De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
St. Maarten

Sint Maarten (Nederlands)5 tips voor kindvriendelijk St. Maarten

Caribisch eiland St. Maarten is een familiebestemming pur sang. De hagelwitte stranden, kleurrijke waterwereld en avontuurlijke uitstapjes in het binnenland zijn immers voor alle leeftijden geschikt. Deze vijf uitstapjes moet je maken!

Rockland Estate

In dit eco-park valt echt van alles te beleven. Laat je met de stoeltjeslift op de top van Sentry Hill afleveren en tuur je tureluurs over het groengekleurde St. Maarten. Waaghalzen zoeven vervolgens met ‘s werelds steilste zipline weer naar beneden. Of stort je in een rubberen band van de glijbaan in Shooner Ride. Bijkomen doe je vervolgens op je gemak in het restaurant of museum waar je de geschiedenis van het eiland krijgt voorgeschoteld.

Rockland Estate
  • 's Werelds steilste zipline vind je in Rockland Estate.

Parotte Ville Bird Sanctuary

Ooit vriendelijk begroet door een papegaai? In Parotte Ville komen deze tamme vrolijke fladderaars je krassend tegemoet. Kinderen krijgen bij binnenkomst een kopje vogelzaad aangereikt waar de papegaaien graag hun snavels inzetten. En als bedankje gaan ze graag met je op de foto. Ook hier tref je een klein museum, middenin de kleurrijke botanische tuin.

Parotte Ville Bird Sanctuary
  • In Parotte Ville kom je alleen maar tamme vrolijke papegaaien tegen.

Little Bay Beach   

In het kalme water van Little Bay Beach, Le Galion en Pinel kunnen kinderen eindeloos veilig spetteren. Wie zijn zwemdiploma’s reeds op zak heeft kan gewapend met flippers en duikbril de wondere onderwaterwereld verkennen. En dat terwijl ouders zich uitstrekken op het witte strand. Met misschien een drankje in de hand?

Little Bay Beach, Sint Maarten
  • In het kalme water van Little Bay Beach kunnen kinderen veilig spetteren.

Waterpret

St. Maarten is omsingeld door de Atlantische Oceaan aan de ene kant en de Caribische Zee aan de andere. Waar je ook bent, water is altijd dichtbij. En is een geweldige bron van vertier. Catamarans en speedboten nemen jong en oud mee op excursies. Zo zie je het eiland vanuit onverwachte hoeken en kom je op afgelegen, paradijselijke plekken.

Lees ook:

Golfen op Madeira: op de klippen langs de Atlantische Oceaan

Sint Maarten
  • St. Maarten is omsingeld door de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee.

Seaside Nature Park

Het is een dolle beestenboel op de boerderij van Seaside Nature Park. Dikbuikige varkens, geiten, ezels, kalkoenen, pauwen en paarden kunnen door kinderen gevoerd en geknuffeld worden in een natuurlijk omgeving. In de speeltuin kan in levensgrote plastic dieren worden geklommen, zoals een giraffe, gorilla en slang.


Seaside Nature Park
  • In Seaside Nature Park kunnen kinderen de dieren in hun natuurlijke omgeving voeren en knuffelen.

Tekst: Koen Helder

Meer over