De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Dikke (golf)pret in Sousse en Hammamet

TunesiëDikke (golf)pret in Sousse en Hammamet

Voor een midweekje of lekker lang weekend is de showcase die Pin High Golftravel ons voorschotelt - twee tophotels, vier golfcourses - een perfect voorproefje. Dikke pret in Sousse en Hammamet.

Het is de ideale voorbereiding voor het nieuwe golfseizoen: ‘s ochtends trainen met je golfpro, ‘s middags een baan spelen en ‘s avonds ‘onbeperkt’ dineren aan riante buffetten. Tussendoor lekker luieren bij het zwembad of aan het strand. Maar we komen hier om te golfen. Individueel of in groepsverband, waarbij Pin High voor golfpro’s met eigen aanhang reizen op maat samenstelt. En wie Spanje of afslag Algarve al te vaak heeft genomen, is Tunesië een aantrekkelijk Afrikaans alternatief.

  • Concorde Green Park Palace aan de zee.

El Kantaoui Sea Course

Van het (arme) land krijgen we weinig mee, want vanaf vliegveld Tunis knart de bus meteen naar Sousse, waar het Concorde Green Park Palace grenst aan de El Kantaoui Golf Club. In 2016 opende dit 5-sterrenhotel aan zee, vlakbij de gezellige jachthaven van El Kantaoui. Het oogt allemaal fonkelnieuw en met een all inclusive concept is het soepel bestellen aan de bar. Hier kan iedereen ongestraft een rondje geven. Over rondje gesproken: aan de slag! Voor een 18 holes baan die Sea Course heet was de zee weinig in zicht, laat staan in het spel. Want er was amper zeewind. Op de teebox van hole 14 sta je langs de kustlijn en kun je strandgasten onder hun rieten parasolletjes met een afzwaaier wel de stuipen op het gebruinde lijf jagen. Foutje bedankt. Wie gaat er nu ook pal naast een golfbaan zonnen?We spelen de par 73, langs villa's en deels parallel aan het majestueuze hotel, vanaf witte tees. En dan is ie bijna 6300 meter, met slechts 3 parren 3. Bij hole 17 moet je over het water en met alle ogen op het terras van hole 19 in je rug voel je hier de druk. De slothole heeft een fraaie finish. Hoog op de teebox is de vijver, ruim voor de green, veel te ver weg, dus met een goede afslag kun je met je tweede slag naar de vlag. En dan kun je op het terras eens rustig bekijken hoe die andere koekenbakkers hier arriveren.

Rons tipRons tip

Zon, zee, strand en… golf. Mét korte broek-garantie. Tunesië, dik twee uur vliegen, is een verrassend betaalbaar alternatief voor populaire Zuid-Europese landen met goede golfbanen.

  • Lekker golfen in de warmte.

De koperen ploert

Een fles water van anderhalve liter voor 1 euro hoef je ook niet te laten staan, zeker niet op deze zonovergoten dag in oktober waar de koperen ploert prominent present is: 28 graden. Op het terras is een colaatje en bordje patat spotgoedkoop, dus de randvoorwaarden zijn ruim voldoende. Ondanks overvloedige regenval in september is de kwaliteit van de courses nog heel behoorlijk. De Panorama baan doet zijn naam eer aan. Kijk eens terug op de hoge green van 8 en je ziet niet alleen een spectaculair stijl oplopende hole, maar ook de glinsterende zee en het havenstadje.

  • Mooie hoogteverschillen.

Baai van Hammamet

Van Sousse zoeven we door naar Sentido Phenicia Hammamet, in 2015 gerenoveerd, maar wel van een andere allure. Dit all inclusive complex beschikt over een mega tuin met enorm zwembad plus poolbar, heel veel (gravel) tennisbanen en een manege. Vanuit de tuin loop je zo naar het strand - de baai van Hammamet - waar die vriendelijke man met smakkende kameel je tot een ritje op die harige rug tussen twee bulten probeert te verleiden. Citrus Golf ligt op 5 minuten rijden van ons hotel en naar het complex met 45 holes - rond 7 meertjes - pendelt een gratis shuttleservice. “555 en 333 meter is 888 en is het hier niet allemachtig prachtig!” De golfmanager schudt het met een grote grijns geroutineerd - en niet voor het eerst - uit zijn mouw, maar hij heeft nog gelijk ook. Citrus Golf heeft fantastische faciliteiten. Naast het terras een speeltuintje voor kids en de compact course van 9 holes (8 x par 3 en 1 x par 4) - die de Pro’s lachend in een uurtje kraken - krijgt lovende recensies. De staf is buitengewoon klantvriendelijk en de service super. Na afloop van je ronde worden je clubs meteen schoongemaakt, hopend op een fooitje.

  • Een onverwachte voorbijganger.

Les Oliviers & La Foret

De hemelsluizen stonden hier recent helemaal open. Wat hier regulier in twee jaar aan regen valt, kolkte nu in drie uur naar die gortdroge, maar nu zompige zandgrond. Zoals de naam al doet vermoeden, loop je bij Les Oliviers tussen olijfbomen en ferme cactussen. Les Oliviers (18 holes, par 72) heeft brede fairways, is redelijk vlak en vergevingsgezind. Aan bunkers - en woestijnzand - geen gebrek in Tunesië! Bij La Foret denk je aan een bosbaan, maar dit is geen traditionele parklandcourse. Deze heuvelachtige holes, soms knap smal, bieden schitterende doorkijkjes tussen palmbomen. Halverwege de fairway kuiert een schildpad voorbij. Hole 10 loopt spectaculair omhoog, de green ligt in een kommetje op de heuvel. Ook de slothole krijgt een speciale aantekening: van de teebox eerst 1 van de 7 meertjes overbruggen en de green grenst aan een ander meertje. Hoe lekker is het dan om op die prachtige Par 4 je tweede bal op 7 meter van de vlag te slaan. “Lig je eindelijk ook eens voor bierdy Klap!” Zo moet je de oprichter van 19 Golf & Genieten nooit prikkelen op de 18e hole. Hup, strak in de cup. En als je wat anders wil drinken, nip dan eens van de lokale likeur: Cedratine, van dadels. Tip: met een ijsklontje. Proost!

Meer over