Frankrijk naturismevakantie RonReizen.nl

FrankrijkNaturismevakantie: een met de natuur

Naturisme is meer dan alleen bloot zijn, het is een levensstijl. Liefde voor de natuur en respect voor de ander maken daar een belangrijk deel van uit. Tijdens een vakantie genieten naturisten dan ook heel bewust van de eenvoud en schoonheid van het leven. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel. Iets wat de naturismecampings van France 4 Naturisme aanmoedigen met initiatieven op het gebied van biodiversiteit, educatie en circulariteit.

De 7 vakantiebestemmingen van France 4 Naturisme zijn een ideale plek om voor een eerste keer kennis te maken met naturisme. De glampings zijn te vinden aan de Atlantische Kust, Middellandse Zee, de Provence, de Ardèche, nabij Parijs en Corsica aan.

Frankrijk naturismevakantie RonReizen.nl

  De grootste 

  In de Gironde, in het zuidwesten, voert het grootste naturistencentrum van Frankrijk elk jaar nieuwe duurzame initiatieven uit. In 2024 zijn in alle sanitaire ruimtes zonne- en LED-verlichting met bewegingsdetectie geïnstalleerd. Er zijn ook waterbesparende kranen en oplaadpunten voor elektrische auto’s gekomen. En tot slot wordt er nagenoeg alleen elektrisch gereden bij Euronat. Meer informatie over duurzame initiatieven van Euronat vind je hier.

  Frankrijk naturismevakantie RonReizen.nl Euronav
  • Euronat.

  Alles composteren

  In Les Landes vind je camping Arna gelegen tussen de dennenbossen en de Atlantische Oceaan. Hier biedt het team verschillende buitenactiviteiten om optimaal van de natuur te genieten. Om waterverspilling te voorkomen zijn er speciale drukknoppen en uiteraard oplaadpunten voor elektrische voertuigen. In 2024 zet Arna in op composteren: er is een mechanische composteerbak geïntegreerd in het sorteercentrum en alle accommodaties die te huur zijn, zijn uitgerust met een compostemmer. De verzamelde compost wordt direct gebruikt in de gemeenschappelijke tuin. Hier meer informatie over camping Arnaoutchot.

  Frankrijk naturismevakantie RonReizen.nl Arnoutochot

  Heliomonde: autovrij 

  Niet ver van Parijs in de Essonne ligt dit naturistendomein in een prachtig bosrijk gebied van 47 hectare. In deze oase van rust wordt elektrische mobiliteit aangemoedigd, zoals blijkt uit de recente installatie van oplaadpunten. Er is ook een composteringscentrum om vakantiegangers aan te moedigen hun afval te sorteren. Het terrein is 100% autovrij; niet alleen fijn voor flora en fauna, maar ook voor gasten. Meer informatie over het autovrij Héliomonde vind je hier.

  Frankrijk naturismevakantie RonReizen.nl heliomonde
  • Heliomonde.

  Indrukwekkende natuur rond Domaine de la Sablière

  Dit naturistencentrum heeft een uitzonderlijke ligging met uitzicht op de indrukwekkende Gorges de la Cèze en doet er alles aan om het milieu te beschermen. Dit jaar is een nieuwe sorteerruimte geopend om recycling te stimuleren. Kranen zijn uiteraard waterbesparend. Het team maakt gebruik van elektrische karretjes om zich over het terrein te verplaatsen. Vind hier meer informatie over de toekomstbestendige projecten van Domaine de la Sablière.

  Frankrijk naturismevakantie RonReizen.nl Domaine de la Sabliere

  Energiezuinig Bélézy

  Bélézy ligt in de Provence en stimuleert gasten om in contact te komen met de natuur via de educatieve boerderij en moestuin. Dit jaar zijn nieuwe energiezuinige stacaravans geïnstalleerd. Voor buitenverlichting wordt zoveel mogelijk LED gebruikt en er zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s. De camping heeft ook de sanitaire voorzieningen en huuraccommodaties uitgerust met kranen met tijdregeling en waterbesparende apparaten. De beplanting wordt besproeid via druppelirrigatie. Ook staat een compostvat ter beschikking van de gasten. Hier meer informatie over glamping Bélézy.

  Frankrijk naturismevakantie RonReizen.nl belees
  • Bélézy.

  De lama's van Riva Bella

  Riva Bella is de thuisbasis van ongeveer veertig lama's, die volop de ruimte hebben en fantastische natuurlijke grasmaaiers zijn. Je vindt er een proeftuin met een verscheidenheid aan Corsicaanse kruiden, allemaal biologisch. Een innovatief geothermisch systeem verwarmt het thalassotherapiecentrum, het restaurant en een sanitair blok terwijl. Meer informatie over glamping Riva Bella vind je hier

  Frankrijk naturismevakantie RonReizen.nl Riva Bella

  Duurzaam aan de Middellandse Zee

  Sérignan Plage Nature ligt aan de Middellandse Zee. Onlangs is een deel van de camping autovrij gemaakt. Ook is de receptie geheel ecologisch verantwoord. Het gebouwtje is gemaakt van lokaal hout, de isolatie van natuurlijk houtvezels en er wordt gebruik gemaakt van geothermische sondeverwarming. Ga voor meer informatie over duurzame initiatieven van Sérignan Plage Nature naar deze website

  Frankrijk naturismevakantie RonReizen.nl Serignan

  Info

  • Frankrijk naturismevakantie RonReizen.nl Heliomonde

   France 4 Naturisme is aanbieder van high end naturisme vakanties in Frankrijk. Alle vakantiedorpen liggen aan zee of aan een rivier, op het platteland of in de bergen, en bieden veel ruimte, rust en natuur. Gasten kunnen gebruik maken van Balneotherapie, spa’s, thalassotherapie en zwembaden. 

   Meer informatie: www.france4naturisme.com/nl. Check de prachtige video's van France4naturisme https://www.france4naturisme.com/nl/foto-video/naturistencamping.

  Meer over