De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Oostenrijk Tiroler Zugspitz Arena najaar vakantie RonReizen

OostenrijkTiroler Zugspitz Arena: ook in het najaar

Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de winter- en zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop skiën, langlaufen, wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.

De Tiroler Zugspitz Arena biedt de ideale formule voor een heerlijke zomer- en najaarsvakantie. Het ligt in Oostenrijk, net over de Duitse grens en is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Hier kun je eindeloos wandelen, fietsen, klimmen, rodelen, paragliden en golfen. Maar ook roeien, vissen, duiken en zwemmen in blauwe bergmeren.

Oostenrijk Tiroler Zugspitz Arena najaar vakantie RonReizen
  • Zwemmen in prachtig blauwe bergmeren...

7 charmante dorpen

Als je met de auto op vakantie wilt, dan is de Tiroler Zugspitz Arena een ideale vakantiebestemming. De Tiroler Zugspitz Arena omvat zeven charmante dorpjes aan de Oostenrijkse kant van de Zugspitze in het Tiroolse Außerfern. In het noorden ligt het Wetterstein-gebergte met de Zugspitze en in het zuiden de Mieminger-bergketen. In de charmante dorpjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang am See en Namlos vind je ook nog eens de lekkerste restaurants.

Oostenrijk Tiroler Zugspitz Arena najaar vakantie RonReizen
  • Juist ook in het najaar is de Zugspitz Arena een geweldig mooi gebied.

Routes eenvoudig plannen

Voor de sportievelingen zijn er heel veel afwisselende wandelpaden en fietstochten. Deze vind je eenvoudig op de actieve routeplanner op www.zugspitzarena.com/nl. Hier vul je al je wensen in qua moeilijkheidsgraad, lengte, hoogtemeters en tijdsduur. Vervolgens krijg je alle wandel- of fietsroutes in het gebied die bij je passen, inclusief plattegrond.

Veel te doen

Naast sportieve activiteiten is er in de Tiroler Zugspitz Arena nog veel meer te beleven. Zoals een fondue-avond op de top van de Zugspitze (2962 m) met een adembenemend uitzicht. Of een wandeling met de lokale gids Michaela Suitner door het Ehrwalder Keteldal met uitleg over de botanica, fauna, flora en geologie van het gebied. Verder kun je genieten van openluchtconcerten, brouwerij-bezoeken, wildspotten, früschoppen en almfeesten. Dat alles in de authentieke Tiroler ambiance. 

Oostenrijk Tiroler Zugspitz Arena najaar vakantie RonReizen
  • Wandelen met de gids en uitleg krijgen over alle flora en fauna...

Info

Meer over