De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
RonReizen TV: De reistips van Koos van Plateringen

RonReizen TV: De reistips van Koos van Plateringen

Elke week verklapt de ‘gast van de week’ in de televisiestudio van RonReizen TV dagelijks zijn of haar reistips. Presentatrice Nelleke van der Krogt vroeg presentator Koos van Plateringen het hemd van het lijf over zijn meest onvergetelijke reizen ooit.
Safari Tanzania

  Tanzania en Zanzibar

  “Ik heb tijdens onze safari in Tanzania met tranen in mijn ogen bij zonsopgang tussen de olifantenfamilies gestaan. Je voelt je daar heel nietig; de mens heeft daar niks te zeggen. We sliepen in tenten en hoorden van alles om ons heen; gerommel, gegil en geren. Ondanks de bewakers en kampvuren komen de dieren best wel dichtbij. Dat maakt het heel erg spannend en puur. Ik vond het echt indrukwekkend en vond het heerlijk om daarna op Zanzibar lekker op prachtige witte stranden aan een blauwe zee bij te komen van de safari.”


  Lees ook

  Waarom je vandaag nog een ticket naar Zanzibar moet boeken


  Thailand boeddha's

   Thailand, het land van de Boeddha’s

   “Thailand is heel divers. Voor je het weet, loop je ineens een boeddhacave in; een grot vol Boeddhabeelden. Je kunt in Thailand tot diep in de nacht heel wild uitgaan én je kunt er heel mooie natuur zien. In Bangkok vindt alles buiten plaats. Er zijn oneindig veel marktjes, je eet op straat, de Thaise mensen zijn heel aardig, maar het stinkt er ook en er lopen ratten op straat. Ik vond het leuk om mee te maken, maar na twee nachten snakte ik naar een eiland of naar het noorden om de mooie natuur te zien. Je gaat in Thailand van superdruk naar heel rustig, van super de luxe naar een hutje met een klamboe. Het hele land is erop ingesteld om je gemakkelijk van de ene plek naar de andere plek te brengen. Dus je kunt alle kanten op.”


   Lees ook

   48 uur in Bangkok: dé tips


   Bali

    Het noorden van Bali

    “Het ene moment regent het en het volgende moment is het weer heerlijk weer. Wij zaten in Bali in het noorden waar het heel rustig is. Je leeft daar tussen de locals. Er zitten wel een paar resorts en bungalows, maar het grote vakantiepubliek komt er niet. De natuur is prachtig en ongerept, je kunt er wandelingen maken, snorkelen en genieten van heerlijke massages. Ik werd door op een gegeven moment door drie mensen tegelijkertijd gemasseerd!”


    Lees ook

    5 keer genieten van het andere Bali

    Sicilië

     Sicilië voor de afwisseling

     “Ik vind Italië een fantastisch land. Sinds het eerste moment dat ik daar was, voelde ik me op me gemak. De mensen zijn leuk, ik hou van het temperament, het eten is heel lekker, de zee is mooi. Op Sicilië zijn we een week geweest. We hadden uitzicht op de wereld beroemde Etna, er kwamen rook en vonken uit. Het is een prachtige plek midden in de natuur. We hadden voor Sicilië gekozen voor de afwisseling. Het is daar ook nog niet heel toeristisch. Het is allemaal wat rustiger. De plaatsjes zijn daar nog wat rauwer, niet zo geplaveid. We lagen op het strand en het leek net of de tijd daar had stilgestaan. Het had een beetje de jaren ‘70 sfeer. Dat maakt het heel erg ongedwongen.”

     Sitges

      Sitges: een dagje weg in Barcelona

      “Wat Zandvoort is voor Amsterdammers, dat is Sitges voor de mensen die in Barcelona wonen. Het is daar lekker ‘doe maar normaal’, het is authentiek, niet hip, niet fancy. Je hebt vooral veel authentieke restaurantjes en er komen veel verschillende soorten mensen, van complete gezinnen tot stellen op leeftijd. Als je paella wil eten, moet je dat bij Santa Maria doen. Dat is een restaurant op de boulevard. Het bestaat al sinds de jaren ’50 en de menukaart is nooit veranderd! Soms gaan we een paar dagen naar Barcelona en dan even een dagje naar Sitges. Het is vanaf Barcelona een half uurtje met de trein. Het leuke is ook dat het betaalbaar is.”

      Meer over