De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Royal Mougins: koninklijke golfbaan in Cannes

FrankrijkRoyal Mougins: koninklijke golfbaan in Cannes

Leven als een golfgod in Frankrijk? Sla dan je slag op Royal Mougins, één van de mooiste golfbanen aan de Middellandse Zee.
Par 3
  • Deze par 3 bestaat echt!

Par 3 bestaat echt

Cannes heeft een reputatie als mondaine stad van het filmfestival, maar daar kunnen we na het spelen op Royal Mougins een tekenfilm-variant aan toevoegen. Hole 2 lijkt ontworpen in de animatiestudio van Walt Disney. Met één groot verschil: deze Par 3 bestaat echt.

  • Mooi gebied en plekken voor versnaperingen.

Eilandgreen

Speeltip: neem op deze teebox, tussen alle tinten groen, eerst dit wonderschone decor goed in je op. Jemig, best steil. Vrij hoog ook. Oei, ongekend smal. Stroomt er nu een watervalletje door de fairway? Bestaat die doorgaans geruststellende groene strook hier louter uit struiken en rotsen? Wappert daar een vlaggetje in die peilloze diepte? Is dat een eilandgreen? Alle identieke antwoorden in één tweeletterwoord verzameld: ja. 

Rons tipRons tip

De winter is een ideale periode om de Zuid-Franse kust te bezoeken. Buiten het seizoen van massatoerisme kun je er genieten van aangename temperaturen. Het gebied heeft een mediteraan klimaat en, omdat het net ten zuiden van de Alpen ligt, valt er relatief weinig neerslag. En waar je in de zomermaanden urenlang in de file staat om leuke plekjes te bereiken, vind je in de winter de rust en ruimte om daadwerkelijk de regio te kunnen ontdekken. 

Koninklijke baan

En dus is deze Par 3 met recht de signature hole van een grandioos glooiende golfcourse. Halverwege nog een natuurlijke stop: un petit chalet (plus toiletten) en een lieftallige dame die verse koffie serveert. Of een koude versnapering. Hier is het tijd voor koffie. Pas op hole 19 - een topterras bij het chique clubhuis - klinken we op Royal Mougins, een koninklijke baan. Bestel maar een flesje wijn, dan is alles in Cannes en kruiken. 

  • Imposante fontein in dit glooiende gebied.
Meer over