De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Savoie Mont Blanc

FrankrijkZes campings erkend als Savoie Mont Blanc Excellence

Wil je binnenkort naar de Savoie Mont Blanc en zoek je nog een leuke camping? Bof jij even, want de keuze is reuze. Zes campings worden geprezen voor hun aanpak op het gebied van multisectoriële ontwikkelingen. Zo hebben deze accommodaties een positieve bijdrage geleverd aan het gebied, de lokale economie, het milieu en kwaliteitstoerisme.

De kernwaarden

Een speciale accreditatiecommissie beoordeelde eerder enkel bedrijven die lokale producten van hoge kwaliteit produceren, vanaf heden wordt het keurmerk ook uitgereikt aan toeristische bedrijven. Om te voldoen aan het keurmerk Savoie Mont Blanc Excellence zijn er een aantal kernwaarden waaraan een camping moet voldoen.


1.    Sociaal en maatschappelijk

Dit betreft de tevredenheid van de werknemers.

2.    Respect voor de consument

Respect voor de klant, communicatie en dialoog met klanten.

3.    Respect voor de middelen

Beperking van het energieverbruik, levenscyclusanalyse van producten, circulaire economie, eco-burger gedrag.

4.    Eisen en garanties

Respect voor Savoie Mont Blanc-waarden en gecertificeerde kwaliteit.

5.    Specifieke knowhow & innovatie

Innovatie maakt deel uit van de doelstellingen, het bedrijf evalueert zijn ontwikkelingscapaciteit, waardeert het lokale erfgoed en de knowhow.

6.    Delen

Solidariteit en inzet voor collectieve initiatieven.

Alle zes campings hadden reeds de labels Camping Qualité en Qualité Tourisme ontvangen. Ze voldoen aan de kwaliteitseisen op het gebied van: klantvriendelijkheid en professionaliteit, nette en schone campingplek, volledige en correcte informatieverstrekking, respect voor milieu en leefomgeving.

Camping Savoie Mont Blanc
  • De campings worden geprijsd om toewijding aan uitmuntendheid.

De campings

De campings zijn gelegen op verschillende plaatsen in de natuurlijke omgeving van de Savoie Mont Blanc, in de buurt van meren, in de bergen in de buurt van het Vanoise National Park of in dorpen.

De zes campings:

  • - Vieille Eglise in Évian

Gelegen op een idyllische plek op 1 kilometer van het meer van Genève, heeft camping La Vieille Eglise met succes geïnvesteerd in duurzaamheid.

- La Colombière in Neydens

Bekroond met een ecolabel, omdat deze camping al lange tijd begaan is met de ecologische impact op het milieu en de leefomgeving.

- Les Lanchettes in Nancroix

Camping Les Lanchettes*** gelegen in het Nationale natuurpark van de

Vanoise. Slechts 17 campings in Frankrijk zijn onderdeel van het netwerk La Via Natura.

- L’Oustalet in Châtel

De camping nodigt je uit om deel te nemen aan een ‘berg’ van zomeractiviteiten terwijl je verblijft in een betoverend, ontspannend en sportieve omgeving.

- St. Disdille in Thonon

Deze camping ligt aan het meer van Genève, omgeven door het natuurreservaat Dranse, wat een uitstekende uitvalsbasis is voor een vakantie in de natuur.

- L’Eden de la Vanoise in Landry

Camping L'Eden de la Vanoise investeert in groene energie. Nieuwe chalets volgens ISO14001 norm.

Savoie Mont Blanc Guillaume Lucazeau
  • Savoie Mont Blanc Guillaume Lucazeau.

Speciale maatregelen COVID 19

Voor deze zomer is een welkome afweging gemaakt. Mocht het wegens de getroffen maatregelen na het maken van een reservering toch niet mogelijk zijn om naar de vakantiebestemming af te reizen, is het mogelijk om het verblijf uit te stellen naar de volgende zomer.

Lees ook:

Brides-les-Bains in de Savoie

Peisey-Nancroix – Camping les Lanchettes
  • Peisey-Nancroix – Camping les Lanchettes.

Meer weten?

Wil je meer informatie over deze mooie campings? Kijk dan snel hier.

Meer over