Food hotspots in Antalya RonReizen.nl

TurkijeWaar kun je in Antalya lekker eten?

De Turkse keuken is mediterraans, is verfijnd en kent vele gezichten omdat vrijwel elke Turkse regio andere producten, andere gerechten en andere smaakvarianten kent. Wij verzamelden een paar van de lekkerste restaurants in en om Antalya.

In de Turkse keuken wordt veel met streekproducten gewerkt. Dus zul je  aan de westkust andere gerechten vinden dan aan de zuidkust. En weer anders aan de Zwarte Zeekust. Los van de meer internationale gerechten (zoals sommige visgerechten), die een meer nationale of internationale statuur hebben. De Turkse keuken is een van de meest gevarieerde ter wereld, vooral vanwege de eeuwenlange invloeden van oude beschavingen en verschillende klimatologische omstandigheden. 

Hotel/restaurant Ruin Adalia  

Dit hotel en restaurant, gelegen in de oude stad van Antalya, ziet er fantastisch uit. Het heeft een mooie binnenplaats om lekker wat te drinken en – niet onbelangrijk – er is airconditioning. Er worden hier lokale specialiteiten geserveerd, maar als je meer zin hebt in bijvoorbeeld carpaccio, kan je hier ook prima terecht. En extra leuk, onder Ruin Adalia ligt een klein museum met overblijfselen uit de Romeinse tijd dat zeker de moeite waard is om even te bezoeken.  

Uiteten in Antalya RonReizen.nl

  Restaurant Arma: uitzicht op Antalya  

  Op het terras van restaurant Arma waan je je in een film, zo mooi is het uitzicht op de zee en de haven van het oude Antalya. Alleen daarom is hier eten al een goed idee. En het eten is ook nog eens geweldig. De specialiteiten zijn vis- en schaaldieren maar je kunt hier ook prima terecht voor een vegetarisch maal.  

  Eten aan de Middellandse Zee Turkije RonReizen.nl

   Lekker eten bij 7 Mehmet  

   Als een Turk indruk wil maken op familie uit een ander deel van het land, neemt zijn bezoek mee naar 7Mehmet. En we snappen waarom. Het restaurant is rustig gelegen, heeft een prachtig uitzicht op de baai van Antalya en belangrijker nog, het eten is er fantastisch.  

   Food hotspots in Antalya RonReizen.nl

    Eten in Side: restaurant Alma  

    Volgens de website is Alma het beste restaurant in de omgeving van Side, en daar zouden ze best eens gelijk in kunnen hebben. Dit is fine dining in een prachtige omgeving met veel heerlijke mezes (Turkse tapas), lekkere vlees en vis en vooral veel mooie groentegerechten. Alma is een feest voor vegetariërs.  

    Vega uiteten in Antalya RonReizen.nl

     Lunch of diner bij de golfresorts 

     Het eten op de golfresorts is ook prima verzorgd. Wij kregen een lunch voorgeschoteld bij golfclub Cornelia dat pico bello was. En de locatie, vlak bij het Taurusgebergte, was ook helemaal niet verkeerd. Binnen is de inrichting nogal kitscherig, maar ook dat heeft zijn charme.  

     Golfen en eten in Turkije RonReizen.nl

      Info

      Meer over