De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Ierland hidden gems RonReizen kasteel

Ierland10 tips voor de Hidden Heartlands in Ierland

Ooit gehoord van de Ierse Hidden Heartlands? Deze regio in het hart van Ierland is een prachtig ongerept regio van dit groene eiland waar het leven beweegt in het tempo van de natuur: de thuisbasis van kabbelende beekjes, prachtige waterwegen en magische boswandelingen. Wij geven je tien tips om er mettertijd je voordeel mee te doen.

In de Heartlands kun je door uitgestrekte moerassen, majestueuze bergen en open valleien dwalen en stadjes en dorpen langs de rivier bezoeken die verspreid liggen door deze betoverende regio. Als de tijd daar is om weer te reizen, is de Hidden Heartlands van Ierland de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de vredige sfeer en het idyllische landschap. Het is een unieke beleving, vooral met deze 10 insidertips.

Ierland hidden gems RonReizen Fore Abbey
 • Fore Abbey in Westmeath is een van die pareltjes om te ontdekken.

1. ‘Blue Sky Thinking’

Beleef de waterwegen van de Shannon Blueway in Ierland, waar een netwerk van recreatieve paden met meerdere activiteiten zorgen voor de mooiste routes naar het hart van het land; per kano, fiets of te voet.

Ierland hidden gems RonReizen blue skies waterwegen

  2. ‘Walk This Way’

  Geniet van het landschap rond Lough Derg door de Lough Derg Way te bewandelen, een route van 64 km die begint in de stad Limerick en de kanalen van de Shannon volgt naar de haven van Dromineer aan het meer van Lough Derg.

  Lees ook: 

  Zes overheerlijke Ierse recepten

  Ierland hidden gems RonReizen Longford

   3. ‘Longing For Longford’

   Longford is een geweldige plek voor buitensportactiviteiten; van kanoën en kajakken tot rustigere activiteiten als kanaalcruises, maar ook voor wit- en vliegvissen op de meren, rivieren en kanalen. Of ervaar de Royal Canal Way, een wandel- en fietspad van 90 mijl van Dublin naar Longford met de 16 km lange Clondra-Longford, een prachtig offroad-parcours.

   • Ierland hidden gems RonReizen Longford

   4. ‘Cruise Control’

   Een cruise op het water is de perfecte ontspanning voor een stressvolle levensstijl. Een relaxte aanrader is om Clonmacnoise en Shannonbridge te bezoeken en vervolgens een deel van Lough Ree te doorkruizen en over te steken naar het dorp Lecarrow in County Roscommon, met haar mooie haven, restaurant en pub.

   Lees ook: 

   10 mooie tripjes door het eeuwenoude oosten van Ierland

   Ierland hidden gems RonReizen cruisen op het water

    5. ‘On Yer Bike!’

    De Old Rail Trail is een fietstocht van 40 km door het binnenland en verbindt Athlone met Mullingar. De route gaat tevens door de stad Moate, waar het erfgoedpark Dún na Sí een bezoek waard is.

    Ierland hidden gems RonReizen fietsen

     6. ‘Peruse The Past At A Castle’

     Portumna Castle and Demesne is een architectonisch juweeltje van de Hidden Heartlands van Ierland. Het werd vóór 1618 gebouwd door Richard deBurgo en de begane grond is open voor het publiek. Je vindt er een tentoonstelling over de geschiedenis en de restauratie van het gebouw en de familie deBurgo.

     Ierland hidden gems RonReizen kasteel

      7. ‘Walk Back in Time’

      Voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en het erfgoed van het gebied, is het Corlea Trackway Visitor Centre zeker een bezoek waard. Het museum toont een veenweg uit de ijzertijd, gebouwd in het jaar 148 voor Christus doorheen de moerassen van Longford, dichtbij de rivier Shannon. De eikenweg is de grootste van zijn soort die in Europa is blootgelegd en wordt permanent tentoongesteld.

      Lees ook: 

      Leuke roadtrip door Ierland

      Ierland hidden gems RonReizen terug in de tijd

       8. ‘Mine Of Information’

       Het Arigna Mining Experience-centrum is ontwikkeld om het erfgoed van de Arigna-vallei in County Roscommon te behouden. Het centrum laat zien hoe het leven was in de kolenmijn van de 18e eeuw tot de sluiting in 1990.

       Ierland hidden gems RonReizen mijn

        9. ‘Explore the Lakeside Villages’

        Stop en geniet tussen je buitenactiviteiten door van de geneugten van de dorpen onderweg. Je hebt keuze te over in het prachtige dorp Leitrim, waar je de Barge Inn vindt; Terryglass, de thuishaven van The Derg Inn en Paddy's Bar; en Garrykennedy, waar de lokale bevolking geniet van live deuntjes in Larkins Music Pub.

        Ierland hidden gems RonReizen lakeside villages

         10. ‘Go On, Go On’

         Er is niets zo heerlijk als een ontspannen afternoon tea in een luxueuze omgeving. Er zijn een aantal verrukkelijke keuzes in de Hidden Heartlands van Ierland. Enkele van de favorieten zijn: Lough Rynn Castle in Mohill, Leitrim, waar dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur een scala aan heerlijke lekkernijen wordt geserveerd. Kilronan Castle in Boyle in County Roscommon is een andere luxe setting voor een onvergetelijke afternoon tea - dus koester de geschiedenis, geniet van de verrukkelijke hapjes en de fantastische luxe!

         Ierland hidden gems RonReizen food!

          Info

          • Voor meer info over de Hidden Heartlands klik dan hier

           Voor algemeen toeristische informatie over Ierland kun je hier terecht! 

          Meer over