België Kasteel van Gaasbeek heropend RonReizen.nl

BelgiëKasteel van Gaasbeek weer heropend

Na drie jaar renoveren is het prachtige Kasteel van Gaasbeek - op een steenworp van Brussel - sinds kort weer geopend voor het publiek. En dat wordt gevierd met een bijzondere openingsexpositie.

Honderd jaar geleden ontving het kasteel zijn eerste museumbezoekers. Marie Arconati Visconti, de laatste markiezin van het kasteel, had de uitdrukkelijke wens dat haar levenswerk werd opengesteld voor het publiek.

België Kasteel van Gaasbeek heropend RonReizen.nl

  100 jaar museum...

  Na drie jaar renovatiewerken is het hernieuwde Kasteel van Gaasbeek nu weer te bezoeken door het grote publiek. Het kasteel bestaat dit jaar maar liefst 100 jaar als museum. Dat wordt gevierd met de terugkeer van de zeer diverse kasteelcollectie in een gloednieuwe scenografie.  België Kasteel van Gaasbeek heropend RonReizen.nl

  Verbinding heden en verleden

  In drie kamers zijn er ‘boxen’, letterlijke podia die de tijdsperiode van drie generaties kasteeleigenaars en alle verhalen, die hier rijkelijk aanwezig zijn, naar voren brengen. Daarnaast werden ook enkele hedendaagse kunstingrepen geïntegreerd in het geheel om zo het verleden met het heden te verbinden.

  België Kasteel van Gaasbeek heropend RonReizen.nl

  Info

  • De Expo ‘Rebelse echo’s – 800 jaar verhalen, 100 jaar museum’ (tot 03.11.2024) en het kasteel zijn dagelijks (behalve op maandag) te bezoeken. Check voor alle openingstijden, tickets etc. de website:  www.kasteelvangaasbeek.be

  Meer over