Villa Volta in de Efteling

Fijn familie-uitje: 6 x attractieparken in Europa

In 1996 alweer werd in de Efteling de attractie Villa Volta geopend. Op dat moment was ‘ons attractiepark’ het enige met een misselijkmakend huis dat niet écht over de kop gaat, maar wel die illusie wekt. Inmiddels hebben veel buitenlandse parken hun eigen Villa Volta. We zetten Europa’s leukste attractieparken op een rij die ook een Villa Volta-variant hebben.

Attractieparken België

Laten we dichtbij huis beginnen. Onze zuiderburen hebben twee Villa Volta’s: Houdini’s Magische Huis in attractiepark Bellewaerde en Le palais de Génie in Walibi Begium. Bellewaerde, bij het plaatsje Ieper, is leuk voor (klein)kinderen, ouders én opa’s en oma’s, omdat het eigenlijk een attractiepark, natuurpark en dierentuin in één is. Er zijn attracties voor de allerkleinsten, achtbanen en waterattracties, maar je kunt ook met een treintje naar de tijgers of een roofvogelshow bijwonen. Het mooie aan Walibi Belgium is dat er genoeg attracties zijn voor kinderen van alle leeftijden, maar vooral dat je het kunt combineren met waterpret in het zwemparadijs.

Bellawaerde, België
  • Bellewaerde is een attractiepark, natuurpark en dierentuin in één.

Attractieparken Duitsland

De oosterburen dan: 3 attractieparken hebben daar een magisch huis. In Phantasialand is het een Chinese tempel, in Europa-park is het een kerk en in Belantis is het een kasteel. Phantasialand, vlakbij Keulen, is groot en een van de populairste attractieparken in Europa. Er zijn familieattracties, achtbanen en shows. En als je minimaal zes weken van tevoren boekt, krijg je 25 procent korting op het resorthotel. Voor Europa-park – 50 kilometer onder Straatsburg –  heb je aan één dag niet genoeg. Het is het grootste attractiepark van Duitsland en uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld vanwege de grote variatie aan attracties en het uitgebreide showprogramma van 23 uur per dag! Belantis, ten zuiden van Leipzig is het grootste pretpark in Oost-Duitsland en vooral een aanrader in de aanloop naar Halloween.

Phantasialand, Duitsland
  • Europa-park is uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld.

Attractieparken in Groot-Brittannië

In het graafschap Staffordhire, tussen Nottingham en Liverpool, ligt het nummer 1 pretpark van Groot-Brittanië: Alton Towers. Perfect voor families, want behalve het pretpark is er ook nog een waterpark, golfbaan en spa. Kom je in typisch Engels weer terecht: geen paniek, als het tijdens je bezoek de hele dag regent, dan mag je een keer gratis terugkomen! Pleasure Beach Blackpool, aan de kust ten noorden van Liverpool, is het goedkoopst. Je staat al binnen de hekken voor 7 euro. Daarna kun je per attractie betalen of voor ongeveer 25 tot 30 euro een polsbandje kopen waarmee je ongelimiteerd overal in mag. Bijzonder aan dit pretpark is Nickelodeon land, waar kinderen hun televisiehelden kunnen ontmoeten. Ook opmerkelijk: de klassieke achtbaan Big Dipper uit 1923 staat er nog!

Alton Towers, Groot Brittanië
  • Als het de hele dag regent, mag je een keer gratis terugkomen!

Attractieparken in Frankrijk, Spanje en Italië

Anders nog iets? Zeker wel! Parc Astérix (gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix), ruim 35 kilometer boven Parijs, is een alternatief voor Disney Land. Parque Warner Madrid 25 kilometer van de Spaanse hoofdstad is een leuk extra uitje tijdens een lange citytrip. Het is het vroegere Warner Bros. Movie World Madrid en met een groot waterpark kun je op hete Spaanse dagen lekker afkoelen. Italië dan: Gardaland, aan het Gardameer, het grootste attractiepark in Italië. Behalve de attracties is er ook een aquarium met zeeleeuwen, haaien (je kunt ook zien hoe ze worden gevoerd!) en Nemo en in het theater in het park worden ook Broadwaymusicals opgevoerd.

Gardaland, Italië
  • Gardaland, aan het Gardameer, is het grootste attractiepark in Italië.
Meer over