De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Natuurhuisje Oude Willem - RonReizen

Nederland5 x rustig werken in de natuur

De nieuwste werktrend? Natuurkantoortjes! Steeds meer mensen verruilen hun home office een paar dagen of langer voor een prachtige plek in de natuur om vol inspiratie en zonder afleiding te kunnen werken. Natuurhuisje.nl, expert op het gebied van mooie huisjes in het groen, heeft de vijf mooiste natuurkantoortjes voor ons op een rij gezet.

Strategische plannen schrijven op een Waddeneiland, rapporten uitwerken in de Drentse bossen of telefonisch vergaderen vanaf het Brabantse platteland – het is helemaal van nu. Hier de fijnste huisjes midden in de natuur, waar je creativiteit gegarandeerd van gaat stromen.

Stijlvol ‘thuis’ werken op Texel

Dit huisje op het Waddeneiland Texel is ontworpen door de architecten van Concrete A’dam en heeft een plafond van maar liefst zes meter hoog. Wie in dit natuurhuisje de laptop openklapt zit goed. Je kijkt door een enorme raampartij van elf meter breed uit op de Prins Hendrikpolder, waar de (roof)vogels af en aan vliegen. Het hele huis is ingericht met designproducten en ook buiten is het genieten: daar vind je privéduinen, een eigen strandje en een buitendouche. Maar misschien zijn de ruimte, de rust en de stilte nog wel het allermooist, zeker na maanden van thuiswerken.

Natuurhuisje Den hoorn texel RonReizen
  • Natuurhuisje Den Hoorn, Texel

Doe inspiratie op in de Brabantse natuur

Bij een kunstenares in huis word je vanzelf creatief. Dit bijzondere natuurhuisje is een atelier van ruim 80 m2, midden in een prachtige wilde tuin in het Brabantse Liempde. Het is een open ruimte van hout en glas, met alle voorzieningen om kunstzinnig aan de slag te gaan – of om juist helemaal tot rust te komen. Met een goed glas wijn bij het vuurtje bijvoorbeeld. Hier word je ’s nachts in slaap gesust door het geluid van kikkers en wakker met vogelgezang, want dit huisje ligt vlakbij natuurgebieden als de Kampinga, de Geelders en landgoed Velder. Meer dan genoeg groene inspiratie dus!   

Natuurhuisje Liempde RonReizen
  • Natuurhuisje Liempde

Rustgevend Friesland

Een suite met een prachtige bedstee, een rond ligbad en een fantastisch balkon met weids uitzicht over de Friese meren en omliggende landerijen. Wie in dit natuurhuisje kantoor houdt, werkt op topniveau. Het luxe vrijstaande appartement heeft een eigen oprijlaan van pakweg een kilometer, dwars door de natuur. Hier kun je je even helemaal van de wereld afsluiten om te werken en genieten van al het heerlijks dat deze plek te bieden heeft. Toe aan een break? Boek een tochtje met een fluisterboot en ga vogels spotten in het natuurgebied van It Fryske Gea, of laat je in de watten leggen tijdens een privé wellness-behandeling. 

Natuurhuisje Westhem RonReizen
  • Natuurhuisje Westhem

Werken bij Oude Willem

Werken bij Oude Willem doe je midden in Nationaal Park Drents-Friese Wold, met om je heen niets dan het geluid van de vallende blaadjes, het getjilp van de vogels en de wind in de bomen. Dit idyllische natuurhuisje lijkt zo uit het sprookje van Hans & Grietje geplukt, maar dan van alle gemakken voorzien. Je komt er via een slingerend bospad en kunt hier in alle rust schrijven, vergaderen en inspiratie opdoen, aan een raam dat uitzicht biedt over het prachtige bos. Verder is er een gezellige zithoek met open haard en de keuken is voorzien van een zespits gasfornuis en drie ovens, dus je kunt de werkdag afsluiten met een uitgebreid diner. En Oude Willem? Die zie je niet. Het is namelijk de naam van het buurtschap waar dit huisje onder valt.

Natuurhuisje Oude Willem RonReizen
  • Natuurhuisje Oude Willem

Werken + wellness: een gouden combinatie

Je bent er om te werken, maar je krijgt hier toch meteen een vakantiegevoel. Dit huisje is een duurzame wellness lodge met een Scandinavische vibe. Je kunt jezelf hier helemaal onderdompelen in de Drentse natuur, zowel binnen als buiten. Er is een spekstenen houtkachel en daarnaast zorgt het gebruik van aardwarmte ervoor dat je er ’s winters lekker warmpjes en ’s zomers lekker koel bijzit. Vanuit het huisje wandel je zo het Holtingerveld natuurgebied in en ook het Drents Friese Wold, het Dwingelderveld en het waterrijk van Weerribben-Wieden liggen vlakbij. De ideale stek voor ontspannen werkdagen in het groen. 

Natuurhuisje Wapserveen RonReizen
  • Natuurhuisje Wapserveen
Meer over