23 November 2023, 6 minuten, 10 seconden

RonReizen TV - Bolzano in de herfst

De hoofdstad van Zuid-Tirol is verrassend gevarieerd en een heel fijne uitvalsbasis voor bezoekjes aan de rondom gelegen bergen. De omgeving van Bolzano kenmerkt zich door wijngaarden, burchten, authentieke bergboerderijen en hoge bergtoppen. En dat allemaal geserveerd met een glas goede wijn en overheerlijke Zuid-Tiroolse gerechten.

In Bolzano zijn de Italiaanse en Oostenrijkse invloeden tastbaar. Je hoort het aan de twee talen die op straat worden gesproken, maar je ziet het ook aan de dubbele straatnamen en je proeft het op je bord. In het oudste deel van Bolzano ligt Via Portici, met aan beide zijden een lange bogengalerij. Op warme of regenachtige dagen geeft deze galerij beschutting tegen de elementen. Mooi meegenomen: er zijn ook vele leuke winkels gevestigd. Van boetiekjes tot kledenwinkels en van speelgoed- tot outdoor zaken. Houd je van shoppen of heb je wat tijd over, dan struin je hier heerlijk.

Archeologie museum

Het archeologie museum van Bolzano is in 1998 geopend en totaal gewijd aan Ötzi de mummie. In 1991 vonden wandelaars het lichaam bij toeval. Doordat het duizenden jaren in het ijs heeft gelegen is het goed bewaard gebleven. Hij leefde meer dan 5.300 jaar geleden en is tijdens de jacht in Zuid-Tirol vermoord. Het museum toont het leven in het kopertijdperk, de vindplaats en uiteraard de mummie zelf. Het museum is zeer informatief en voor alle leeftijden interessant.

10 tips bezoek Bolzano

Bolzano is intiem en het oude centrum zeer overzichtelijk. Helemaal dankzij een handig lijstje met hoogtepunten die je niet mag missen. Lees hier de 10 tips voor je bezoek aan Bolzano.

Meer over