De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
3x die van mij is sowieso groter!

3x die van mij is sowieso groter!

Het Empire State Building heeft zeker lengte, maar is niet ‘s werelds grootste gebouw. New York is immens, maar heeft allesbehalve de meeste inwoners. En denk je dat Canada het grootste land is? Think again!

  1. Het grootste gebouw: Burj Khalifa

  Hiervoor moet je in Dubai zijn. De Burj Khalifa is maar liefst 828 meter hoog en telt meer dan 160 verdiepingen. Je kunt in de toren slapen, maar ook een feestje vieren of bidden in de moskee. Eenmaal bovenin de Burj Khalifa kijk je over Dubai en ook diep de woestijn in. Of deze gigant volgend jaar nog op één staat, is even afwachten. De Jeddah Tower van Djebba (Saoedi-Arabië) opent binnen luttele maanden zijn deuren en telt maar liefst 1008 meters richting het wolkendek.


  Lees ook

  Stedentrip naar wereldstad Dubai: 5 bezienswaardigheden

   2. De grootste stad: Tokyo

   Als we puur naar het aantal inwoners kijken, staat Seoul op drie, Delhi op twee en Tokyo met bijna veertig miljoen dik op één. Een onoverzichtelijke mierennest tot gevolg? Valt mee. Voor het bewonderen van de chaos trek je richting wijk Shibuya, in Yoyogi Park kom je lekker tot rust.

    3. Het grootste land: Rusland

    Go big or go home komt pas echt tot zijn recht in Rusland: het grootste land ter wereld. Wat je daarvoor terug krijgt? Meer dan negen tijdzones, 160 volkeren met een verschillende etnische achtergrond, ruim 140 miljoen inwoners en veertien aangrenzende landen.