Europa wildlife RonReizen Zweedse lynx

Waar moet je zijn voor Wildlife in Europa

Nu het verre reizen nog steeds op z'n gat ligt en we toch misschien wel dat safarigevoel willen ondergaan, kun je in Europa ook heel goed terecht voor bijzonder wildlife. Dit zijn de beste Europese landen om wildlife te spotten!

Het idee om dit nu eens in kaart te brengen komt van PaulCamper, een camper-sharing platform. Zijn bedachten de Wildlife Travel Index 2021 om de beste Europese landen te rangschikken voor het observeren van wilde dieren. Ze hebben alle data over wilde dieren geanalyseerd en vergeleken om te beoordelen welke Europese landen de meeste wilde soorten vissen, amfibieën, vogels, zoogdieren en reptielen hebben. Het aantal natuurparken en beschermde gebieden zijn ook in de ranking meegenomen.

Europa wildlife RonReizen wolf
  • De grijze wolf, ook in ons land weer aanwezig.

Wat uitkomsten

Frankrijk, Italië en Spanje staan in de top drie dankzij hun grote dieren-biodiversiteit.

Nederland eindigt onder buurlanden Frankrijk en Duitsland, maar boven België.

Roemenië is het beste land om de Big Five van Europa te zien.

Nederland is met 35 punten op de 19e plek geëindigd in de ranglijst en scoort de meeste punten met zijn gevarieerde vogelfauna. De biodiversiteit van Frankrijk sprong eruit. Het land scoorde 59 punten en behaalde het hoogste aantal punten op alle dierscores. Italië en Spanje maken het podium compleet.

Europa wildlife RonReizen Wisent
  • Deze kennen we ook: de wisent.

Geen veelvraat in Roemenië

Natuurbestemmingen zoals het Zwarte Woud en Snowdonia National Park hebben sinds het begin van de pandemie aan populariteit gewonnen.

Ook valt Roemenië op door de aanwezigheid van de meeste van de indrukwekkendste Europese zoogdieren - de lynx, de beer, de wolf en de bizon - die alle deel uitmaken van de Grote Vijf van Europa. Het enige zoogdier dat niet in Roemenië voorkomt is de veelvraat, waarvoor je naar de bergachtige gebieden in Zweden en Noorwegen moet afreizen.

Europa wildlife RonReizen veelvraat
  • De veelvraat, of Wolverine, is de enige die je niet in Roemenië zult treffen.

Bijna 600 diersoorten in NL

Oekraïne heeft het grootste aantal nationale parken en Duitsland het grootste aantal beschermde gebieden. In ons land kennen we 21 nationale parken, 464 beschermde gebieden en 25% is beschermd land. We kennen een totaal aantal van 592 diersoorten, waarvan de vogels met 270 en vissen met 210 de hoofdmoot uitmaken. 

Europa wildlife RonReizen bruine beer
  • Een bruine beer in Finland...
Meer over