Maak van je preventieve gezondheidscheck een stedentrip in Düsseldorf

DuitslandMaak van je preventieve gezondheidscheck een stedentrip in Düsseldorf

Maak je je zorgen over je gezondheid? Wil je weten hoe je lichaam ervoor staat? Ben je bang voor mogelijke aandoeningen? Wil je risico’s vóór zijn? Veel Nederlanders hebben na hun 35ste behoefte aan een preventieve gezondheidscheck. In Düsseldorf kun je die goed, snel en veilig laten doen. En RonReizen zou RonReizen niet zijn, als we niet het nuttige met het aangename combineren en van de preventieve gezondheidscheck een stedentrip in Düsseldorf maken.

Düsseldorf is dankzij de zeer uitgebreide gezondheidszorg een aantrekkelijke bestemming in Duitsland voor een preventieve gezondheidscheck. Vooral omdat een MRI-scan in Nederland bijvoorbeeld niet mogelijk is zonder een verwijzing van een arts. In Düsseldorf wel! Tijd dus voor een stedentrip.   

Gezondheid en plezier combineren 

Medisch toerisme. Jawel, het is een ding. En waarom ook eigenlijk niet? Je hebt behoefte aan een lichamelijke check-up, loopt hier tegen obstakels op en kan in Duitsland makkelijk terecht én je weet zeker dat je daar uitstekende gezondheidszorg krijgt. Een scan of andere check-up kost je hooguit een dag en je bent er toch; boek een overnachting en laat je verrassen door Düsseldorf, de stad die – ook zonder kerstmarkt – erg gezellig en verrassend veelzijdig is.  

Preventieve gezondheidscheck Düsseldorf - RonReizen

Een medische behandeling in Düsseldorf 

Waarom zou je voor een medische behandeling naar Düsseldorf gaan? Behalve omdat Düsseldorf bekendstaat om de uitstekende medische instellingen met goede gezondheidszorg, ook vanwege andere voordelen. De wachttijden zijn in Düsseldorf bijvoorbeeld korter dan in Nederland. En bovendien heb je in Duitsland geen doorverwijzing nodig van een huisarts. Dus als je twijfelt over je gezondheid of graag een volledige medische keuring laat doen, kun je die in Düsseldorf makkelijk, betaalbaar en veilig krijgen. 

Düsseldorf is makkelijk bereikbaar 

Je kunt vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem de ICE-trein rechtstreeks naar het Hauptbahnhof (Centraal station) van de Duitse stad nemen. Binnen de stad is er ook een goed netwerk van openbaar vervoer. Met de Düsseldorf Card reis je gratis en profiteer je van kortingen. Met de auto ben je er ook zo en er is voldoende parkeerplek in de stad. Denk wel aan de milieusticker. Die heb je hier nodig.  

Plan je gezondheidscheck in Düsseldorf - RonReizen

Plan je medische behandeling en combineer 

Op de Nederlandstalige site over gezondheidstoerisme van Düsseldorf Tourismus vind je de belangrijkste klinieken in en rond Düsseldorf en de volledige catalogus van hun diensten. Alle klinieken op dit platform bieden hun zorg ook in het Engels, een aantal zelfs in het Nederlands. Check ook nog even bij je zorgverzekeraar of de gezondheidszorg in Düsseldorf wordt gedekt.   

Medische checkup in Dusseldorf - RonReizen

Gezondheidstoerisme regel je zo 

Check de klinieken op de website en kies de kliniek uit waar jij je goed bij voelt. Je kunt eenvoudig online of telefonisch een afspraak maken. Zij leggen je uit welke stappen je daarna nog moet nemen. Meestal duurt een preventieve gezondheidscheck een dag of dagdeel. De resultaten worden per mail toegestuurd. Mocht je onverhoopt extra gezondheidszorg nodig hebben, dan kun je weer naar Düsseldorf, maar je kunt met deze resultaten het vervolgtraject ook in Nederland voortzetten. 

