Konopiště golf Tsjechie - RonReizen

TsjechiëGolf in Tsjechië: de Radecky-course van golfresort Konopiště

Golf in Tsjechië biedt een keur aan uiteenlopende banen. Gevoegd bij alle historie en prachtige natuur die je in dit land vindt, is een weekje ontspannen in Tsjechië in no time gevuld.

Op slechts 900 kilometer van de randstad vind je rondom de Tsjechische hoofdstad Praag tal van golfbanen. Dankzij het Duitse snelwegennetwerk is het eenvoudig aan te rijden. En het is nog een leuke route ook die, hoe dieper je Duitsland instuurt, je steeds mooiere landschappen biedt.

Snelweg Duitsland - RonReizen
 • Dankzij het uitstekende Duitse snelwegennetwerk zoef je zo naar Tsjechië.

Prachtig landschap

Dat wordt nog eens verrassender in Tsjechië zelf, waar je zonder grensgedoe inrijdt, waar de snelwegen van topniveau zijn en het landschap misschien nog wel mooier is dan dat van onze oosterburen.

Landschap Tsjechië - RonReizen
 • Zulke landschappen zie je in Tsjechië!

Golfresort

Op een half uur rijden van Praag biedt Golf en Spa Resort Konopiště op haar eigen terrein twee banen, waarvan een op topniveau. Het voormalige kasteel en de aanpalende gebouwen - niet te verwarren overigens met het romantische slot Konopiště uit de dertiende eeuw dat op tien minuten rijden ligt - is in 1701 gebouwd op de resten van een fortificatie uit de vijftiende eeuw. Hier staan ruim 100 uitstekende hotelkamers op golfers en andere vakantievierders te wachten.

Kasteel Konopiště - RonReizen
 • Het voormalige kasteel is de blikvanger bij de twee courses van Konopiště.

De oudste en de leukste

“Dobre se bavit”, zegt de ober, als hij ons twee verpakte broodjes overhandigt. Althans, dat denken we te verstaan, maar ons Tsjechisch is niet van dien aard dat we het met zekerheid kunnen stellen. Navraag leert dat hij ons veel plezier wenste en na ons eerste rondje golf eenmaal terug op het kasteelterras, kunnen we stellen dat we dát zeker hebben gehad. Wat een leuke baan is de oudste van de twee, de Radecký Course. Vooral de eerste negen die zich rond het kasteel in het glooiende Engelse landschapspark afspelen.

Eerste hole Konopiště - RonReizen
 • Veel plezier op de banen van Konopiště.

Eindeloze hole

De openingshole van deze par 72 championship course eerder die ochtend, was een par 5 van 421 meter (gele tees), strak rechtdoor. Eerst heuvelop, om vervolgens eindeloos naar beneden te lopen met de green tegen een bosrand aan. Op de achtergrond heuvelende velden vol akkerbouw, hier en daar een boerderij en een kerkje dat hoog boven alles uittorent.

Hole Radecky - RonReizen
 • Er zit aardig wat hoogteverschil in de baan.

Parkland

Er volgt twee keer een par vier van 300 meter plus, ook weer met een blind schot de heuvel over. De uitstekende verzorging valt op. Alles is keurig onderhouden, de greens zijn voortreffelijk, de teeboxen kennen maar liefst zes pinposities en regelmatig speel je in of langs de rand van het bos dat om het park heen ligt.

Bosrijke hole - RonReizen
 • Mooie holes in een bosrijke omgeving.

Coursemanagement

De vierde, een par vijf van iets meer dan 400 meter, speelt rechtsom tussen de bomen door en blijkt in al z’n pracht een voorbode voor nog veel meer moois. Dat begint direct erna, op de vijfde. De vijf teeboxen (pro, championship, men, championship ladies en ladies) liggen terrasgewijs boven elkaar en je slaat van hoog tussen een smalle corridor van bomen door naar de fairway, met een grote bunker rechts ervan op drive-afstand. 

Moeilijke hole - RonReizen
 • Deze hole vraagt coursemanagement...

Compacte lus

De zesde speelt net zo van hoog naar laag, met de uitzondering dat het een par 3 is van 147 meter met een meertje met twee fonteinen ervoor, bomen links en rechts van de kleine green en een fikse bunker pal ervoor. De drie volgende holes (tweemaal par vier en een par drie) besluiten op dezelfde mooie wijze de compacte lus bij het landhuis. 

Afsluitende hole - RonReizen
 • Voor je naar de 'overkant' van het dalletje gaat, eindig je bij het landhuis.

Ruimere tweede negen

De tweede negen liggen aan de overkant van het dal waar het lommerrijke buiten zich in bevindt. Het is veel ruimer van opzet, bredere fairways ook, maar net zo goed verzorgd als de eerste negen. Hier begint het met een eenvoudige par 3 van 128 meter. Maar dan gaat het loos met eindeloos lange holes als de 12e (par 5, 503 meter, pro tee 545 meter), de 14e (par 5, 500 meter) en de 15e, een par 4 van 383 meter met twee keer een blind schot de heuvel over.

Waterhole - RonReizen
 • De drop area van deze par 3 ligt ook midden in het water...

Uitdagende afsluiter

De 18e (par 4, 362 meter) is een meer dan uitdagende afsluiter. Een topdrive is noodzakelijk, want niet alleen moet je zo laag mogelijk eindigen op de naar beneden lopende smalle fairway om zo allerlei bomen uit het spel te halen, maar er ligt ook nog eens een dikke bak water voor de green. Veel succes… 

Water - RonReizen
 • Er is regelmatig water in het spel...

Info

 • Radecky Course - RonReizen

  Tsjechië heeft inmiddels op golfgebied aardig wat te bieden. Alleen al rond Praag liggen zestien prachtige golfcourses en wie het wat verder weg van de hoofdstad zoekt, kan terecht op meer dan negentig banen. Het grote voordeel van Tsjechië is dat het er nog betaalbaar is. Eten en drinken kost in vergelijking met ons land een habbekrats en ook op golfgebied is het nog goed te doen. 

  Golfresort Konopiště

  Banen: Radecký (18 holes), d’Este (18 holes) en openbare negen holes baan. 

  Greenfees: tussen 60 en 80 euro. 

  Het resort biedt ook allerlei arrangementen in de vorm van Stay & Play aan.

Meer over