Ontdek Costa Navarino Griekenland

GriekenlandLezersactie: verzorgde golfreis naar Costa Navarino

Wie de ideale ingrediënten voor de iets meer dan bemiddelde en gemiddelde golfer op een rij zet, kan met een gerust hart een reis naar Costa Navarino boeken. Zon, zee, korte broek-garantie, unieke uitzichten, Griekse gastvrijheid en een kwartet grandioze golfcourses vlakbij elkaar. Wat wil een golfer nog meer? Lekker smikkelen en een plonsje in zee of zwembad... Deze Griekse golfparel in de Peloponnesos is met Beachbar Barbouni, een keur aan restaurants, prachtige tuinen, bioscoop, tennispark en wellness een bestemming op zich. Costa Navari NO? Costa Navari YES!

Costa Navarino is de ultieme droom voor levensgenieters die zich deze luxe kunnen permitteren, want zelden kwam deze RonReizen-delegatie op een fraaiere locatie terecht. Aan de westkant van de Peleponnesos, grenzend aan de Ionische zee, is hier een wellness en golfparadijs van ongekende omvang verrezen. Niet alleen een perfect alternatief voor populaire golfbestemmingen in Zuid-Europa – Turkije, Spanje en afslag Algarve – maar ook weer eens echt iets anders.  

Beste hotels in Costa Navarino Peloponnesos

  Gullit en Ronaldo 

  De Portugese golfmanager Nuno Sepúlveda knalt het nog net niet als PR-stunt op de website, maar het feit dat de Duitse Real Madrid-vedette Tony Kroos, onze Ruud Gullit en megaster Christiano Ronaldo met vrienden in Costa Navarino neerstrijken, zegt alles over de kwaliteit en – ja, dat is zeker waar – ook iets over het pittige prijskaartje. Maar wie zichzelf, zijn partner of een koppel golfmakkers eens écht wil vertroetelen, schrijf deze bestemming dan gerust op in je balboekje of je golfbucketlist. Doe eens gek. Ga lekker los in Griekelos. Op een uurtje van vliegveld Kalamata, ligt Costa Navarino. 

  Griekse reder ontwikkelt golfparadijs 

  De eigenaar van Costa Navarino, de gefortuneerde Griekse reder Constantakopolous, was een bijzondere man. Sociaal bevlogen. Hij bouwde met zijn Costamara Shipping Company een imperium. Iedereen in de regio kende hem als Captain Vassilis. Hij wilde iets terugdoen voor de regio waar hij zoveel geld verdiende en ook werkgelegenheid verschafte. Captain Vassilis speelde graag golf. En dus was de realisatie van een golfbaan met hotel aan de baai met uitzicht op die andere schuimende golven een ultieme jongensdroom. Het ruige rotsachtige gebied werd meter voor meter geschikt gemaakt om die droom te verwezenlijken. En hoe! Helaas heeft hij er maar kort van kunnen genieten. De opening van The Dunes in 2010 heeft Mister Costa Navarino nog net meegemaakt, maar toen een jaar later The Bay Course werd geopend, was de oprichter overleden. 

  Thuiswedstrijd op The Dunes 

  Wie hier voor gemak kiest, blijft lekker op de homecourse van Costa Navarino. The Dunes is een ontwerp van de Duitse topgolfer Bernhard Langer. Een riviertje meandert door de baan, waar langs de fairways ook olijf- en fruitbomen staan. Hoewel deze course voor hotelgasten comfortabel dichtbij is, stellen insiders dat dit misschien wel de meest uitdagende van de vier banen is. Dat merken wij meteen op de openingshole, met zeewind flink tegen, ferme bunkers en een meertje op links zeker geen makkie. Je loopt hier tussen de villa´s, het hotel en de restaurants door en de zee is vrijwel altijd dichtbij. Pal langs de kust blaast de wind altijd een partijtje mee. Gave baan! 

  Lezersaanbieding: met Golftime mee naar Costa Navarino

  • In samenwerking met Golftime, your travel caddy, de gespecialiseerde golftouroperator uit Amersfoort kan RonReizen dit aantrekkelijke arrangement aanbieden. 

   Weekpakket met 5 Greenfees 

   8 dagen vanaf € 1575 


   - 7 nachten 

   - Deluxe kamer tuinzicht inclusief ontbijt 

   - Transfer Kalamata Airport- Navarino Dunes 

   - En retour: Navarino Dunes - Kalamata Airport 

    

   Greenfees voor 

   - 2 x Bay Course 

   - 1 x The Dunes Course 

   - 1 x Olympic Course 

   - 1 x Costa Navarino Hills Course 

    

   Boekingsperiode: December 2023-Januari 2024 

   Periode verblijf: 1 Mei tot 19 September 2024 

    

   Geef bij boeking code RonReizen door. 

   Boek nu!

