Golf in Tsjechië: de d'Este-course van golfresort Konopiště

TsjechiëGolf in Tsjechië: de d'Este-course van golfresort Konopiště

Golf in Tsjechië biedt een keur aan uiteenlopende banen. Gevoegd bij alle historie en prachtige natuur die je in dit land vindt, is een weekje ontspannen in Tsjechië in no time gevuld.

Een fijne spa, eenvoudig maar prima eten, mooie kamers, een uitgebreid ontbijt… aan niets ontbrak het ons om van onze tweede dag op de nieuwere course van het golfresort Konopiště, een succes te maken.

Lees ook: 

De Radecky-crouse van golfresort Konopiste

Konopiste - RonReizen
 • Het is prima toeven in het voormalige kasteel van het golfresort.

Bijna 6000 meter golfplezier

d’Este Course, genoemd naar aartshertog en troonopvolger van de Oostenrijks-Hongaarse troon Frans Ferdinand van Oostenrijks-Este (zo is de Radecký Course vernoemd naar een van de voormalige eigenaars van het landgoed, Vaclav Radetzky von Radetz, veldmaarschalk tijdens de Napoleontische oorlogen) is er sinds 2004 en biedt vanaf de gele tees 5730 meter aan golfplezier.

d'Este course - RonReizen
 • Ook d'Este course van het golfresort biedt veel afwisseling.

Ruimere opzet

In tegenstelling tot de Radecký-baan is d’Este iets eenvoudiger van opzet, ruimer en vergevingsgezinder en zo biedt het ook voor de hogere handicapper meer spelplezier.

d'Este curse - RonReizen
 • d'Este is heel wat ruimer van opzet.

Eilandgreen

Ook hier weer blinde schoten, geonduleerde fairways en prima geprepareerde greens met meestal een plateau erin. Als er dan toch iets is dat je op deze baan uit je spel kan halen, moet het het vliegveldje ‘om de hoek’ zijn waar de hele dag een les-Cessna start en landt. Vermeldenswaardig op de eerste negen is de slothole, een par vier van 306 meter met een eilandgreen. Altijd weer spannend!

Water hole - RonReizen
 • Regelmatig komt er water in het spel!

Afwisselend

De tweede negen, die net als de Radecký aan de overkant van het dal liggen, bieden meer van hetzelfde. Maar dat is zeker geen straf. Veel afwisseling in lengte, landschap en veel meer water dan op de andere baan, maken het ook nu weer een uitdaging. Want door de ruime opzet en grote greens heb je hier uitstekend kans om een leuke score binnen te halen.

Grote green - RonReizen
 • Grote greens...

Plaatje van een golfhole

Hier noemen we nog even hole 13, met stroke index 2 (par 4 van 382 meter) een prachthole. Flauw en rechtsom naar beneden lopend met dennenbomen aan beide kanten en op de achtergrond in de verte op een hoge heuvel een kerkje; een plaatje van een hole.

Met nog eens een 9 holes oefenbaan van zo’n 1300 meter biedt Konopiště genoeg om ook de verwende golfer een paar dagen heerlijk spelplezier te bezorgen.

Heuvel - RonReizen
 • Ook de d'Este Course is heuvelachtig.

Succesvol resort

Naast golf is Martin Lípa van het resort ook verantwoordelijk voor het hotel en alle andere zaken. Production manager is dan ook zijn titel, en hij was er vanaf het begin af aan bij. “Zo’n twintig jaar geleden was het hotel nog een bejaardentehuis en was er slechts een driving range in het midden van het bos, wat nu hole 5 is. We begonnen met drie holes, ik werd lid en was nummer 25! Tot de boel werd overgenomen en alles werd omgeturnd tot hotel, restaurant en heuse golfbaan. Voor de Radecký Course hebben we getracht zo veel mogelijk van de natuurlijke omstandigheden gebruik te maken. Het was direct een succes. Zelfs zo dat de leden begonnen te morren want er waren ontzettend veel (zakelijke) toernooien. Omdat we toch enorm veel land over hadden is toen besloten d’Este Course aan te leggen. Die is wat eenvoudiger, leuk voor iedereen. Met de negen holes openbare baan, zijn we compleet. Misschien leuk om te weten is dat de driving range in de winter een skihelling voor kinderen is. En dat we in het voor- en najaar ontzettend veel golfers uit Scandinavië hebben. Best grappig.”

Martin Lipa - RonReizen
 • Martin Lipa is de baanmanager van het mooie golfresort.

Info

 • Tsjechië heeft inmiddels op golfgebied aardig wat te bieden. Alleen al rond Praag liggen zestien prachtige golfcourses en wie het wat verder weg van de hoofdstad zoekt, kan terecht op meer dan negentig banen. Het grote voordeel van Tsjechië is dat het er nog betaalbaar is. Eten en drinken kost in vergelijking met ons land een habbekrats en ook op golfgebied is het nog goed te doen. 

  Golfresort Konopiště

  Banen: Radecký (18 holes), d’Este (18 holes) en openbare negen holes baan. 

  Greenfees: tussen 60 en 80 euro. 

  Het resort biedt ook allerlei arrangementen in de vorm van Stay & Play aan.

Meer over