5 tips voor een unieke citytrip

Nederland5 tips voor een unieke citytrip

Londen, Parijs, Berlijn of Rome? Natuurlijk moet je die stedentrips absoluut doen! Maar er zijn nog zoveel andere steden die het verdienen om bezocht te worden. Met deze vijf citytrips zit je sowieso goed!
Valencia
  • In een top lijstje met stedentrips mag Valencia niet ontbreken. Het is zelfs onze nummer een.

1. Stedentrip Valencia, Spanje

Het aantal fietspaden is er de afgelopen jaren spectaculair gegroeid, dus is het slim om de sfeervolle Zuid-Spaanse stad Valencia te verkennen by bike. Spoed je naar Plaza de Toros, een plein dat gekenmerkt wordt door twee markante gebouwen die pal naast elkaar liggen. Geen zin in al die activiteit: chill dan in het park dat helemaal om het stadscentrum gekronkeld ligt. Helemaal waanzinnig: Valencia ligt pal aan zee.


Lees ook

Citytrip: 48 uur fietsen in Valencia

Leeuwarden
  • Culturele hoofdstap van Europa in 2018. Leeuwarden. Dichtbij en de moeite waard.

2. Stedentrip Leeuwarden, Nederland

Even geen Amsterdam, Maastricht of Zwolle, maar good old Leeuwarden: de culturele hoofdstad van het jaar en een van de parels van het noorden. Zet je auto onder de Oldehove (je weet wel, die schuine toren) en wandel dan via de Kleine Kerkstraat naar het centrum. Aan je linkerhand heb je een straat vol leuke cafeetjes en winkels. Iets meer rechtdoor kom je op het Wilhelminaplein en bezoek je het Fries Museum.

Lissabon
  • Lissabon is geliefd, maar Porto is ook zeker de moeite van een bezoek waard. Een prachtige stad.

3. Stedentrip Porto, Portugal

Porto, de op één na grootste stad van Portugal, heeft alles in zich voor een (romantisch) weekendje weg. Hand in hand struinen door smalle straatjes waar de kleurrijke was hangt te drogen en een oud vrouwtje gevaarlijk uit het raam hangt. Hier vind je authentiek Portugal. Porto is kleurrijk, bruisend en gezellig. Boordevol leuke winkels, geweldige restaurants en natuurlijk barretjes met Portugese wijn en port.


Lees ook

Citytrip Porto: Kleurrijk, bruisend en gezellig

Keulen
  • Keulen in Duitsland hoog op lijstjes met stedentrips.

4. Stedentrip Keulen, Duitsland

Het dondert hier flink bij slecht weer, maar eenmaal opgeklaard is Keulen een lust voor het oog. Keulen is hartstikke hip en ook historisch de moeite waard. Voor een goede koffie of een lekkere lunch trek je naar Schildergasse of het Belgisch Viertal. Een mooie wandeling maak je langs de oevers van de Rijn. De ideale afsluiter is bovenop de KölnTriangle: een perfecte panoramaview voor slechts drie euro.

Aarhus
  • Aarhus, de verrassende nummer 5 in dit lijstje met stedentrips.

5. Stedentrip Aarhus, Denemarken

Aarhus is in dit rijtje stedentrips misschien de vreemde eend, maar eenmaal daar ervaar je wel anders! Bijnaam? The City of Smiles! Klinkt tof, is het ook. Aarhus was vorig jaar de culturele hoofdstad van Europa en kenmerkt zich verder door Dover-esque krijtrotsen, mini-eilandjes, prachtige parken en zweverige duinen. Over lekker eten gesproken: Aarhus telt maar liefst 4 restaurants met Michelin-sterren: Frederikshøj, Substans, Gastronomé and Domestic.

Meer over