren van wandelaars. Van wandelen op je blote voeten over het zand van het Werelderfgoed Waddenzee op de Wattenroute, tot een gemoedelijke wandeling op de Heidschnuckenweg over de Lüneburger Heide. Maar ook eenpittige tocht door de Harz, het hoogste gebergte van Noord-Duitsland. 

Wattenroute
  • Wandelen over het zand van het Werelderfgoed Waddenzee op de Wattenroute.

Wandelroute Harzer Baudensteig

Zo is de Harzer Baudensteig, die de mooiste ‘Bauden’ (berghutten) aan de zonnige kant van de Harz met elkaar verbindt, echt een uitdagende wandelroute. Geniet onderweg van specialiteiten in knusse eetgelegenheden midden in het bos of op de berg. De Ith-Hils-Weg dankt zijn naam aan de twee gelijknamige bergruggen. Deze rondwandeling loopt langs spectaculaire kliffen met grillige rotsformaties en weidse uitzichten over het Weserbergland. Maar ook net over de grens vind je al heuse bergen. Perfect voor een korte wandelvakantie. Bijvoorbeeld de Ahornweg in het UNESCO Natur- und Geopark TERRA.vita, vlakbij Osnabrück: een mooie mix van bossen, prachtige uitkijkjes en gezonde kuuroorden.

Fietsroute Weser-Radweg

De nieuwe nummer 1 fietsroute van Duitsland, de Weser-Radweg, verbindt verschillende veelzijdige landschappen. Vanuit Münden, waar door het samenvloeien van de Werra en de Fulda de Weser ontstaat, fiets je door het Weserbergland tot aan Cuxhaven aan de Noordzee. Op deze route vormen de sprookjes van de gebroeders Grimm, zoals de Rattenvanger van Hamelen en de Bremer Stadsmuzikanten, een rode draad.

Nedersaksen
  • Het aanbod wandel- en fietsroutes in Nedersaksen is zeer gevarieerd.

Fietsroute Friesenroute Rad up Pad

Ook net over de grens kun je kennismaken met Ostfriesland op de Friesenroute Rad up Pad, een mooie fietstocht langs dijken, vuurtorens, veenkanalen en weilanden. Wat het echt anders maakt?  Stap eens af en spreek met gastvrije bewoners over bijzondere tradities, zoals een ‘theeceremonie.’ Of volg de loop van de Hase en Ems door het prachtige rivierlandschap. Zeker als de fruitbomen in bloei staan, of als het fruit rijp is, is deze tocht op de Hase-Ems-Tour een aanrader. Praktisch (w)eetje: het is hier toegestaan om te proeven van al dat heerlijks aan de bomen.


Klik hier voor meer info.

Meer over