Gezondheidscheck Düsseldorf regelen - RonReizen

Maak er een stedentrip van 

Je bent in Düsseldorf in goede handen, zowel voor je medische zorg als voor je plezier. Combineer deze noodzaak dan ook met plezier. Waarom begin of eindig je jouw bezoek aan de kliniek niet met een stedentrip? Reizen familieleden of vrienden met je mee, dan kunnen zij mooi alvast de stad in, terwijl jij de check-up doet. Düsseldorf is bewandelbaar, maar biedt tegelijkertijd veel verschillende winkels, eersteklas hotels, bekroonde restaurants en alle charmes die een grote stad te bieden heeft zonder de hectische drukte.  

Wandelen door Düsseldorf 

Behoefte aan een korte pauze, of wat rust? Dan is een wandeling langs de Rijndijkpromenade de ideale manier om te ontspannen. Slenterend aan de zonnige kant, geniet je van het panoramische uitzicht op de machtige, meanderende Rijn met zijn drie grote bruggen. Of ga naar Schloss Benrath, een rococo-juweeltje met een imposant park. Een wandeling door de MedienHafen brengt je langs moderne architectuur, met name de opvallende gebouwen ontworpen door Frank O. Gehry, die ook verantwoordelijk was voor het Guggenheim Museum in Bilbao. 

Stedentrip Düsseldorf - RonReizen

Kunst en cultuur  

De Kunstakademie werd opgericht in 1773. Kunstenaars als Joseph Beuys, Gerhard Richter en Andreas Gursky studeerden en doceerden hier. Ondertussen biedt de kunstcollectie Van Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen tentoonstellingen van wereldklasse en toont het Museum Kunstpalast schilderijen van kunstenaars variërend van Rubens tot Kandinsky. Deutsche Oper am Rhein staat garant voor een uitstekende opera-ervaring, terwijl de Tonhalle de thuisbasis is van het Düsseldorf Symphony Orchestra. 


Winkelen in Düsseldorf 

Terug in de Altstadt (oude stad) kun je elke denkbare delicatesse kopen op de markt op Carlsplatz. Op een steenworp afstand ligt de wereldberoemde winkelstraat Königsallee; de thuisbasis van internationale luxe labels en exclusieve boetieks, kunstgalerijen, illustere hotels en cafés. 

Hotspots in Düsseldorf

In Düsseldorf kom je overal radslagen tegen. Je ziet ze op souvenirs, snoep, als prachtige deurklopper op de deur van de Sint Hubertus kerk, op putdeksels en op een standbeeld op de Burgplatz. Er zijn een hoop legendes die de radslagen verklaren. De meest bekende is die van de slag om Worringen. De inwoners van het boerendorpje Düsseldorf waren in 1288 zo bij dat ze door de winst van deze slag stadsrechten kregen dat ze van vreugde radslagen door de straten maakten

Foto-tip voor de stedentrip

Op de kruising van Mittel en Grabenstrasse in de oude Binnenstad vind je het standbeeld Die Auseinandersetzung (De Woordenwisseling). Twee mannen lijken in een woordenwisseling verwikkeld en veel toeristen springen tussenbeide om de gemoederen te bedaren. Hierdoor is het een van de meest gefotografeerde kunstwerken van de stad. 

Eten en drinken op z’n Düsseldorfs 

Wil je en lokaal biertje proberen? Het lokale bier is het donkere Altbier van bijvoorbeeld Diedels, Füchsen, Uerige of Schlüssel. Plaatselijk gebruik: leg een bierviltje op je glas om te voorkomen dat de kelner steeds een nieuw biertje voor je neerzet. Bestel er een typisch Düsseldorf gerecht bij: een Halve Hahn. Dat is geen halve kip, maar een handkaas met komijn en uien, dat met een roggebroodje wordt gegeten. 

Overnachten in Dusseldorf

Hotels 

Verschillende hotels in Düsseldorf zijn verbonden aan de gezondheidsklinieken in de stad. Deze hotels bieden allemaal comfortabele kamers en een breed scala aan faciliteiten. Kijk op deze website voor een overzicht van de hotels.  

Meer over