De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
HAL Holland America Line Nieuw Statendam - RonReizen

NederlandDe geschiedenis van de Holland America Line in beeld

Sinds 18 april 2020 viert Holland America Line haar 147-jarig jubileum! Dit jubileum herinnert ons eraan dat Holland America Line een van de langste en rijkste geschiedenissen in de cruise-industrie heeft. Oorspronkelijk in 1873 begonnen als Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij (NASM), werd later bekend als Holland-Amerika Lijn, vanwege de overtochten vanaf Rotterdam naar Amerika.

Nu de schepen niet kunnen varen, heeft de Holland America Line de serie HAL@HOME bedacht en daarin worden allerlei zaken rondom deze beroemde cruisemaatschappij belicht. Vandaag is dat een verhaal dat ons allen dierbaar zou moeten zijn, want een beetje nationalistisch mogen we toch wel zijn? Hoe is de Holland America Line ontstaan? In onderstaande korte video word je meegenomen naar de haven van Rotterdam en de verbazingwekkende geschiedenis die de koers van het bedrijf heeft gevormd en meer mogelijkheden voor emigratie naar de Nieuwe Wereld heeft geopend.

Meer over