De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Vakantie in Tsjechië

Tsjechië5 tips voor je vakantie in Tsjechië

Tsjechië is, als je van een dagje doorrijden houdt, vanuit Nederland in een dag bereikbaar. Eenmaal daar tref je een massief stuk schoonheid, uiteenvallend in alles wat je toeristenhart begeert: een prachtige stad (Praag) en fantastische natuurparken.

TIP 1: Praag

Praag is in alles fijn. Ten eerste: het is er prachtig. Ten tweede: het is er spotgoedkoop. Stop één is en blijft in beide gevallen de Karelsbrug: een van de vele overspanningen in de Tsjechische stad en ook meteen de eerste grote highlight. Maar vergeet ook een bezoek aan de burcht niet of het uurwerk op plein Staroměstské Náměstí.

Tsjechië, praag
  • Zeg je Tsjechië, dan zeg je Karelsbrug.

TIP 2: Snežka

Met zijn anderhalve kilometer hoogte is de Snežka een kleuter in vergelijking met zijn collega’s uit de Himalaya en de Alpen. Maar qua schoonheid en vermaak kan ‘ie prima aan ze tippen. Vooral de wandelroute naar de top van deze Tsjechische donder is gaaf.              

Minder-mobielen: deze route kun je ook per kabelbaan doen.

De berg snežka in Tsjechië
  • Neem de wandelroute en kijk je ogen uit!

TIP 3: Český Krumlov

In juni vormt het Zuid-Boheemse stadje Český Krumlov het decor voor het jaarlijkse evenement Five-Petalled Rose Celebrations. De stad gaat terug naar de tijd en in elke straat en op elke hoek zijn ridders, historische markten, vrouwen in prachtige jurken en hoor je middeleeuwse muziek. Tijdens de optocht paradeert de familie Rožmberk door de straten begeleidt met ridders te paard en gracieuze hofdames.

TIP 4: Olomouc

Dankzij haar gunstige ligging en de eeuwenoude universiteit was de stad Olomouc altijd al één van de belangrijkste steden in het Koninkrijk Bohemen. Wie door het centrum loopt, kan nog steeds de rijkdom ervaren. Het historische hart van de stad staat op de Werelderfgoedlijst en vooral de St. Wenceslas Kathedraal en bedevaartsplek Svatý Kopeček zijn een bezoekje waard. Wat je absoluut moet proeven, is de stinkkaas tvarůžky: een lokale specialiteit.

Tsjechië, olomouc
  • Het historische hart van Olomouc staat op de Werelderfgoedlijst.

TIP 5: Krkonoše

Dit grootse park vat eigenlijk heel het Reuzengebergte wel samen. Tip nummero twee (de Snežka) valt er stiekem ook onder. Maar bezoek ook vooral de 140 meter hoge Pancava waterval, de gigantische granietrotsen en de oneindige natuurreservaten. In het groene gebied ligt het kleine stadje Špindlerův Mlýn. De bobsleebaan van anderhalve kilometer die hier pronkt, is het hele jaar geopend, een absolute must do!

Tsjechië, Krkonoše
  • Krkonoše vat eigenlijk heel het Reuzengebergte wel samen.
Meer over