  Mooiste golfbanen in Griekenland

   The Bay Course 

   Deze golfcourse ligt, zoals de naam al doet vermoeden, langs de baai van Costa Navarino en is alleen al vanwege de unieke uitzichten een belevenis. En omdat die baai steeds in de buurt is, heeft de baan ook wel wat de typisch Britse banen zo bijzonder maken, want er is altijd één extra grillige factor in het spel. Bij hole 2 bijvoorbeeld, precies parallel langs de kustlijn. Het is op papier een overzichtelijke Par 3 van dik honderd meter, maar door de wind, van de zijkant, flink mee of juist pal tegen, kan dat schelen tussen een ijzer 7 of pakweg een ijzer 9. Over 9 gesproken... hole 9 is echt een plaatje. Op de teebox, met de zon hoog aan de hemel en die uitnodigende glinsterende Ionische zee, is dit echt de signature hole van deze door Robert Trent Jones ontworpen Bay Course.  

   Wat te doen in Costa Navarino Peloponnesos

    Costa Navarino Hills 

    Dat deze golfcourse glooiend is, zal niemand verbazen, want anders noem je deze 18 holes-baan niet Costa Navarino Hills. Deze course ligt, samen met het andere paradepaardje, de International Olympic Academy Golf Course, op een kwartiertje van ons tophotel in Costa Navarino. Het strakke clubhuis met fijn terras is de uitvalsbasis voor beide banen. Wie deze course, midden in de ongerepte natuur, wil spelen moet echt wel een balletje kunnen slaan, want met alle plateaus, schuine liggingen en geonduleerde greens moet je uiterst precies spelen. 

    Beste golfbanen in Griekenland
    • Ron interviewt op uniek uitkijkpunt van de International Olympic Academy Golf Course de Golf Manager van Costa Navarino: Nuno Sepúlveda

    International Olympic Academy Golf Course 

    De laatste parel aan de golfkroon van Costa Navarino is opnieuw een prestigeproject. Pal naast Hills ligt de International Olympic Academy Golf Course. Beide banen bieden iconische vergezichten over de Ionische zee en wie in sportief opzicht zijn dag niet helemaal heeft, kan genieten van de grandioze uitzichten én de indrukwekkende baan. De Grieken plakken natuurlijk graag het stempel olympisch op een eigen label, maar deze door tweevoudig Master-kampioen en Ryder Cup-legende José Marίa Olazábal ontworpen baan, kan die kwalificatie voor die vijf ringen lachend aan.  

    Tennispark met grasbaan 

    Over nog meer gras gesproken. Costa Navarino kent ook een eigen tenniscomplex, bestaande uit een handvol gravelbanen én een grasbaan. Ze beweren hier stellig dat het de enige grastennisbaan in Griekenland is. Hoe dan ook, het is onderdeel van de Mouratoglou Academy, een initiatief van Patrick Mouratoglou, de Griek die wereldwijd tenniscentra heeft. Naast Costa Navarino ook in Dubai, Sardinië, Bejing en Maleisië.  

    Coach van Stéfanos Tsitsipás en Serena Williams 

    Het Zuid-franse Nice is de thuisbasis van de Academy, waar zo´n 200 talentvolle kinderen worden klaargestoomd voor het grote tenniswerk... want Patrick Mouratoglou, coach van Stéfanos Tsitsipás en Serena Williams weet wat het grote werk betekent. We treffen Johan van Herck, een sympathieke Vlaming en voormalig Top 100 speler uit de generatie Paul Haarhuis, Sjeng Schalken en Jan Siemerink. Hij is hoofd van de Mouratoglou Academy en vertelt dat alle coaches dezelfde filosofie en visie hanteren, waarbij de focus ligt op positivisme en vooral het uitbouwen van de eigen kracht. 

    Poli en Limni is veel meren 

    Wie even klaar is met alle sport of die cocktail bij beachbar Barbouni een paar uur uitstelt, is een bezoek aan de watervallen van Polilimnio de moeite waard. Vlakbij het dorp Kazarma is het laatste stuk van de kronkelige weg pittig, maar de beloning is ongerept natuurschoon. Je kunt de auto ook op de parkeerplaats zetten en het laatste stukje wandelen. De letterlijke vertaling van Poli is veel en Limni is meer. Wie onder het bladerdak van de bomen naar de groene vallei loopt ziet hier dus heel veel meertjes. Tip: stevige schoenen, geen slippertjes, het kan hier drassig zijn. 

    Bezoek Poli en Limni meren in Griekenland

     Bestemming op zichzelf: Costa Navarino 

     Terug naar Costa Navarino, met recht een bestemming op zich met talrijke restaurants en alle wellness-faciliteiten, zouden we bijna vergeten dat de Ionische zee ook alles voor een perfecte strandvakantie in huis heeft. Bij Hotel W, één van die andere tophotels op Costa Navarino, heet de riante buitenbar The Wed Deck. Trendy. Tussen de luxe loungebedden door kronkelt een schitterend zwembad met bruggetjes en hoogteverschillen, die in een vloeiende lijn ogenschijnlijk doorlopen in de horizon waar zee en hemel elkaar raken en waarvoor de strandstoelen strak in het gelid staan. Dit Wed Deck is een decor voor fijnproevers. En aan zee is ruimte voor watersport, zeilen, kiten en surfen.  

     Watersporten in Peloponnesos Griekenland
     • Marketeer Vicky Tskina moest van ons op de foto met deze surfdude. Okay dan!
     Meer over