RonReizen zomer 2020 op reis RonReizen

Zomer 2020: Wat gaan de RonReizen-bloggers doen? (4)

De grenzen grotendeels weer open en langzaamaan kunnen wij er bij RonReizen ook weer aan denken om te inspireren en informeren, allereerst vanuit Nederland, dan Europa en wellicht nog verder. Hoe zien de RonReizen-bloggers het hele post-corona-proces voor hun werkzaamheden. Wat zouden ze graag willen. Ik stelde ze vier vragen en hier zijn hun antwoorden.
Danielle bloggers zomer 2020 corona RonReizen
  • Danielle leest zich alvast in voor komende reizen...

Danielle

Wat is je favoriete bestemming in Nederland en waarom? 

Ik heb geen favoriete bestemming, omdat ik steeds een andere plek wil bezoeken. Ik vind het leuk om Nederland te ontdekken. Zo’n tien jaar geleden ben ik begonnen met de grote plaatsen door elk jaar een citytrip in eigen land te doen. Mijn favoriet tot nu toe is Middelburg. Maar dat komt misschien ook door het fantastische weer en het mini-roadtripje dat we dat weekend langs de Zeeuwse kust maakten. In elke kustplaats stuitten we op een braderie of andere festiviteit. Volgens mij is het de hele zomer feest in Zeeland. We waren twee nachtjes van huis, maar het voelde echt als vakantie.

Tijdens mijn hele jeugd (tot ik zelf zo rond mijn 16e niet meer mee wilde) hadden we een vaste campingplek in West-Friesland. Medemblik en omgeving blijft daardoor een speciaal plekje in mijn hart houden. Een trip down memory lane

Hoog op mijn verlanglijstje staan tot slot nog de Waddeneilanden. Ik ben ooit op Texel geweest, maar kan me daar maar bar weinig van herinneren. Ik denk dat ik daar misschien nog wel meer dat vakantiegevoel krijg dan in Zeeland. Misschien ga ik dit jaar wel ‘op z’n Grieks’ eilandhoppen in Nederland..?

Welk land mis je het meest en waarom?

Ik mis niet per se de bestemming, maar meer de vakantie. Elke vakantie. Ik kan helemaal week worden als iets me doet herinneren aan een reis. Weet je nog toen we daar waren? Ja, ik weet het nog en ik wou dat we daar weer in dat hangmatje lagen met de slappe lach om een van de Nederlandse toeristen die we herkenden uit het vliegtuig. Van mijn eerste ‘rondreis’ door Bali tot de échte rondreis van een maand door Thailand, maar ook de strandvakantie op Cuba en Zanzibar; elke herinnering is me dierbaar.

Toen ik twaalf jaar geleden voor het eerst door de straten van New York slenterde, dacht ik: hier wil ik elk jaar naartoe. Ik kan niet uitleggen wat ik zo fijn vind aan The Big Apple; alleen al daar zíjn voelt fantastisch. Toen we na het inchecken in het hotel voor het stoplicht stonden om over te steken voor onze eerste dag New York verzuchtte ik: “Ik heb het nu al leuk.” En ik meende het! Ik heb het jaarlijkse bezoek wel even volgehouden, maar inmiddels ben ik al zo’n vijf jaar niet meer geweest. Jeetje, wat mis ik New York!

Als je weer op persreis zou mogen wat is dan het eerste verhaal dat je graag zou willen maken. Waar speelt zich dat af? 

De mooiste persreizen vind ik de reizen die ik zelf nooit zou maken. In de zomer naar Lapland of een roadtrip door de Amerikaanse staat Montana? Het zou niet eens in me opkomen. Heel lang geleden ging ik op persreis naar Argentinië. Met een select groepje gingen we op expeditie door het Andesgebergte om de plek te bezoeken waar in de jaren 70 een vliegtuig met een rugbyteam neerstortte. Weet je nog? De overlevenden hebben de dodelijke slachtoffers daar opgegeten. Lees hier mijn verslag van die reis. Ik wist niet dat de expeditie vijf dagen duurde, dat het te paard was, dat ik bang voor paarden ben, dat ik meer dan vijf dagen niet kon douchen én geen schone kleren mee mocht nemen. Ik zou het nooit hebben gedaan als ik het wél van tevoren had geweten en ik zou het achteraf ook nooit meer doen. Maar wat ben ik blij dat ik het wel heb gedaan. Juist dit soort trips zijn herinneringen om te koesteren. Terug naar je vraag: mijn volgende persreis! Ik wil graag India zien, maar ik ben een luxedier en ik denk het daar heel erg vies is. Maar als iemand me nou eens zou dwingen die kant op te gaan? Op een persreis bijvoorbeeld…

Hoe sta je tegenover vliegen in deze tijd? Trein? Auto? Of gewoon fietsen? Of blijf je misschien toch nog wel een tijdje thuis? 

