De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Tip voor het weekend: lekker weg in eigen land.

NederlandVerrassend weekendje weg: Holten

We reizen de hele wereld over, maar soms word je verrast door wat ons eigen land te bieden heeft. Dat gebeurde Ron in het Overijsselse Holten.

Verrassend genoeg blijkt er genoeg te zien en te doen in de omgeving. Te beginnen bij het hotel, Hoog Holten. Een naam die niet voor niets is gekozen, want de mooie rietgedekte boerderij blijkt gewoon bovenop de Sallandse Heuvelrug te liggen. En als je echt lekker wilt eten dan is er een enorme troef die letterlijk op wandelafstand van Hoog Holten ligt, namelijk het met een Michelin-ster beloonde restaurant/hotel De Swarte Ruijter. 

Heerlijk wandelen over het Pieterpad.

  Het Pieterpad

  Het Pieterpad is het langste aaneengesloten wandelpad van ons land. Deze zogenaamde Lange-Afstands Wandelroute (LAW) loopt namelijk van het Noord-Groningse Pieterburen naar de Zuid-Limburgse Sint-Pietersberg en is 235 kilometer lang.


  Lees ook

  Weekendje weg Holten

  De Sallandse Heuvelrug

   Hollandse plaatjes

   Er zijn diverse musea die vooral veel nostalgie bieden. Denk aan een emaille, poppen of leer alles over het boerenbedrijf in Overijssel. Dat was overigens nog iets wat ons opviel al rondrijdend in de omgeving: akkerbouw vind je er niet. Eindeloze weidegronden is wat je voorgeschoteld krijgt. Hollandse plaatjes om van te smullen. Leuker is het vooral om lekker rond te tuffen en dorpen als Laren, Bathmen, Markelo of Raalte te doorgronden. 

   Meer over