Ben ik een aansteller? Misschien wel. Maar reizen voelt op dit moment gewoon niet prettig. Als mijn auto het begeeft, kan mijn baas het op zijn buik schrijven dat ik naar kantoor kom, want ik zie mezelf nu niet zorgeloos in de trein zitten. Een roadtrip met een vriendin wordt volgens mij ook niet toegejuicht door Rutte, dus daar wacht ik dan ook maar even mee. Behalve dat ik ook niet lekker in het vliegtuig zit op dit moment, ben ik er ook een beetje huiverig voor dat er iets gebeurt in het buitenland en dat ik daar dan vast zit. Maar in mijn hart wil ik dolgraag weer de hort op en vraag ik me af of er wel een ‘nee’ over mijn lippen komt als ik een reis in mijn schoot geworpen krijg. Voor dit jaar neig ik nu naar een leuk vakantiehuisje in Nederland. ‘Op z’n Grieks’ eilandhoppen in Nederland misschien?  

RonReizen-blogger van het eerste uur Danielle's profiel en verhalen lezen? Klik dan hier

  
Danielle Hartemink Andes persreis RonReizen
  • Danielle in de Andes...
Danielle Hartemink New York RonReizen
  • De eerste keer in New York, feest!
Bert Romani mondkapje RonReizen
  • Bert heeft zich goed ingepakt...

Bert 

Wat is je favoriete bestemming in Nederland en waarom? 

Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden, ideaal voor het wind- en kitesurfen bij vaak westenwind en als het niet waait, heerlijk fietsen, leuke dorpjes en visjes eten!

Welk land mis je het meest en waarom?

Italië, de lifestyle, het temperament, de pleintjes voor een cappuccino en het fantastische eten!

Als je weer op persreis zou mogen wat is dan het eerste verhaal dat je graag zou willen maken. Waar speelt zich dat af? 

Eerste persreis is waarschijnlijk Noord Frankrijk voor de Nederlandse Kampeerauto Club, camperplaatsen en bezienswaardigheden bezoeken.

Hoe sta je tegenover vliegen in deze tijd? Trein? Auto? Of gewoon fietsen? Of blijf je misschien toch nog wel een tijdje thuis? 

Vliegen laat ik even voor wat het nu is. Geen behoefte aan mondkapjes op voor urenlang. Gewoon de camper en de fiets! Self supported!

Het profiel en de verhalen van camper- en wintersportspecialist Bert Romani vind je hier

Bert Romani Italië RonReizen
  • Italië is Bert's favoriete land!
Michel Leijen pont Maassluis RonReizen
  • Michel op de pont bij Maassluis.

Michel

Wat is je favoriete bestemming in Nederland en waarom? 

Eén van onze favoriete plekken is de polder De Waverhoek. Vlakbij natuurgebied Botshol en niet ver van Vinkeveen gelegen. Steeds vaker worden er kleine stukjes weide terug gegeven aan de natuur. Vooral ten behoeve van de weidevogels. De Waverhoek is één van de locaties waar onze nationale vogel, de Grutto, als eerste terugkomt van de reis naar het zuiden. Een mooi stuk natuur, met water en droogvallende delen zodat ook de kluut, de bergeend, de kuifeend en kleine steltlopers zich hier laten bewonderen.

Welk land mis je het meest en waarom?

Het zal de lezers niet verbazen dat we nu al een tijd niet in Frankrijk zijn geweest… Met name de Franse Alpen waar we in winter én in zomer graag komen missen we op dit moment. De natuur, de vergezichten, de mensen die we er kennen én het lekkere lokale eten uiteraard. Maar gelukkig kunnen we weer naar Frankrijk reizen.

Als je weer op persreis zou mogen wat is dan het eerste verhaal dat je graag zou willen maken. Waar speelt zich dat af? 

Corsica! We zijn al begonnen aan een verhaal over de nieuwe fietsroute GT20 op Corsica. Deze indrukwekkende route is nieuw en loopt over het hele eiland. We zouden de route in mei gaan fietsen en daarover vertellen. Hopelijk kan het in september weer!

Hoe sta je tegenover vliegen in deze tijd? Trein? Auto? Of gewoon fietsen? Of blijf je misschien toch nog wel een tijdje thuis? 

Wat mij betreft mag er in de toekomst wel minder gevlogen worden. Lekker op de fiets door Nederland (heb dit jaar t/m mei al meer kilometers gemaakt als vorig jaar het hele jaar!). De fiets mee op de auto en op vakantie gaan in de landen om ons heen. Je hoeft niet zo ver weg om in mooie gebieden te fietsen en wandelen. Duitsland, Frankrijk, Engeland… prima bestemmingen voor je vakantie!

Bekijk hier de verhalen van Frankrijk-specialist en frankrijkhuis.nl reizenaanbieder Michel Leijen en zijn profiel. 

Meer over